You are here

Blog

Lage rockestjerner

En helg med strålende vårvær har fordret mest mulig utetid. Men når ungen står opp med fuglene (selv etter klokkestilling), ja da må innendørs sysler til noen grytidlige morgentimer også.I månedsvis har jeg lovet ham at vi skal lage "Lillepri-dukker" (for Ikkebarnetv-seere: Dorull-rockestjerner...) Det var på tide å holde mitt ord. For jammen er det Melodi Grand Prix-tid også, ikke sant?

Mick Jagger og L'Wren Scott. Rod Stewart og Rachel Hunter. Tom Cruise og Nicole Kidman. Ved siden av enhver stjerne står en lang dame, hæ?Du trenger:

  • Doruller og store isoporkuler (f.eks fra Panduro)
  • Silke-, kreppapir, tøybiter, knapper eller liknende til klær. Lim til å feste det. Superlim er gull. Alt slik finnes til en rimelig penge på Søstrene Grene.
  • Garnrester til hår. Sy det i med nål. Det er tidkrevende, og våre ble litt som pappa'n til Albert Åberg med tre strå på hodet. Kan også bruke bomull.
  • Perler, nagler e.l til smykker og rocke-pynt.
  • Vi hadde ikke det, men piperens blir kule armer. Klipp ut en gigant i papp.

Rulleøyne med lim gir levende ansikter (10 kr på TGR). Men man kan gjerne tegne på også. 

Denne lille rockestjerna har på håndstrikket kardigan i bomull fra Toto Knits. Den er brukt masse, masse på andre sesongen nå. Jfr forrige innlegg blir den med enda en sommer. Lysegrå trøye i fineste bomull fra Gro Company. Er erkesvak for det danske flagget de bruker som logo på basic'en sin.


// Making rock stars.

Akkurat nå: Trekvarte ermer

Fortviler du over at klærne til ungene kryper oppover armene før du får sukk for deg? Don't! Det finnes det ikke noe som er skjønnere enn nettopp trekvart lange (korte) ermer. En trekvart-trend må vel være noe av det beste som kan skje oss mammaer, eller hva? Bare tenk: Ingen skitne ermkanter som henger der i veien i sandkassa, eller når maten skal spises. Og for den lyse sommerstrikken finnes det i hvert fall neppe noe smartere.Spanske Labube tar det i hvert fall på fullt alvor denne våren. Se hu vesla i rillestrikket jakke. Skjortejakken i lin på gutten har jeg alt akket meg over på Instagram for litt siden. Helt perfekt.

Iselin postet for litt siden fra franske Cape et Crochet, og det minner meg om at samme dama en gang sa til meg at "akkurat nå er det skjønnere at barneklærne er litt for små enn for store". Enig! Det er noe med den fordums feelingen et plagg som sniker seg oppover ermene gir. Rillegensrene her får meg til å ville sette i gang med en trekvart versjon av Theogenseren i Guttestrikkeboka.

Raglan og halvlange ermer med sving. Fra Cape et crochet.

Med andre ord: Finn frem den kardiganen eller genseren du pakket bort i fjor sommer. Den trenger ikke være for liten, kanskje bare supersøt? Eller lån lillesøsters. Eller stopp armene før der du vanligvis ville stoppet på det neste strikkeplagget... Vi skal i hvert fall brette opp ermene i sommer.Til stor jente: Trekvart med lommer, lysegrått mot knæsj rosa. Fra Nicoli.// Middle short sleeves. A crush only growing stronger this spring.


blog_tag: 

Skodd for våren

I det siste har jeg fått mange spørsmål som går på valg av sommersko til barn.
Det beste jeg kan gjøre er egentlig å henvise til dette innlegget fra i fjor. Det finnes ingen fasitsvar på hva akkurat dere bør velge, men ved å lese gjennom skoekspert Høydahls vurderinger av skoene våre, kan man lære mye om hva man skal se etter - og hva man skal styre unna. Jeg har absolutt lært.

En liten, konkret skohistorie fra her hjemme som illustrerer hva vi har valgt i år - og hva som gikk rett i retur.

Dere vet den følelsen av at noe treffer rett i hjerterota? En slik fikk jeg da jeg spottet Adidas sort/hvite Superstar-modell i mini-format. Nå er det jo slik at all verdens motebloggere løper rundt i disse just nu. Men jeg kan ikke glemme hvor kule Run DMC var i sin (lisseløse) variant alt på 1980-tallet, og at hele formen på disse mesta v alt gir meg vibber til en barnesko.

Vi hadde alt kjøpt den blå Gazelle-modellen fra første bildet. Men etter i fjor var Lars og jeg klare på at ungen må ha to par i år. Han går i dem ute hele dagen i barnehagen og skoekspert Høydahl mener at det beste for en fot er å ha to ulike sko å veksle mellom. (Hehe, dere skulle sett hvordan fjorårets så ut etter en halv sommer...) Jeg landet på å teste den hvite superstarmodellen på bildet over som en nummer to-sko.

Men er ikke mer opphengt i det  enn at de gikk direkte i retur etter at de var pakket ut.Dårlig barnesko: Fine å se på, oh yes. Men det hjelper ikke. Denne er stjerneeksempelet på at man ikke kan nevne et skomerke som et utelukkende bra eller dårlig. Det er store forskjeller innenfor et og samme for de ulike modellene. Mens Hermans blå, semskede Adidas Gazelle-modell er en nokså grei barnesko, er denne hvite Adidas'en litt på jordet. Jeg er ingen skoekspert, men såpass mye har jeg lært av Høydahl.

  • Sålen er bygget opp på linje med en platåsåle. Dette vises ikke på bildene (et av mange ulemper ved å bestille barnesko på nett). Kan du gå i butikk og handle sko til ungene, så gjør det fremfor å handle på nett! Da får du i større grad kvalifisert hjelp. Ikke vær redd for å sende tilbake det du eventuelt bestiller.
  • Stivhet: Mens Hermans blå Gazelle er lette å vri i frontpartiet, er disse stive som en stokk. Når ikke en voksen kan vri en sko med litt kraft, så kan man bare forestille seg hvordan barnefoten har det i den. Vri og bøy på alle barnesko før du kjøper dem. Mange sko (også svindyre barnemodeller) er altfor stive i såle og frontparti. Sålene skal være lett bøyelige.
  • Tyngden: Et øyeblikk tenkte jeg holdt mine lyseblå Buffalosko fra slutten av 90-tallet i hendene, så tunge er den hvite utgaven. Å veie den blå og den hvite mot hverandre sier alt om hvorfor den hvite ikke hører hjemme på et barn. Vei sko mot hverandre. Det er ingen grunn til at en vårsko skal være tung. Tunge sko har den vesle foten gått nok i gjennom vinteren.

Nå gjelder det bare for oss å finne nummer to-paret for den daglige bruken... Enn så lenge er det de blå som får kjørt seg på vårasfalten.

God barnesko: Jeg er opptatt av designet og liker å velge sneakers fra en som driver med nettopp det. Men ikke for enhver pris. Denne blå modellen hadde vi i fjor, og den er på plass i år igjen.

H har forøvrig på: Kardigan fra Rose Lille. Bomullsskjerf fra Scotch R Belle, hvit trøye fra H&M og bukser fra Alba Baby. De semskede, blå Gazelle-skoene er kjøpt her.


// Our choice of sneakers. This is a big issue every new season. What is the right choice for a child's feet? (I can tell you Adidas' black'n white Superstar is certainly not!) However in this house we choose the same Gazelle-style as we did last year.

Pages