You are here

Blog

Lakk for alle penga

Store barnemotehus som Bonpoint er riktignok komplett utsolgt, men hva gjør vel det når Lindex har et par til 99? Akkurat i tide til jul?

Jeg har en fullstendig hang up på lakksko. Både til stor og liten (disse går opp til str 22).(Lette førøvrig halve Spania rundt også etter denne ankelboot'en til meg selv. Endte til slutt opp med å lokalisere dem på nett her hjemme).

Til de minste (i sær jentene) ser jeg for meg strikkede strømpebukser til kort tunikakjole, strikkejakke og selvsagt bleietruser. Akk.

Eller som her, fra Bonpoint: Lakkskohøst: Skinnende lakk møter strikkekardigan, myk bluse og baggy knebukser.

Julevarianten. Ribbet kardigan over rutete kjole. Klaffelue og sorte strømpebukser. Og så skoene da. Perfecto.


Flere lakk'er: Marineblå ankelbootlakkvariant til jente som finnes på Zara just nu. Opp til str 24. Her også en chelseabootutgave fra min favoritt Angulus.

Sjekk også et aldri så lite inspirasjonsbilde av lakksko på jentebabyen til bloggeren Hedvig Opshaugs her.

// Patent leather in minature-versions.

blog_tag: 

Barnas strikkeskole!

Husker dere disse? Hadde du en slik? Selv minnes jeg min første, lille strikkekoffert som det var i går. En liten pappsak med håndtak som inneholdt mine første pinner, et par garnnøster og et ark med mønster som var tilpasset (80-tallets) unger. Jeg husker fortsatt hvordan jeg som syvåring sleit med det som skulle bli et babyteppe til et av mine nyfødte søskenbarn. Hun er i dag type 25 år og det teppet ble aldri ferdig. Men jeg lærte da i hvert fall å legge opp de første maskene. :) Leeenge så Barnas strikkepakke fra Sandnes Garn helt lik ut i designet som på 1970- og 80-tallet (slik som her). Helt til nå nylig, faktisk. Nå er det en bamse med egenstrikkede klær, mobilveske og pannebånd som pryder den.

Førstkommende lørdag (02.11) holder jeg Barnas store strikkefest!

  • Her tar jeg med meg vaskeekte strikketanter som lærer ungene å legge opp sine første masker.
  • De første 25 barna får med seg sin helt egen strikkekoffert fra Sandnes Garn, med barnepinner, garn og mønster i.

Nå står det "Fra 7 år" på pakken, men jeg gikk da vitterlig i barnehagen da jeg holdt på med dette. Så jeg vil si det passer fintfint fra fem år, jeg. Det er ikke noe i veien for å ta med de aller minste heller. De kan få lage dusker i garn eller fingerhekle og spise boller.

  • Det hele vil foregå på Norli i den nye delen på Sandvika storsenter, klokka 13.00. Bor du i Oslo går det gratis direktebuss til senteret, eller man kan ta toget som tar 13 minutter fra Oslo S.)Jeg står det med alle klærne fra Guttestrikkeboka også. Om du er på juleshopping, er det bare å stikke innom og slå av en prat om barnas juleklær. Ta med et ark med "Tips til guttegarderoben" som jeg har liggende. Her er vesle Sofian i skikkelig guttesett etter gammel mønster, et av mine favorittbilder fra boka.Herman og Ameli har alt fått sine egne strikkekoffert de også. Førstnevnte er mest interessert i å fekte med pinnene. Funker jo fintfint til det og.
    De små må også gjerne bli med. De kan heller spise bollene, slik som vesle Odin her fra Tromsø.

Og apropos bestemors fang og første strikkemasker. Tryglet til meg denne genseren fra loftet hennes da jeg var hjemme i nord nå. Hun strikket den til seg selv ("ikke så længe sida, det e vel 10-12 år sida"). Hehe, det betyr at det trolig er 15-20 år siden nå. Elsker, elsker, elsker fargen.

Book datoen: Barnas store strikkefest! Lørdag 02.11 klokken 13 på Norli Nye Sandvika

Alle foto minus bollene: Helena Krekling

Dagens Harper

Nei nå dere. Nå er det jammen lenge siden vi har tittet på stjernebarna. Her er mine to favoritter i farta:Lite visste vel pappa David Beckham om hvor vanvittig fotovennlig det var av ham å ta med datteren Harper (2.5) mellom nydelige, turkise og rødmalte lekeapparater i denne parken i New York.
På pappas arm: Han i sitt varemerke sixpence, og veslejenta i rosa kjole fra Bonton og sorte miniatyrutgaver av Dr.Martens.
Guttefin: Det er kanskje ikke mulig å se under hennes store bohemkjoler, men Rachel Zoe (42) blir faktisk mamma igjen hvert øyeblikk. Det rapporteres om at det blir en gutt til. Juhuuu! Her ute på tur med vordende storebror Skyler (2.5) sist uke. Alltid like utypisk guttete kledd, helt uten superhelter og med lange, fine krøller og hatt. Her i sko fra Toms og jeg vil tippe strikkejakka er Ralph Lauren.

Alle foto: Stella Pictures/ fameflynet

blog_tag: 

Pages