You are here

Blog

Ukens utland: Mini Mocks

"Batman" har designer Petra Gardefjord kalt disse. Og det var nettopp de sorte mini-mokkasinene med det passende navnet, som først fikk meg til å stoppe opp ved svenske Mini Mocks. Hohoo, så fine! Minner mye om de klassiske, håndlagde babymokkasinene som vi har sett der ute en stund nå, men med en helt egen touch.

Kunne vi endelig få bestille slike innenfor Skandinavias grenser? (I fjor kjøpte jeg fra stjernemerket Freshly Picked i USA til gutten. Huff, så dyrt det blir når ting skal shippes over atlanteren).

- Vi sender world wide fra Sverige, selvsagt også til Norge, sier Petra om nye Mini Mocks. Den svenske tobarnsmammaen på 31 år har i disse dager hendene fulle med å få ferdig bestillinger. Den lille businessen har tatt av siden hun for bare 10 måneder siden startet med å sy små sko hjemme i stua i Sundbyberg. Etter hvert ville alle vennene også ha, og slik ballet det på seg. Faktisk har hun så mye å gjøre nå at hun må si nei til nye forhandlere som ønsker å selge Mini Mocks.

Alt begynte med datteren Liv for 1.5 år siden (Petra har også sønnen Frank på 3,5).

- Jeg hadde så mye tid til overs, for Liv var slik en snill jente som sov mye og lenge. Jeg hadde problemer med å finne sko som passet de små, lubne beina hennes og begynte å lage dem selv. Jeg syr alle mokkasinene som selges i nettbutikken, og så har jeg ei som hjelper meg med å lage dem som selges hos våre fire forhandlere, forteller hun.

Mini Mocks ligger på 400 svenske kroner og finnes i størrelser fra 0 - 3 år. "Pippis ponny" heter disse herlighetene, med klare referanser til den prikkete, firbente svensken "Lilla gubben" fra Astrid Lindgrens eventyr.Jentefin. "Jeg var usikker på hvordan denne modellen ville bli tatt i mot, men hadde visst ikke trengt å bekymre meg", skrev Petra på sin Instagram for litt siden.

Med dusker. Min favoritt nest etter det sorte paret.Mamma-business: Petra// A small, Swedish baby moccs-business growing fast with mom Petra Gardefjord at the helm. Meet Mini Mocks, a magic leather place where both Pippi's dotted pony and Batman are represented.

blog_tag: 

Brønnen: En fotoserie

Lange, gode feriedager går mot slutten. Når man er tre-fire-ca år, er det å leve i nuet som gjelder. Å leke ved en gammel brønn i Crestax (en slik som Emil har, jo). Spise litt is hver dag. Fri for bekymringene fra alt der ute.


Hey, J. Du heiser opp slik som dette.

Og heller ut.

Hver gang jeg er i Palma stikker jeg innom den vesle butikken Nonons og kupper med et skjerf fra Bonton til Herman. Dette turkise er fra i fjor og brukt opp, ned, og i mente. Elsker hvordan ett enkelt (og rimelig) element gir en piff til ellers nøytrale klær. T-skjorte fra Kids On the Moon her. Sortstripete shorts strikket i Mini Duett, Guttestrikkeboka. De har dere jo sett før. Converse på beina.

Josefine har romper i grå lin fra Princesse Au Petit Pois. De sorte snørene bak. Herregud, har dere sett noe så fint. Hvit topp med rysjer i halsen er fra How to Kiss a Frog. Sandaler i skinn fra Sun-San.

Jeg har t-skjorte fra Cos (min grå mammafavoritt i sommer!). Solbriller med sort fløyel fra Ray Ban. Sort skjørt fra Zara og Vans på beina.

Flettekurven må også få noen linjer. Jeg har dratt rundt på den overalt her nede og den blir med hjem også. I Spania har man gjort et stort poeng ut av å kutte plastposer ved handling i matbutikkene. I tillegg til å sette opp prisen på plast, selger de stråkurver som man bruker hver gang man handler. Slik minimerer man folks forbruk av handlenett og "alle" tasser rundt med disse stråveskene på armen. Jeg liker det. Et eksempel til etterfølgelse. Ingen flere Remaposer på vei hjem fra butikken. Og hjem, det bringer meg tilbake til den virkelige verden. I morgen bærer turen hjemover til Oslo.// Holidays coming to an end. Back to reality any minute. Brands Herman: Kids On the Moon (t-shirt), shorts (a pattern from Guttestrikkeboka), Bonton (scarf) and Converse. Josefine: Princesse Au Petit Pois (rumper). How to Kiss a Frog (top), Sun-San (sandals). Me: Cos (t-shirt), Ray-Bans, Zara (skirt) and Vans.

Dagens kupp

Man kan kanskje si at vi er på tampen av sommeren, men det er lov å håpe på en som i fjor (så langt har den jo vist seg fra en enda bedre side), og sist varte den slutten av september i Oslo. I så måte er det måneder igjen for vårt grå jerseykupp.

Jeg har siklet på den litt oversized t-skjorta fra I Dig Denim siden kampanjebildene ble sluppet i vår. Det svenske merket profilerer den både på gutter og jenter, og jeg kan ikke hjelpe for å være svak for et sabla bra kjønnsnøytralt plagg.

Just nu ligger den på 160 kroner (halv pris) hos Kids Steen & Strøm. Bor man ikke i Oslo er den på Miinto (men som for Stella McCartney-settet, er det av en eller annen grunn mindre avslag på nett enn i butikk). Jeg foreslår å ringe dem (nummer i nettbutikken). Kanskje kan man fikse den faktiske dealen.

Og skulle det ikke være altfor mange sommerdagene igjen, satser vi på at den varer helt over den neste også. Ingenting som et godt salgskupp til vokseskuffen, eller hva?
Shortsen er et annet grått kupp, fra Cos i fjor. Hvite Converse.

Pages