You are here

Blog

Året som gikk - i strikkeklær!

2013 har vært et stort år for meg. Et av mine aller travleste, men også definitivt gøyeste. Bloggen har skiftet platform og blitt en del av bladet Mammas univers. Og jeg har fått gi ut min første bok. Funderte litt på hvordan det ville være kulest å titte tilbake på året som gikk og landet på at det er ÉN ting de fleste av oss her inne har en felles kjærlighet for: Strikkeklær. Til stor og liten!

Her er noen av mine favoritter fra bloggen gjennom 2013:

JANUAR: Denne genseren fikk jeg sist jul av min mor. Mange av dere spurte etter mønster og jeg har vært svar skyldig. Nå vet jeg, så må ta den med. Den er strikket i Mor Aase som føres av Sandnes Garn, et undermerke spesialprodusert for Rema 1000-butikker. Noen Mor Aase-kvaliteter er akrylblandinger, men man må gjerne skifte ut garnet med ren ull! Mor Aase, hefte nummer 14. Modell 2, genser med rundstrikket hals.
FEBRUAR: Norske William & Waldemar har blitt et av mine favorittmerker på alpakka. Her er min styling for dem og vesle Ameli i rosa strikkekjole, leggvarmere og lue i alpakka. Foto: Helena Krekling.

MARS: Herman på påskefjellet på besøk i tidenes mest sjarmerende hytte. Hos Marte, Morten og Molly. I stripete lue fra Toto Knits. Å, så forelsket vi har vært i sorte og hvite strikkestriper i 2013. Lidenskapen avtar ikke i det neste.

APRIL: Dere vet at jeg er fan av å leite frem de gamle skattene. Oi, så mye glede man har av fordums ullklær. Nå nærmer vi oss igjen den påsketiden hvor farfars gamle Natogenser og ullcap skal til pers. Verdens varmeste Natogensere finnes i alskens bruktbutikker over hele landet. Man får også kjøpt dem nye.

MAI: Nyheten om Guttestrikkeboka var ikke offisiell enda, men Herman fikk teste ut denne strikke t-shirten basert på mønsteret til 70-tallskjakken i boka. Strikket i Mini Duett fra Sandnes garn. Jeg liker så godt merinoull/bomullsblandingen i strikk til vår- og sommermånedene.

Juni 1: Shortsene fra Guttestrikkeboka var et av våre beste plagg i sommeren som gikk. Gjett om vi skal ha flere av dem også til den neste. Strikket i Mini Duett.

JUNI 2: Et av mine favorittbilder fra Spaniaferien. Også i 2014 legger vi ferien til Palma. Her er Herman, sammen med Josefine, i mer sort-hvite strikkestriper i super sommerbomull fra Toto Knits. Finnes her.

JULI 1: Herman og Ameli på landeventyr. Han i strikkeshorts i Mini Duett-garn og hun i Theogenseren i alpakka. Begge fra Guttestrikkeboka. Hans beige strikkegenser er i økologisk bomull fra Earth Child.

JULI 2: Mammaen til vesle Martinus er ikke redd for å pynte opp babygutter i hjemmestrikk fra topp til tå. De spisse 1940-tallskysene er et av mine desiderte yndlingsplagg fra året som gikk. Laget av Martinus' mormor, en kløpper med pinnene. Se "En uke i skapet til Martinus" her.

AUGUST 1: Mint ble en fargen jeg falt mest for i 2013 og om jeg får spå vil den også bli en av de aller største i 2014. Mange av garnprodusentene har nå fått inn deilige mint/turkise toner i ulike kvaliteter. Dette forudums settet med kyse og bleiebukser fant jeg på vintagebutikken Emmaus i Stockholm til en slikk og ingenting.
AUGUST 2: Aaah, de to alpakkaluene vi eier fra William & Waldemar har fått bein å gå på dette året. Her er sennepsfargen til favorittkortbuksene fra LeCarrousel og stripete trøye fra Okker-Gokker. Jeg er svak for ribber nå. Gjett om det blir mer ribbestrikk i 2014. Foto: Helena Krekling.AUGUST 3: Den ypperste guttepynt. 70-tallsjakken med marineblå eller gule striper har vært med oss i tykt og tynt. Her til marineblå hatt i fløyel fra CTH Mini og lysegrå knebukser i ull fra Paz Rodriguez.

SEPTEMBER 1: Guttestrikkeboka var et faktum 2. september og gikk inn på bestselgerlistene de to første ukene i salg. Jeg er ydmyk og veldig, veldig glad. Årets største takk går til alle dem som har hjulpet meg å få den i havn, samt til alle dere trofaste lesere som satte pris på jobben vi gjorde. På denne varme høstdagen, da bildet ble tatt, kledde jeg opp vesle Albin i bleieshorts og Theogenser fra den.

Genseren er strikket med dobbel tråd og den melerte effekten får man ved å blande to ulike (her en gul og en natur fra Drops). I love this. Shortsene her bruker han også like greit sommer, som med strømpebukser under hele vinteren. Et deilig babyhelårsplagg for både gutter og jenter.
SEPTEMBER 2: Vår venn Ameli (3) har brukt denne strikkekjolen siden hun var 1.5 år. Varer og varer. Og jeg tar bilde av den hver gang. Jeg elsker den! Mange av dere falt også for den - og for nye lesere er den et gammelt mønster, relansert i dette heftet fra Sandnes Garn.

SEPTEMBER 3: Jeg kommer nok ikke unna 2013 uten dette bildet av min kollega Lindas lille Petra i den gule babyjakken fra Guttestrikkeboka. Herremin, så søt hun er. Herman fikk det settet (gammelt mønster) av oldemor da han var fire måneder gammel, lenge før boka var påtenkt. Settet måtte foreviges mellom to permer og farmor Margot er veldig stolt over å se det der. Mange av dere har delt bilder av deres jenter i "guttestrikk" med i høst. Fortsett å vis frem deres strikk under #guttestrikkeboka på Instagram i 2014. De er til enorm inspirasjon!
OKTOBER: Om jeg skulle velge ut bare ett favorittmønster ville jeg nok fått litt problemer. Men matrosgenseren har vært et av våre mest brukte plagg, både nå i jula, og i et flertall barnebursdager og fester før det. Til kommende 17. mai ønsker vi oss en til i grått med sorte striper. Jeg er så svak for å style den til kule gutteshorts og knestrømper som her. Min mest brukte strikkegenser i høst er kuppet fra skapet til bestemor. Hun strikket den for 10 år siden og den har verdens fineste, melerte blåfarge. NOVEMBER: Kyser, arvestrikk og bleiebukser. Jeg kommer ikke på et søtere babyjenteantrekk. Vår vesle nabo Elisabeth i rillestrikket kyse laget av Bente Elise H. Lode og strikkekjole fra da mammaen var liten på 1970-tallet.DESEMBER: Denne kavalkaden blir ikke fullverdig uten kjolene som min makker Lindas mormor laget da hun var liten. Nå er de vesle Petra og storesøster Pernille sine. Vi fant oppskriften fra 1980 igjen (den finner du her).

Jeg er helt imponert over hvor sabla kjappe dere er til å strikke. Enda den ble delt i desember, hadde flere en egen variant klar allerede til jul. Se hashtaggen #Petrakjolen på Instagram - og fortsett gjerne å dele bilder av den inn i det nye året.

GODT NYTTÅR til dere alle! Tusen takk for at dere er mine lesere. Måtte 2014 bringe oss fantastisk strikk og supre antrekk til både mamma og mini.

See you soon!

// Charlottpettersen.no knitted high lights, 2013.

blog_tag: 

Fotballfrue og EasyTran

EasyTran har funnet veien hjem til Caroline, Lars-Kristian og vesle Nelias hus. Og det er selvsagt en glede for meg å se at Norges største blogger velger å gi sin fire uker gamle hjerteknuser den første tranen med vår EasyTran.

"Nelia er så flink! Vi bruker EasyTran, og det gjør det kjempelett å gi henne, ikke noe problem i det hele tatt", skriver Caroline.

Fotokredit: Fotballfrue.no

Hjemme hos oss er tranen blitt en svært viktig del av det daglige kostholdet. Både jeg og Herman har litt atopisk hud og tranen holder det utvilsomt i sjakk. Én stor skje med sitronsmak på hver av oss hver morgen. Etter fire år er det så innbakt i rutinene at det ikke lenger er noe problem å huske på. I tillegg tar jeg tre store kapsler med Pikasol (sterk Omega 3) før jeg legger meg hver kveld. Etter at jeg begynte med det har huden min blitt vanvittig mye bedre!

Visste du at:

  • Tran har en positiv effekt for såkalt mestring og evne til konsentrasjon?
  • Forskning tyder på at tran også kan påvirke den mentale helsen og blant annet forebygge ADHD
  • Det har skjedd revolusjonerende saker med smaken på tran siden den gang vi var små. Møllers tran med sitron smaker veldig bra. Den kan man godt gi til spedbarn også. Sitronsmaken er bare en aromatilsetning og ikke ren sitrus.
  • Tran er et av de beste "anti-aging" produktene som finnes? Daglig inntak av Omega 3 gir smidigere hud, hindrer uttørring, er gunstig for hjernens utvikling og for synet (forebygger demens).

På bildet over er forøvrig vesle Maria som vant Jakten på EasyTran-babyen i vår. De nye EasyTran-pakkene med Marias ansikt på har akkurat ankommet alle apoteker. Les hele historien om Maria her. En fin og litt annerledes story. (Fotokred: Helena Krekling).

(PS: Linda og jeg har forresten brukt 2013 på å jobbe med et nytt barneprodukt. Nyåret 2014 ser ut til å endelig bli tiden hvor det vil innta landets apoteker sammen med EasyTran. Vi GLEDER oss til å vise dere det hvert øyeblikk!)

// Norway's largest blogger,Fotballfrue, uses our product EasyTran for her newborn baby. It's such an honour. Thank you, Caroline.

blog_tag: 

Julen i bilder

Jump around

Julekuleselfie. Selvsagt.
Vill etter liljer.

Heeelt alene i byen. Hadde det ikke vært for manglende snø hadde jeg elsket Oslobyjuleferie. Men så er jo snøløs jul aldri så galt at det ikke er godt for noe, bare se her...

Sykle inne.
Sykle ute.

Min venn Ann-Kristin ga meg en av de fineste julegavene. Neste år skal du få lage all pynten til treet, Anka. Bare å sette i gang! You started it :)


Etter ukevis med regn i Oslo, og ingen bedring i sikte, hadde vi egentlig bestemt oss for å låne farfars hytte og stikke til fjells på julaften. Fjellstorm satte imidlertid en stopper for det, så da ble det helomvending, og hjemmejul. I siste liten.

Vi har lest bøker, kokt grøt til nissen, hatt lange julefrokoster, skrellet kålrabi og alt som ellers hører julen til. For første gang på mange år var vi faktisk i kirka på julaften. Med ett føltes det ok å vise den lille (som begynner å forstå mye mer av alt) hva det hele egentlig dreier seg om. At det ikke er flest mulig pakker å rive opp som er grunnen til at vi feirer jul. Vi var ikke alene der. Det føltes som halve Oslo hadde tatt turen. Det var utrolig kult og rørende å se. Vel hjemme er det jo likevel det innpakkede som brenner etter å få åpne.

Av bildene over kan dere sikkert forstå hvilken av gavene det er overraskende mye stas med. Normalt sett ville en sykkel ha vært den mest langtekkelige julegaven en kan tenke seg. En man må vente heeeelt til våren med å bruke. Men været er ikke normalt, og dermed heller ikke romjulssyslene. Vi fikk alle hakeslep da ungen satte seg opp på den. Han når ikke engang ned til bakken, og likevel kjørte han av sted. Som om han ikke har gjort annet. Det skyldes utvilsomt løpesykkelen han har hatt siden han var to. All balanse har kommet med den. Som nevnt før, de pedalløse syklene kommer til å ta livet av all støttehjulproduksjon.

De neste dagene skal vi bruke på å komme ajour. Jul bringer stæsj inn i huset, og hver romjul er proppfull med planer om hvordan lagring og løsninger i huset vårt skal gjøres om på. Et slags nyttårsforsett. Jeg vil ha de bildene opp på veggene, flotte kasser til oppbevaring av leker (som likevel alltid befinner seg i stua) og ny seng til Herman med plass til å lagre saker under. Vi finner ikke den vi vil ha, så har landet på at Lars skal bygge. Det var den romjulsfreden. :)

Antrekk fra bildene:

1, 3 og 4: De fargerike sokkene i alpakka har vi ønsket oss i lange tider. Fra Cabbages & Kings hos Kidså. Hvitt superundertøy i bambus fra Badaboom.

10 og 12: Som lovet: På julaften var det matrosgenser fra Guttestrikkeboka som gjaldt. neste år skal jeg jammen ha den matrosgenseren på nytt. Kanskje i en gråfarge?

11. På sykkel i cordfløyelsbukser fra Gro Company hos Min Lille Skatt. Boots fra Bisgaard hos Nord-Design. Anorakk fra Mini A Ture.

13. Dress fra Mini Rodini

15. Siste bilde: Hjalp pappa å bære inn tre på lillejulaften. Genser i lammeull fra Caramel Baby & Child. Hals fra Cabbages & Kings og bukser fra Gro Company, begge hos Kidså. Boots fra Angulus. Stripete trøye fra Okker-Gokker.

// Some pics from our holidays. I hope yours have been great as well!

Pages