You are here

Blog

På en fredag

Ut og leke med han lille pjokken her. Blå toner, på denne sensommerdagen. Glede.


Fredag er hente-tidlig-dag i barnehagen, såfremst vi kan. Vi prøver på det. Da kan vi gå for å spise is - eller drikke en kako.

Dette innlegget er forøvrig en aldri så liten hyllest til kjedenes jenteavdeling. Det høres kanskje rart ut, men det er sant. Et innlegg for å minne om at man ikke trenger bry seg om at klær defineres som gutt eller jente hos kjedene, så lenge de strengt tatt er unisex. Jeg tok mokkasinene fra Lindex med hjem for å bruke i en shoot jeg skulle gjøre med ei lita ei. Siden stod jeg med dem der i hånda og tenkte at, søren, dette er da en skikkelig Minnetonka-kopi. Og Minnetonkamokkasinene var vitterlig laget for begge kjønn! Så da er disse også det, bestemte jeg meg for. Har dem også med i spalten min i nye Mamma som kommer til uken og denne fredagen her var det Herman som fikk dem på. De finnes i butikk nå til 199 kroner.

Herman har forøvrig blå jakke fra Petit Cochon (her) som endelig begynner å passe (! etter at mor bestilte den en smule for stor). Han har jo vokst som gress i sommer. Jeans fra Mini Rodini, hvit trøye og altså mokkasiner, begge fra Lindex.

Jeg har marineblå jakke og boots fra Tiger of Sweden. Silkeskjorte fra H&M, sort genser i kashmir fra Massimo Dutti (de har en del strikk til en grei penge), shorts fra Zara og second hand veske og tørkle (hhv. fra Stockholms Stadsmission og Fretex).

// Hanging around with this fella on a friday. I'm wearing jacket and boots (Tiger of Sweden), kashmir knit (Massimo Dutti), silk shirt (H&M), bag and scarf (second hand) and shorts (Zara). My boy has hooded jacket (Petit Cochon), jeans (Mini Rodini) and moccasins (Lindex).

Tid for fornyelse

I hvert fall for å drømme om det.Som jeg skrev i bladet Mamma denne måneden, høst er tid for å "bli ny". Jeg er mye bedre på høstforsetter enn nyttårsforsetter. Kanskje er det derfor det klør i fingrene etter å gjøre noe hjemme også. Det, og at vi går mot en tid hvor man igjen er mer hjemme og inne.

Nå er det nøyaktig fire år siden vi flyttet inn der vi bor. Jeg var tre måneder på vei med Herman og syntes vi hadde kjøpt livsløpsboligen vår. Hvem ville vel noen gang trenge noe mer enn dette? (tenkte hun som hadde bodd årevis i bofellesskap og siden i sin første, 42 kvadrat store leilighet). Jeg tenker fortsatt det, at vi ikke trenger noe større. Jeg elsker å bo i byen og vi er altfor lite hjemme til å ha enebolig som må holdes i stand. MEN, det har sine plassmessige utfordringer etterhvert som minste medlemmet ikke er så liten lenger og generer mer av det meste. Løsningen nå er fortsatt å gjøre masse ut av lite, akkurat slik jeg skrev om da jeg drømte om innebygd barneseng med ekstra space og skreddersydde hylleløsninger. I disse dager leter jeg etter inspirasjon for en ny schwung over spiseplassen på kjøkkenet. Kjøkkenet vårt er langt og smalt og ikke det enkleste å innrede, til gjengjeld er det fullt av lys og milehøyt under taket. Jeg vil ha nytt kjøkkenbord, eller mest av alt, en ny bordplate til det gamle. Jeg vil aldri kunne kvitte meg med stålbeina på det. Titter litt, jeg...

Hihi. Hentet tilfeldigvis opp dette bildet fra Pinterest og så kom jeg på: Dette kjøkkenet har jeg da vitterlig sittet på? Det er kjøkkenet til en megaskjønn familie i en liten sveitservilla i Tønsberg som jeg en gang laget interiørreportasje for Mamma hos. Kjøkkenbordet "fulgte med" huset, som måtte totalrenoveres før de kunne flytte inn. De bygget regelrett kjøkkenet rundt det bordet.
Liker fargekombien, gammel tre mot hvitt. Benken og de myke rammene mot den stramme bokhylla.

Vi vrir også hodene våre for entreen. Da vi flyttet inn la vi noen fliser der som både jeg og Lars angrer litt på. Skulle så gjerne flikket litt om (flisene får bli), men ved å flytte litt om på andre saker. Elsker gangen fra dette norske hjemmet på Instagram.

blog_tag: 

Guttestrikk gjennom sommeren

Dere vet selvsagt at jeg er en hund etter strikk, året rundt. Og at jeg synes et par nikkers i mykeste alpakka eller ull/bomullsblanding er fine i sommervarmen, så vel som med strømpebukser under når høstmørket kommer.Men de siste månedene har ikke vært så lett å få fortalt hvor sommerens strikkede saker var fra her hjemme. Jeg kunne liksom ikke skrive:"Han har på strikkeshorts som vi tester ut for å avgjøre hvorvidt den skal være med i strikkeboka mi - den som kommer om type tre måneder". Ingenting er kjipere enn saker som ikke er tilgjengelig.

Men nå. NÅ er det ekstra gøy å vise frem og fortelle at klærne denne gangen ikke bare er noe strikkeflinkingene har laget på bestilling fra meg, men at du også kan lage akkurat det samme (eventuelt sette bestemor til det :) Her er litt av guttestrikken fra boka som har vandra rundt her hjemme nylig.

Alle de korte shortsene springer ut fra ett og samme mønster. Men de får hvert sitt preg ved å gi det en twist basert på egen fantasi. Disse sortstripede har vi brukt masse også i barnehagen. Herman har forøvrig på grå genser er fra Gro Company, sort tørkle (kjøpt et eller annet sted...) og marineblå Adidas gazelle.
Lysegrå nikkers som helt klart også skal være med gjennom hele vinteren under dressen. I sommervarmen har den også vært gull, ull regulerer jo kroppstemperaturen. Her til mokkasinene fra Freshly Picked, skjerfet fra Scotch R'belle og tskjorte fra LeCarrousel. Strikket av en fantastisk dame som heter Hilde, mens jeg satt med hode, hender og ekstra hender jeg ikke har i skriving, leiting og fotoshoots. En dag straks skal jeg presentere alle damene for dere. Det kan være gull å kjenne til noen fantastiske strikkejenter nå når vinteren kommer og man kanskje ikke rekker igjennom altfor mange plagg selv (eller hva?)Vær din egen designer! Mønsteret i 70-tallsjakka fikk være grunnlag for å bruke opp restegarn! Jeg elsker tanken på at rester fra mange prosjekter kan bli som dette. Vesle Petra prøvde den på. (Til har hun bleiebukser i denim fra H&M og strikket hårbånd som ble laget på bestilling fra meg til en styling i Mamma i fjor sommer).

På bildet under, det samme gensermønsteret har uante muligheter om man bare prøver seg frem. Her har det blitt til stripete tshirt med knapper, fritt basert.


Gensertid. Nå straks. Vi tok turen ut i Oslomarka i helgen og selv om det er badetemperaturer i vannet kjenner man det biter litt mer i lufta nå. Denne genseren sitter jeg og strikker enda en variant av nå. Måtte den bli ferdig før høstløvet blir gult! (Beste genseren noensinne å starte med for nybegynnere).

Den store guttestrikkeboka begynner nå å komme i butikkene og det ser ut til at alle dem som bestilte via nett her har begynt å få sine eksemplarer i posten i dag. Gleder meg oppriktig til å se alt dere kommer til å trylle frem fra den. Del gjerne med meg underveis!

// Knit from my book in our everyday life during these last few weeks.

Pages