You are here

Blog

Strikkesøndag

Det får ikke hjelpe at det 1. juli i morgen. Jeg tenker visst på strikk omlag hver dag, året rundt, likevel. Nå er det på tide med en strikkesøndag igjen på bloggen. Altfor lenge siden sist. Amerikanske Kristen Rengren jobbet i vintagebutikk og kom over så mange, gamle mønstre at hun til slutt ble strikkedesigner. Hun står bak boka Vintage Baby Knits, en bok med oppskrifter fra 1920 - frem til 1950-tallet. Bildene er fra strikkenettstedet Ravelry.com som deler mange gratis mønstre, men akkurat disse finnes primært i boka (som nok kan skaffes på engelsk via Amazon her). Selv har jeg vært og besøke en liten, nyfødt i dag. Og gjett om jeg hadde med noe fint til ham. Gleder meg til å vise dere. Og mens jeg fortsetter på egne, enkle(re) strikkeprosjekter drømmer jeg meg bort i bildene fra Kristens bok. Tenker at innen vinteren skal jeg vel være så drevet at jeg gyver løs på mønstre på engelsk også. Bare trikser og fikser litt der jeg ikke helt skjønner hva de mener. Ikke sant? :)Store trendstrikkemerker, som Misha & Puff, har gjort kysene med topp og knyting skikkelig poppis igjen. Denne på bildet over, etter en oppskrift fra 1944, kan du strikke selv. Mønsteret er gratis via Ravelry.
Slettes ikke ulik knestrømpene fra Misha & Puff's kommende vinterkolleksjon og et stjerneeksempel av en jakke på at små gutter kan pynte, pynte, pynte seg i strikk. Me love. Kardigan, strømper og pledd etter et mønster fra 1959, fra Vintage baby Knits-boka.

Elsker, elsker, elsker den melerte sennepsfargen. Måtte den være å se i hver en strikkebutikk i treige Norge snart. Mønsteret er laget av samme damen det også, fås tak i via her.Bleietruser fra 1943. Tips: Strikker du etter gamle mønstre du har funnet hjemme, kan det være verdt å merke seg at ungene den gangen brukte tøybleier og at oppskriftene ofte er aaaltfor store for våre Pampersunger. Da kan det lønne seg å gå ned en størrelse. Dette mønsteret er også fra den engelske boken, men det finnes en del gratis om man søker "soakers" på for eksempel Ravelry.com.

.// I'm in love with Kristen Rengrens knits from "Vintage baby knit"-book

blog_tag: 

Candyshop

Har dere innført lørdagsgodt hjemme enda? Disse bildene får meg til å tenke at det kanskje er på tide her hjemme...Så lengselsfulle. Så søte. Og Herman og Josefines tøy denne dagen matchet nærmest godteskålene i vinduet.


Herman har på gult og olivengrønt, en av mine desiderte favorittfargekombier. T-skjorta er fra Gro Company (pssst, på salg nå rundt om. Blant annet her hos Nord-Design). Shorts i bambus fra Optimist of Norway. Brunt, second hand skjerf. Converse.

Josefine har vintage, blårutete skaut og vintage topp fra Botteknotten.no , Sistnevnte var kjole i fjor, tunika i år (elsker slike plagg som lever på den måten. De var gode på det på 70-tallet). Bleieshorts med leoprint fra Marmar Copenhagen og gule lærsandaler fra Sun-San.// Matching the candyshop this morning in their yellow, orange and blue costumes. Josefine is wearing second hand dress and bonnet from Norwegian, online vintageshop Botteknotten . They are selling unike kidswear from the 1970s. Shorts from Marmar Copenhagen and tellow sandals from Sun san. Herman has yellow t-shirt from Gro Company, shorts from Optimist of Norway and second hand scarf.

Vennemiddag

Noe av det beste med å lage middag hver sin kveld, når man henger mange par sammen i flere dager, er jo at man får med seg noen sårt trengte, nye impulser til middagsmaten med seg hjem i kofferten. Som kraftige salater med avocado og mozarella eller med bacon, melon og cashewnøtter - og rødbetsuppe. Strålende sommermat. Og nå er det jo attpåtil helg!

Min venn Siv elsker kokeboka til Sophie Dahl (det britiske modellbarnebarnet til Roald Dahl som skapte overskrifter som plus size-undertøysmodell for H&M på 90-tallet).

Den tidligere modellen skriver lidenskapelig om mat og rødbetsuppa er en av Sivs favoritter. Herved også min. Den kan serveres varm eller kald (den perfekte sommermat) og selv om den er en suppe er det ingen fare for å ikke bli mett. Man kan ha hva man vil til. Vi hadde kokte egg i. Gode baguetter med olje og havsalt og fylt tagliatelle. Og creme fraiche oppi. Da kan man sitte der og plukke lenge. Visste du at rødbeter er proppfull av antioksidanter, b-vitaminer og jern?

Det finnes mange oppskrifter på nett på en slik suppe. Som denne her. (Men det skal sies at Miss Sophie Dahl lager den med en dæsj vodka. Det gjør ingen av dem på nett ).

Foto fra Sophie Dahls kokebok.

Pages