You are here

Blog

Ukens utland: I detaljene

Alt ligger i de små sakeneI mitt neste liv satser jeg på å bli gjenfødt som spanjol. Så får jeg kanskje omsider fatt på noe fra Nanons, Nicoli eller her: Labubé. Sistnevnte preges stadig av ett eneste ord: DETALJER. Labubé bruker aldri skarpe farger eller prints for å gi klærne særpreg, men lar knapper i ryggen, nedtonede krager og knytinger tale for seg i hvite, sorte og grå plagg. Ååå, som jeg (atter enn gang) er svak for den overdrevne enkelheten deres. Her er vinteren fra Labubé.BAK: Knapper i rygg, knytinger på kjole. Cremehvitt i kontrast til antrachite grå på stor jente.
Black'n grey: Trenger jo ikke si mer... Eller jo! Det finnes faktisk flere sorte skjørt til jente hos kjedene nå. Som dette fra Lindex. Ta til lys grå versjon av kragenseren i Strikk til mamma og mini.Liker: Snorene på det strikkede halstørkleet.

Dog ser det ut til at de har gitt seg med gutteklær i år! Veldig synd. Men når den øknomiske virkeligheten tar denne delen av business ute i Europa, ja da er det guttenes tøy som ryker først.


// Spanish Labubé. Always such a pleasure. FW 2014/15.

blog_tag: 

Fall favourites

Akkurat nå: Innetid. Utetid. Rødeguleblad-tid. Best av alt: Lue-tid. Vi. Elsker. Luer.

Vrangborder. Nå vil jeg ha dem solide, brede, grove. På ermer, bole og luer. Jo lengre vrangborder, jo bedre.

Høstferie: Åå, så mange planer vi tre hadde om å komme oss på det. Beautyen med å ha barnehagebarn, før de begynner på skolen, er jo nettopp den at man kan reise utenom høysesongen. Vi tenker at stadig at vi må være flinke på å gjøre det. Nå. Mens vi kan. Men så er det jo andre faktorer enn skole/barnehagetid som avgjør om man faktisk kommer seg avgårde... Det har vært mye jobb denne høsten (er det ikke for alle? Flate, høst = alltid arbeidets storhetstid).

Feriemessig føler jeg meg nå litt som vesle Jensemann i Prøysens vise om gutten som skal lage storslått sybord til mor i presang, og til slutt ender opp med ei brødfjøl ("det vil hun sikkert ha, da blir hun sikkert glad").  Vi tenkte på å reise til Palma igjen. Siden til farfars hus i Alicante. Eller kanskje en langweekend til Berlin, reise på Zoo. Nei, ikke det heller? Hva med en liten togtur til Stockholm da? Eller leie ei hytte et par dager, en time fra Oslo? Ingen av oss har greid å ta en avgjørelse, utsatt i det uendelige. Av en eller annen grunn er det så sabla vanskelig å bestemme seg når man aller mest hadde trengt å gjøre det. Så vi blir hjemme denne høsten, vi. Ønsker meg veldig, veldig den hytta som man ikke må tenke (eller samle nye penger) for å dra til. Den der man bare setter seg i (leie)bilen etter jobb på en fredag og blir i en helg - til alle To Do's er på avstand. Den trenger ikke være stor, bare en ørliten koie. Det er alt jeg ber om. Måtte jeg vinne i Lotto.

Herman har på lue i grågrønn alpakka (Drops). Den er en fusjonsstrikk av to luer i Guttestrikkeboka. Genser i tynn alpakka fra danske Mormor.nu her (laget av bestemødre som selger ferdig håndstrikk). Jeg synes den er enda finere på gutten i år enn i fjor.

Jeg har hvite, leggkorte dressbukser fra H&M. Genser i lysgrå og hvit alpakka/merino, etter mønster fra Strikk til mamma og mini.
// High, solid ribs. Fall favourites.Knestrømpene er her!

Dette er en stor dag. Av omtrent 18, fargerike, nydelige grunner.Dere som har vært her siden bloggens start, for snart 5 år siden, vet at jeg er hekta på KNESTRØMPER til de små. At de er tilbehøret som ligger mitt hjerte aller nærmest. Herman har brukt slike siden han var bitteliten guttebaby. Til jul, 17. mai, bursdager og til hverdags. Senere har omtrent hver liten jente jeg har kledd opp fått slike på. Enten det gjaldt "Slik finner du juleantrekket til barna" på God Morgen Norge, en moteserie i bladet Mamma eller brudepikene mitt eget bryllup, så har jeg tredd på jentene knelange strømper. Det er rett og slett noe av det vakreste jeg vet.

Oi, så mange spørsmål det så kommet gjennom årenes løp. "HVOR FÅR MAN TAK I SLIKE? Vi finner ikke knestrømper i Norge"? Jeg har blitt svar skyldig. Måtte svare at "dessverre, de jeg bruker på bildene er kjøpt på reise i Spania".

Jeg syntes det var på tide å ta skjeen i egen hånd. Å få bragt disse strømpene hjem på skikkelig vis. Og for første gang i Norgeshistorien får man nå tak i DE SPANSKE KNESTRØMPENE via Ministrikk.no.

Åtte små føtter kom og sjekket ut lageret forleden under det første knestrømpepartyet. Her er noen av deres favorittfarger!

Strømpebukser også, så klart. (Sjeldent har jeg funnet andre farger enn rosa og hvite her hjemme. Har vært helt vingeklippet når jeg skal gjøre jobben min. No more. Nå ligger mange, mange hundre av disse på lageret hos min makker og økonomilogistikkansvarlig, Linda på Kongsvinger).

Farge: Isblå.Guttestrømper: Lys, dus grå til jul hos oss i år. Pernilles prikkete, perfekte skjørt er fra Gro Company. Vintage sko.Svinger seg: Jeg mener de er klassisk gammelrosa. Pernille mener de er lys lilla og vesle Petra på 2 år mener de er gule. Juryen er med andre ord ute på fargen på disse knestrømpene. Jente-jente er de i hvert fall.

Farge: Høstløv.

Guttefin: Jeg har lengtet etter lys, dus grå til Herman. Endelig. Dette blir årets julestrømper hjemme hos oss.
I nær samtlige Ministrikkmønstre er strikkeklærne stylet med knestrømper.

Jeg har dog hatt litt kvaler alle de gangene jeg har brukt det på bilder. Når jeg styler, og skriver innlegg, vil jeg så gjerne at de fleste sakene på bildet skal være mulig å få tak i for folk flest. At de ikke er fjerne. Men jeg har likevel ikke greid å legge dette sokkeelementet bort. For meg utgjør de halve barnantrekket, den store prikken over i-en.

Ingen har bedre fargespekter på knestrøpmper og strømpebukser enn spanjolene. De har laget knestrømper gjennom mannsaldre og er det naturlige tilbehør vinter og sommer, til fest og hverdags hos dem. Det er en glede endelig å kunne bringe dem til Norge.

MEN det er én ting jeg har måttet bite i meg. I Spania blir det ikke fire minusgrader -  og ingen der snakker om ull. Knestrømper og strømpebukser er altså i bomull. Og slik får det bare være. For meg trumfer det enorme fargevalget deres materialvalget her. Gjennom hele sommeren, våren og nå i høst er det jo ikke noe problem. Til og med i vinter tenker jeg at disse knestrømpene (og strømpebuksene) er klassiske finklær som man bruker innendørs, eller til daglig under ullbuksa og vinterdressen på vei i barnehagen. (Hos oss har vi faktisk aldri brukt ull innerst mot huden da vi sliter med eksem på vinteren. Herman har ofte brukt bomull innerst, og strikk utenpå. Med andre ord: vi er ikke så redd for bomull av og til, selv når det blir kaldt).

Uansett! Nå ligger 18 fantastiske farger, fordelt på knestrømper og strømpebukser, ute på Ministrikk.no. Tilbehøret som komplementerer de flotteste strikkeklærne til barna. 

Knits and knee highs!
// I've been addicted to little knee highs for as long as I can remember.

Pages