You are here

Blog

Bambus-boom

Visste du at:

  • Bambusmaterialer har mange av de samme egenskapene som ull, men tørker ikke ut huden
  • Klær i bambus er derfor et godt alternativ til ull innerst. Både for barn og voksne med allergier, sensitiv hud og eksem (og alle andre også).
  • Bambus er bakterie og allergi-forkjempende
  • Absorberer fuktighet, puster, kjøler når det er varmt og holder på varmen når det er kaldt
  • Bambus er 100% nedbrytbart og fornybart. Planten den er laget av er en effektiv CO2-renser og hindrer jorderosjon, den trenger ingen sprøytemidler for å vokse.

Vi forsøker å bruke bambus innerst mot huden så mye som mulig gjennom vintermånedene. Det har vi gjort helt siden den dagen jeg skjønte at slike materialer i det hele tatt eksisterte.

Her har Herman på seg en sort variant i hundre prosent bambus, fra norske Badaboom.

Bak merket står mammaene Britt og Hege. De satte i gang for tre år siden og begynte faktisk med voksenklær. Men mange etterlyste barnetøy, og slik skulle det bli. - For ett år siden kom vi i gang med superundertøy til barn. Vi har blitt bambusfrelste og bestemte oss for å lage klær der den gir best effekt: nærmest kroppen, forteller Britt.

Både mamma og mini har vært nedsyltet forkjølet denne uken. Hjemme fra jobb og barnehage (men sistnevnte lar seg affisere langt mindre enn den første).

Jeg har et enormt prosjekt som skal landes i disse dager og har ikke tid til å være så tett og fjern som jeg er nå (hvem har vel det?). Vel, poenget er at de neste dagene gjelder det å holde seg varm, tørr og i generelt forebyggende modus. Ikke mer av dette nå.

Når det gjelder klær som er forsiktige med huden: Jeg var vanvittig plaget med eksem som liten og husker med gru på hvordan jeg klødde meg gjennom de kalde månendene. På det verste til blods om nettene. Helt sprukket opp på ben og i knehaser. De vintrene er noe jeg gjør alt for å unngå for egne unger. Herman har arvet min hud, det var helsesøster klar på alt fra han var få uker gammel. Men han har aldri kommet i nærheten av deg jeg var. Jeg er helt overbevist om at dagens kunnskap om kosthold og materialer er årsaken til det. Vi var tullet inn i akryl og fleecestoffer fra topp til tå, og det er klart det betyr noe.

Men hvor finner man superundertøy i bambus?

Norge er et forgangsland på bruken av bambus i barneklær! Ikke så rart, kanskje, at vi som bruker mest ull også er de første til å lete etter et fullgodt alternmativ? Merker som Optimist of Norway og Lilleba bruker mellom 60 og 70 prosent bambus i sitt barnetøy, og norske Tiljamid lager fargerike, retro utgaver.

Badaboom kom jeg først over denne vinteren. De lager bambusundertøy til både barn og voksne og settene koster ikke stort mer enn et ullundertøy.// Bamboo materials has become a cherished fabric in this house, as it holds many of the same properties as wool. Several Norwegian kidswear brands are now using bamboo fabrics in their clothing. Here in the shape of underwear, from Badaboom.

Verdens største kokosbolle

Tre ganger er en tradisjon, ikke sant? Baker jeg denne neste år også, har jeg med andre ord spikret 80-tallets bursdagsklassiker. Fast element i alle barnebursdagene fremover. Vi mekket altså skumkake første gang i fjor. Og gjorde det i år igjen. Denne gangen formet som én stykk gigantisk, ja nettopp: Kokosbolle.


En stekefri kake. Slett ikke så vanskelig som den kan se ut til. Den største utfordringen er ikke å skille plommen fra eggehviten, men (tro det eller ei) å smelte sjokoladen i vannbad. Noe av det verste jeg vet. Men det gikk i boks. (Hjelper at ungen erklærer at han "tror mamma er er verdens beste baker").

Jeg brukte denne oppskriften. Men denne gangen med en bolle kledd med plastfolie til å ha røren i (i stedet for springform). En bolle gir den runde shapen. Sett et fat oppå bollen (som et lokk), og snu så på hodet. La den stivne på fatet i kjøleskap. En skikkelig fiestakake.

Heklet banner på bordet fra Engel hos Blomme.no. Lange bursdagslys fra Rice og lys med prikker fra Søstrene Grene.

Se flere bilder fra vår barnebursdag her.

// A fluffy coconut cake covered with thin chocolate.

blog_tag: 

Disse buksene

Vet ikke helt hva som traff meg, men med ett er jeg oppover ørene forelsket i guttebukser med harems'ish snitt og smale ben. De har lenge versert i joggis-varianter hos for eksempel Soft Gallery og amerikanske Mini & Maximus. Og denne sommeren altså i lekne utgaver hos danske Alba Baby.

Nærmeste vi kommer ei joggebukse?: Vi ønsker oss en slik! Me love. For bare ett år siden ville jeg nok aldri tenkt i de banene, ikke for en bitteliten gutt. Men etterhvert som barnet vokser åpner det seg nye dører. Også jeg som trodde fine gutteklær bare ville bli vanskeligere. Enn så lenge ikke. De blir bare fin-kulerer på en annerledes måte. Mer moro.Jeg vil style disse buksene med converse og lys t-shirt til. Gjerne en strikket sommervariant fra Fub. Enklest mulig. Looking good på jentene også:

På vei inn i butikk hos Alba Baby-forhandlere (etter hvert ganske mange i Norge), blant annet hos Kidså.no og Samsofie.no.

Kom vår, kom vår!!

// Trouser love from Danish Alba Baby SS 14. I want them all, styled with a knitted thirt and white Converse. Come spring!

blog_tag: 

Pages