You are here

Blog

Babyboom: Hentesettet

Aldri blir det født flere babyer i Norge i løpet av én måned enn i juni og juli. Vi er altså er vi på vei inn i en skikkelig babyboom-sommer. Det er på sin plass å hylle landets nye småtasser med sitt helt eget hentesett.IKKE BARE FOR DE MINSTE: Alle som har hatt en, vet at deilige, nyfødte babyer er uendelig små - og at de på et blunk ikke er det lenger. Derfor har det vært viktig for meg å lage et sett som ikke stopper på størrelse bitteliten. Da Herman var liten gutt kom jeg stadig over små strikkesett bestående av vakker genser og tilhørende bleiebukser. Jeg hadde lyst til å grine da jeg innså at disse stoppet på str 74. WHY! Jeg ville da så gjerne kle den vesle 1.5-åringen som stabbet av gårde i et slikt. Jeg elsket at disse var så delikate i snittet, og likevel fullstendig unisex. En så liten gutt kan så visst få ha nedtonete, nøytrale fletter på klærne sine.

Mønsteret går helt fra 0 - 3 år.

Denne sommeren tar jeg (og vesle Anker (2 mnd) saken i egne hender på Ministrikk.

Ikke en bukse, ikke en shorts. Men en bleieshorts! Perfekt passform.

Bruk: til dåpsdagen, da Hermans dåpskjole skulle av, hadde vi en hvit romper i lin (kjøpt i London). Får vi flere, er sannsynligheten stor for at dette settet har overtatt innen en neste dåp. Jeg går stort sett kun for klær som kan brukes like gjerne til hverdags som til fest. Kjøper aldri "klær til jul". De små vokser så fort, og det er så ufattelig kjipt med det som ligger der og venter på store anledninger - og vips, så er det for lite. Bruk det! Reis hjem fra sykehuset i det, ha det til babyfotografiene eller på en helt vanlig dag. Genseren her kan du ta til andre bukser, og bleieshortsen til annen topp. Slik får vi mange antrekk av samme mønster. Bruk med strømpebukser under til vinteren.

Flettegenseren her går helt opp til 4 år. Jeg ser så til de grader for meg en stor jente med knappedetaljene på ryggen - og med skjørt eller bukser til. Til en større gutt, en på for eksempel to år, ville jeg valgt å strikke genseren i lysegrått akkurat nå.

Knapper bak: Jepp, denne har knappene bak. En detalj som gir et plagg et eksklusivt preg, synes jeg. Det lille ekstra som man gjerne ser på dyre, internasjonale barnemerker, og så altfor sjeldent her hjemme. Man får en genser, men slipper tre den over hodet på barnet. Man kan velge små og flate knapper, og trenger neppe være redd for at barnet plages av dem mens det ligger. Eller man kan kneppe den av når man putter de aller minste i vogna. Dette er et plagg for å vise frem på de store anledningene. Og ja, om du gjerne vil kan du heller strikke den som jakke.

Mønsteret på Hentesettet er i dag lansert på Ministrikk.no her.

En stor takk til Linda Hansen og Loopknitting for uendelig hard jobbing med å utvikle Hentesettet etter mitt design. Og til Helena Krekling for bildene. Ministrikk er Ministrikk på grunn av dere!

 

// A Baby Buttons Back-set. The new pattern is now available on Ministrikk.no. My pattern design and styling, pattern by Linda Hansen (Loopknitting) and all photos by Helena Krekling.

Inspirerende akkurat nå

Liten sommerbohem: Ok, dette er noe av det fineste jeg har sett til sommerjenta. Det spiller ingen roller at bildet er fra to somre siden, de beste barneklærne er helt uavhengige av motebildet og like fine år etter år.

Jeg digger at kjolen her er barnlig, og likevel så vakker. En stil som ikke skiller mellom "stor" og liten jente (kanskje med unntak av bootsene), og med et snitt som gjør at den kan brukes i årevis. Både som kjole og bluse. Jeg vil leite etter slike snitt til jentene denne sommeren.

Kupp stilen enkelt :

  • A-formet, hvit sommerkjole. Gjerne med blonder eller heklede/strikkede detaljer, som gir det bohemske preget. Man kan godt bruke en bluse også. Noen A-formede topper vil funke som korte kjoler til de minste jentene, om man kjøper dem et par nummer større enn de er ment for. Og omvendt! Leit først i skapet blant det dere har der. Kanskje er den hvite sommerkjolen fra i fjor enda finere som topp i år.
  • Knestrømper og shorts. Om shorts og topp henger sammen, gir de følelsen av en kjole. Like fint til små som store jenter. Har du f.eks Dansekjolen fra Ministrikk i hvitt, kan du også skape stilen med egen hjemmestrikk. Strikk den kort og ha de superfine blondeshortsene fra Ellos (bildet under) til.
  • Rotfletter i håret. Flettet fra to sider og festet enkelt i nakken med strikk og hårnåler.

1. Sommertopp med blonder og volanger, 179 kr, Zara. 2. Sommerens fineste blondebukseshorts. Og deilig at de lages til de store jentene. 99 kr, Ellos her (jeg ville turt å prøve meg på str 110 til jenta som bruker 104 også, da blir de litt videre og varer lenger). 3. Isblå knestrømper, 40 kr fra LaCoqueta her (sender til Norge).


Bildet over er fra SS12-kolleksjonen til spanske by Niné.

 

// The little summer boho, and this summer's best white lace shorts at a budget price, from Ellos.

blog_tag: 

En festival

Vi har hatt en familiefest som varte to dager til ende denne helgen, vi. Sammen med Josefine, baby Klara, Molly - og mammaene og pappaene deres. Ja, også hele resten av småbarnsoslo.

Her er helgen i bilder.

Byunger. Herman og Josefine. Om det er oslotrafikken eller den påfølgende musikken som her sperres ute, er uvisst. Øreklokker er kule saker.
La det svinge, la det rock'n..

So much to do. So little time.

Grrr. Hjelp!

Mjau. Baby Klara i sommerlue med ører, fra Noa Noa.

Jeg kjøpte det hvite skjørtet (H&M) i gave til Josefine da hun ble født. Digger enda i dag at det er tyll, uten å være overdrevet. Husker hun hadde det på ettårsdagen. Nå er jenta tre. Lenge leve plaggene som brukes igjen og igjen! Bluse fra Gro Company.Sølvguttene synger visst selv om det er sommer. Du slette tid.(Regn)skyer og (rocke)stjerner.
Vesle Mollys skjørt er av arten som kan brukes begge veier. Me like. Gul fest-tyll på ene siden, hverdagslig bomull på den andre. Både den og strikkejakken er fra norske Dundelina.
Æ vil bare dansGummistøvler er så visst på kartet i år...

Hvert år siden starten har vi gått glipp av denne store festivalen for miniene. Har hatt for vane å reise på litt for tidlig ferie, men ikke denne gangen. Helgen har vært pakket med ansiktsmaling, sølvgutter, Pippi-show, svømmebasseng, vafler, disko og is i lange baner. .Puh. En real barnefest, med andre ord. Armbåndtittelen "AV OG TIL uten alkohol" er noe av det fineste med Miniøyafestivalen, synes jeg. At man greier finansiere et barnlig opplegg, hvor medbrakt mat er tillatt og null alkohol serveres selv om sola skinner, og foreldre flest greier oppføre seg. Det er fint.

Her har vi hengt sammen med venner og møtt på alle vi kjenner. Det er på slike helger man skjønner at Oslo tross alt er en liten by, sånn i det store bildet. "Er du sliten",spurte jeg Lars da vi kom hjem i går ettermiddag. "Herregud, helt ferdig", svarte han. Haha, I feel you. Barnefestival er ikke for pyser.


// The large festival, Miniøya, for the minis in Oslo this weekend.  We had a great, two day party with our friends and met "everyone we know" there. Oslo is such a small city.blog_tag: 

Pages