You are here

Blog

Ukens utland: Misha and Puff

Hver høst må de med her. Er det rart? Herregud, SE på dette. Amerikanske Misha & Puff er overlegne på barneklær. Når de attpåtil forener design med strikk, er det ikke rart jeg smelter.

Bak står nybakt tobarnsmamma Anna Wallack. Slik jeg ser det var det hun som startet den internasjonale strikkerompertrenden. Det var hun som laget de strikkede foldeskjørtene til liten jente først. Likeså popcorn-strikken - og de verdens fineste gutteluer i riller og med brem, de er hennes design. Ingen over, ingen ved siden. Jeg tar av meg hatten for det hun gjør. Melert merinoull i de kuleste fargene har blitt Misha and Puffs varemerke. I år går det i grått, kanel og rødt.
Skater skirt kommer tilbake for tredje høsten på rad.

Grått og anthracite. Rett i min gate. Sukk. Gjenbruk: Misha and Puff lar de samme modellene gå igjen fra år til år. Det er slikt man kan gjøre når man lager tidløse design. Her deres bestselgende romper. Den er håndstrikket, går opp til tre år og koster omlag 600 norske kroner.

- Haha, så artig at du skulle spørre om det akkurat nå. Jeg sitter ved kjøkkenbenken sammen med min mann på en lørdag, drikker kaffe... og jobber. Babyen henger på magen min i et bæresjal og sover mens jeg sitter ved pc'n, svarer Anna på mitt spørsmål om hvordan det går å drive egen business nå som hun med ett har to små i hus.

Vesle Isabella er 4 måneder gammel, mens storebror Navad har blitt fire år. Det var med han det hele startet.

- Jeg startet Misha & Puff for tre år siden og den første kolleksjonen kom ut høsten 2012. Det har blitt en ren familiebedrift hvor mannen tar seg av mye av det som skjer bak kulissene, slik at jeg kan kan designe (det jeg elsker mest).

Anna lærte å strikke av bestemoren sin da hun bare var seks år gammel.

- Men jeg mener det, jeg laget ikke et plagg jeg var stolt av før sønnen min kom. Så snart jeg begynte å lage barneklær fikk jeg lyst til å sette mine egne design ut i livet, forteller Anna.

Og boy, er vi glad hun gjorde nettopp det. Det er så fint at det også finnes hjemmestrikk der ute som faktisk er ferdigstrikket, er det ikke?

Misha & Puff har et tilbud til alle Charlottpettersen.no-lesere: Fri shippining internasjonalt på alle ordrer over 100 dollar frem t.o.m 7. september. Fri frakt fra USA er ikke så verst, det.// Misha and Puff. (Need I say more). - How funny you should ask these questions. I am sitting at the kitchen counter with my husband on a saturday, drinking coffee. . . ..and working! I am wearing the new baby in the carrier while she naps and I answer emails. That's the way it works, designer and founder Anna Wallack tells me on how it is to run her own business, now that she's a mother og two small ones (son Navad aged 4, and baby Isabella aged 4 months. I. Love. This. Brand. The way i see it, Anna was the one to start the international "knittet baby romper"-trend two years ago. Through September 7th she offers free, international shipping to all my readers. Ain't that a thrill!

Mammagarderobe: Med lommer

Puh, nå er vi i ferd med å lande litt. Omsider. Rett fra bryllup til bok, og jeg må ærlig innrømme at hverdagen kom litt brått på. Med et brak, faktisk (dog et gøyalt brak. Action er moro). Men denne helga skal jeg bare henge med han her. Vi skal høste den modne frukten i hagen, lage eplekake. Og spise hjemmelaget pæremarmelade på ost til kveldsmat. Slik vi gjør hver høst.

Det er ikke bare brudekjolen(e) mine som vitner om hva som er høstens største fetisj på klesfronten for min del... LOMMER.


Men om det kjennes som høst enda? Næh. Ikke i det hele tatt. Den må gjerne la vente på seg. Dog er vi beredt, vi.

Jakken min her er et resultat av jakten på en strikkejakke som minner om blazerne mine. Med lommer (må ha et sted å putte alt stæsj) og trekvarte ermer. En som er skikkelig "dressy", men med alle kvalitetene til et strikket plagg. Jeg ville ha den fast i fisken, en som ikke siger i bruk (slik tunge voksenplagg ofte gjør om de er oversize) og landet på ren norsk ull.  Den gode, gamle noske ulla.

Hvite bukser: H&M exclusive. Hvit t-shirt og sorte loafers: Filippa K. Solbriller: Lindex. Sort strikkejakke i ren ull: Mønster i Strikk til mamma og mini.

Hermans klær er en koalisjon fra de to bryllupsdagene. Det er ikke noe som er gøyere enn å la de samme plaggene krysse hverandre i nye antrekk. Det var viktig for meg at barnas finstas ikke var engangsbruk. Denne lommejakka vil bli høstens mest brukte hos oss, til fint og til jeans i barnehagen. Som en ytterjakke nærmest, de neste ukene (så glad for den mørke fargen).

Lommejakke i merinoull og alpakkalue: Strikk til mamma og mini. Hvit t-skjorte i bambus: Optimist of Norway. Grå fløyelsshorts (brukt ett år nå): Tizzas. Sorte strømper: Polarn O. Pyret og sandaler: Angulus.

Alle foto: HELENA KREKLING.


// Pocket and blacks this season.


Barndomskjolen

Jeg pleier innbille meg at om jeg hadde hatt ei jente, så hadde det ikke vært så mye rosa i skapet hennes. Det gjenstår å se. Men det jeg vet, er at denne kjolen hadde vært der. Og den hadde vært akkurat så deiligrosa som da jeg var liten.Jeg har vel knapt en venninne som ikke eide denne kjolen som barn. Den pryder det ene ettårsbildet etter det andre i hjemmene fra 1970 og - 80-tallet, også hos meg. Mønsteret kom i 1979.

HADDE DU DENNE SOM LITEN? Del bilde av den på Charlottpettersen på Facebook her!

For noen år siden, da Herman var liten, reiste vi på besøk til min barndomsvenn Jeanette. Hennes vesle Ameli løp rundt der i en strikket tunika som var noe av det fineste jeg noen gang hadde sett. Men var det ikke noe kjent med den?
- Det er jo kjolen fra da vi var små. Du hadde den jo også, sa Jeanette. Ameli på snart to år brukte ettårsstørrelsen til strikkede tights. Sammen ble det et av de mest delikate vinterjenteantrekkene jeg noen gang har sett. Klart det var naturlig å ta med denne vintageherligheten i Strikk til MAMMA og MINI.

I dag kan jeg jo ikke dy meg fra å vise hvor fine ting også kan bli når man velger sine egne farger. I hvitt, petrol og mint blir den en helt unik kjole. Ganske ulik den originale, rosa (se originalheftet sammen med kjolene over). Etter at boka kom ut har det strømmet på med bilder fra dere der hjemme som selv hadde den. Å, så mange fine! En med lys, lys tåkeblå som jeg fikk se i går. Sukk. Kjolen har superkort, vintagelengde og jeg slår et slag for at den skal være slik. Som skapt for finfine bleieshorts under.

Garntypen den var strikket i da vi var små var en akrylblanding. Slikt slipper vi helt i dag når vi kan bruke den reneste alpakka. I dag har Barndomskjolen også fått ny og matchende kyse til. Bleieshortsen er også i boka. Kledd på vesle Petra, får nok et vintagemønster med nydelig skjørtevidde nytt liv. Jammen er det kanskje en ny Petrakjole. Det har vært glede å finne mønsteret frem igjen! Får jeg tippe at den tar en ny generasjon mammaer med storm?

HADDE DU DENNE KJOLEN SOM LITEN? Del bilde av den på Charlottpettersen på Facebook her! Så gøy å se.

// My childhood dress. Half of every little girl in Norway had this during the early 1980s. It is about time this wonderful design gets new life. Pattern inStrikk til mamma og mini.

Pages