You are here

Blog

Fra mammas skuff: Albert

Han her vesle hjerteknuseren her var med på playdate med søsteren sin, Herman og to andre jenter her hjemme forleden. Siden han ikke er mer en tre uker, ble det opplagt ikke all verdens med løping og herjing med de andre. Han skal nok få tatt det igjen, skal dere se. Vesle Albert er lillebroren til Ameli og sønnen til min venninne Jeanette som dere har møtt før. Jeg så mitt snitt til å knispe bilder av ham, jeg.

Han har fått på mammas okergule bleieshorts fra 1980 i sommersola. Den gulstripete bodyen er fra H&M. Og fineste teppet, det er et av de marrokanske i kaktussilke som vi hadde piknik på for litt siden. Litt av et babyfototeppe! De finnes hos Sand og Sånt i Bjerregaardsgate på St.Hanshaugen i Oslo. Facebook har de også, om man liker dem. I know I do.

// Tiny Albert in his mom's old, yellow soakers from 1980. Dig out the treasures from the long forgotten drawers of your childhood home!

Brød, sirkus og pandaer til barna

Når den internasjonale barneklærverdenen ikke snakker om Bobo Choses, snakker de om Mini Rodini. Det svenske barneklærmerket ble etablert for åtte år siden av guttemammaen Cassandra Rhodin. Hun er illustratør av yrke og hadde en oldefar som angivelig stakk av med et sirkus som 12-åring mot slutten av 1800-tallet. Oldefaren gikk under sirkusnavnet "Signøynerprins Carooli Rodini", derav inspirasjonen til navnet Mini Rodini.

Cassandra sier hun vokste opp med sirkusblod i årene og barnlig lekenhet ble en naturlig selvfølge i hennes design. Merket er i dag en av Skandinavia raskest voksende med over 250 land på forhandlerlista. Noen vil kanskje si at det er disse H&M, Lindex, Kappahl og de andre, svenske kjedene hermer etter når de kommer med lekne zebra-prints og collegensere med tegnede illustrasjoner på i barneavdelingene.

Nå er Mini Rodini også for fullt i Norge! Vi hadde vinteredress og rutete jakke med pels på kragen herfra i fjor vinter. I år ønsker jeg meg aller mest strikkegenseren i "raggegarn" fra bildet over. Dressen "vår" fra i fjor er tilbake i år. Heldig for alle dem som kjøpte den på halv pris til 800 kroner da sist vinter var over... :) En annen versjon av rutejakke er også på plass (se den vi hadde i fjor her).Little miss Chanel: Jeg liker den sirkusuniform-jakka. Og enda bedre at jenta har de "guttete" buksene. Ikke vanskelig å se at for eksempel Kappahl har latt seg inspirere av ytterjakkene derfra. En ensfarget, brun liknende av den til høyre kommer der nå i august. Dog minus pandaer og hettepels.

Liker! Vi er kanskje ikke noen hettejakkefolk (i hvert fall ikke siden den gang jeg hadde skatestyle), men denne med assymmetrisk glidelås kunne jeg gått for. Sort parkas i ensfarged variant er også en Mini Rodini-klassiker som kommer igjen i år.

Her hjemme føres Mini Rodini nå av en rekke butikker. På nett blant annet av Kidså, Nord-Design og Armer og Ben.

(PS: De blå snowjoggene fra det første bildet er kansellert fra kolleksjonen deres og kommer altså likevel ikke i butikk).

// Fall 2013 from Mini Rodini. Behind the fast growing brand is Swedish mom of two boys, Cassandra Rhodin. An illustrator which great grandfather was the circus "Gypsy prince", Carooli Rodini.

Mammagarderobe: White suit

Denne sommeren har jeg fått to små crush som definitivt skal bli med videre i garderoben utover høsten (og nope, snakker ikke om den fotgjengerfeltfoto-trenden som herjer blogg/instagramverdenen. Gjesp. Ingen greier den som The Beatles gjorde).

Det ene er halstørkle! Det andre er det monotone fargevalget- samme-farge-fra-topp-til-tå. Begge skaper slik en effekt på 1-2-3! (Det liker vi, ikke sant. Bittesmå motesaker som ikke krever så mye tankekraft? I know I do).

1. Et skjerf/tørkle er jo verdens enkleste ting å knyte i halsen. Det begynte med at jeg lette etter dem til Herman overalt og så har jeg endt med å ta med meg en og annen mammautgave også på veien. De aller fineste finner du i vintagebutikkene. Droppet for eksempel innom Fretex på Majorstua i går, og der henger de på rad og rekke. Blant annet ett i sort og hvitt som likner veldig på det sortprikkete jeg hadde i dette innlegget. Zara på nett her heller ikke så verst på dem. Ikke like lett å finne dem i butikken deres.

2. Monofarge. En stykk jakke i samme farge som buksene skaper med ett en slags dress. Trenger ikke engang være blazer og dressbukser, det kan like gjerne være en strikket genser i samme farge som underdelen. Min favoritt er helblått, helrødt eller helhvitt antrekk. Og helsort. Tja, alle, egentlig. En superenkel effekt. De to/ tre delene trenger ikke høre sammen eller ha helt samme fargetone, de skaper en draktfølelse likevel. Leit i skapet etter to eller flere plagg med samme farge! Hvitt føles kanskje sommerlig, men jeg ser absolutt for meg naturhvit, varm strikk til hvite bukser eller skjørt langt utover høsten også.

Jeg har tørkle fra Mangel Vintage i Gögatan i Stockholm. Hvit blazer fra Zara (versjon to, versjon én i link nedenfor). Nettinggenser fra samme sted. Den minner meg om helsetrøyene til bestefar som vi stjal og motet oss rundt i som tenåringer på 90-tallet. Denne hang på 70 prosent på Zara her forleden, selvsagt etter at jeg ga fullpris i vår. *denfølelsen*. Læren er altså: Aldri, aldri kjøp nye klær i slutten av mai. Det er ingenting du ikke klarer deg uten én måned til det henger på halv pris. Hvite bukser fra H&Ms Exclusive Collection. Pumps fra Zara. Sølvarmbåndet er mitt fra jeg var liten. Husker dere dem man samlet delene til, en ny til hver bursdag eller jul? Lurer på om de fortsatt har de delene..

Flere mammagarderobetips:

Samme jakke som over, skaper et helt annet antrekk

Klipp av buksene!

En topp, mange antrekk

Med hatt

Lær av din mann

Drakten

// Me doing some zebra crossing in my white "suit". Create a suit of your own using similar coloured pieces from what you already have in your wardrobe, mom. Easiest trend effect ever! Tha,t and using a scarf the cowboy way.

Pages