You are here

Blog

Vi gir bort våre favoritter

Husker dere denne? Vi har brukt den minst fire dager i uka siden den kom i hus. Og nå synes vi det er på tide at vi også gir den bort.Ikke dette eksemplaret, så klart (den kvitter jeg meg ikke med:). Men en splitter ny en!

Merinoullgenseren fra Poppy Rose forsvant på 1-2-3 fra nettbutikken Min Lille Skatt for noen uker siden. Den er nå inne igjen, fra str baby - åtte år. Det er verdt å feire. For ferdigstrikk kan virkelig være fineste sort. Måtte det lages mange flere slike i 100 prosent rene ullmaterialer til ungene. Ikke alle har muligheten til å strikke selv. Maskinstrikk har dessuten sine klare fordeler: man får gjerne benyttet enda tynnere garn enn man greier (eller orker) på egne pinner og jeg vet ikke med dere, men for meg er det føles det så bra når jeg kan kle på barnet tynn strikk under høstjakka. Nå som det skal på flere lag. Slik er de varme og gode, og får fortsatt beveget seg så fritt som mulig uten å vandre rundt som en pakket, liten michelinmann. Og de store strikkelussene i denne, vel jeg har vel sagt det før? Oi oi, så fine.EN AV GENSERNE KAN NÅ BLI DIN

(De finnes som nevnt fra str 9 mnd - 8 år og har en verdi på 549 kroner. Har du jente som ikke liker blått, kan du bli med likevel og heller velge deg en annen av mine desiderte Poppy Rose-favoritter: Moira-kjolene (SE den i sort Liberty med lommer... akk).

Slik blir du med:

1. Følg Charlottpettersen.no på Facebook her

2. Titt innom Min Lille Skatts nettside og plukk ut dine andre favorittplagg fra shop'en. (Legg gjerne igjen link i kommentarfeltet her, eller på Facebookveggen min :) Gleder meg til å se hva du liker!

Vinner blir annonsert på Facebookveggen om litt. Vinnerplaggene er med forbehold om at størrelsen du trenger fortsatt finnes igjen når vinneren trekkes. Hvis ikke, får du selvsagt et annet, valgfritt plagg til samme pris.

// A give away for my Norwegian readers. The softes possible merino wool sweater: Poppy Rose. Trousers: Wheat, scarf: Bonton), leather boots: Bisgaard.

blog_tag: 

Vaffelhjarte(r)

Liten gutt. Liten jente. Samme sett.På et lite sted, ute ved havet på Vestlandet, bor to gode naboer. Noe av det kuleste de vet er å dra ut på eventyr sammen. Siden de bare er to år, må mammaenes deres være med. Heldigvis for meg. For mammaene har med kamera, og er det noe de kan, så er det å sette sammen barneklær. Bare se på dette!

Her en fotoserie fra vesle Tuva og Martinus, foreviget av mamma Solveig og Iselin. Du, hør her. Jeg må si deg noe.
En gutt. En jente - samme genserdesign. Satt sammen til uendelig mange bruk. Igjen og igjen.

- Jeg liker enkle klær som kan pyntes opp eller ned med krage, slik at vi kan bruke dem til absolutt alt. På strikken forsøker vi å ikke velge voldsomme farger, da blir de fort vanskelige å kombinere med andre plagg, sier Solveig Sel.

Hun er mamma til vesle Tuva (snart to år) og har begeistret meg mang en gang med sine jentesammensetninger. Antrekkene til vesla er overraskende og uventede, samtidig som plaggene henger fullstendig sammen. Solveig forteller at anvendelighet er viktigst når hun velger jenteklær. Små shorts, korte kjoler, tynn strikk og litt for små - heller enn for store klær, er strikkordene.

- Barndomsgenserne mine var ofte store og klumpete fordi jeg skulle vokse inn i dem (noen av de passer meg først nå!). Jeg liker bedre at klærne er passelige når de får dem, også tøyer vi heller levetiden (til for eksempel en kjole) ved å ta en bleieshorts under og bruke den som gensertunika når den blir for kort.

Iselin, Martinus sin mamma som er like hekta på guttetøy som meg, har dere møtt mange ganger nå. Hun dras ofte mot delikate gutteklær med ikke-åpenbare detaljer.

- Genseren som vi har på her har spesielle detaljer (form, fletter og knepping bak). Likevel er den genialt enkel. Det gjør stylingmulighetene til mange. Garnet er tynt og lett. Tykke ullgensere har Martinus sagt nei takk til, og ferdig med det, forteller mammaen.Sort/grå: - Hentesetettet  er ikke bare høstens, men også sommerens mest brukte hos oss, sier Iselin og ler når hun forteller at hun selv elsker knappene i ryggen på genseren, men at barnehagen ikke alltid skjønner greia...Hva de har på:

Tuva: Blå 3 i 1-kyse, Ministrikk (i Rauma finullgarn). Lysegrå Hentesettgenser og rosa shorts: Ministrikk. Krage: Pierrot La Lune, her. Grå strømpebukser og røde Mary Janes-sko: La Coqueta.

Bildet under: Blå kjole med krage: Pierrot La Lune. Lysegrå rillekyse: Strikk til mamma og mini. Brune t-bonesko: La Coqueta.

Martinus: Lue med fletter og dusk: av mormor Anne Brimsø. Lysegrå Hentesettgenser med knapper i ryggen: Ministrikk. Grønne leggings: FUB. Sko: Angulus.

Bildet under: Grå Knapper bak-genser/sorte shorts, Ministrikk. Hvit Martinuslue: Strikk til mamma og mini. Grå strømpebukser: Liknende her.
Ved å holde strikkeklær (som er relativt kostbare) i nøytrale toner, kan Solveig i stedet bruke tilbehør til å sette farge. Se hvordan det blå og røde i kragen hentes igjen i sko og kyse!

Alle foto: Solveig Sel

PS: Det jobbes med nytt navn på Hentsettet. På sin plass, eller hva?:) Jeg synes det er minst like fint (om ikke enda finere) på de litt større småtassene. Settet går fra o mnd - 4 år. De tilhørende bleieshortsene går opp til  3 år.

Mamma og Mini: Bente Elise

Jeg møtte Bente Elise How Lode (43) for alvor under arbeidet med Guttestrikkeboka. Den gangen utviklet vi Theogenseren og babyshortsene, og jeg fikk et innblikk i trebarnsmammaens lidenskap for å lage barneklær (ikke bare strikk, men også å sy små kjoler, skjørt eller shorts). Ville så gjerne se enda mer av det hun laget! I Strikk til mamma og mini fikk jeg det. Her deler hun sine oppskrifter og Stella (7), Halldis (6) og Vega (3,5) har alle på mammas sydesign til strikkeplaggene i boka. Kun 12 mnd etter Bente Elises første date med mannen Morten, kom Stella til verden. Fire år etter hadde de tre jenter. Ved siste fødsel skulle man kanskje tro at mammaen benyttet anledningen til å ta det med ro, men ikke denne dama. Hun tok like godt med strikketøyet på fødestua. - Jeg måtte ha noe å henge fingrene i mens den vesle bylten lå på magen min og sov. Vega ble født i desember og jeg hadde som mål å bli ferdig med de store jentenes klær før jul. Så slik satt vi mer eller mindre frem til julaften, forteller hun. Jentetopp: Stellas perlestrikkede topp med et hint av puffermer er enkel å strikke, nydelig på og viktigst av alt: Enkel å bruke. Til jeans på skolen og til skjørt på fest.

In the details: Treknapper på skuldrene. For Halldis sin hvite genser var Bente Elise inspirert av eskimoenes tradisjonsstrikk, som gjerne har en hals av denne typen (et trendy snitt vi har sett også i motebildet, både på voksenklær og til barn. Blant annet hos spanske Babaa knits). Vegas denimshorst er mammas design. Brune boots fra Angulus.

LESERNES VEGA-LUE:
Jeg digger den hverdagslige anvendeligheten i Bente Elises strikk. Og det er jeg visst ikke alene om. Vesle Vegas klaffelue her har blitt litt av en hit der ute i høst (jeg har selv strikket den i grått til Herman). Her er noen av lesernes bilder fra Instagram. Mønster på Bente Elises favoritter, samt hele intervjuet med henne, finnes i boken Strikk til Mamma og Mini.

Boken sendes fraktfritt her.

Alle foto: Helena Krekling

// Annen hver uke fremover presenterer jeg en ny mamma og mini som viser frem sin favorittstrikk. Dette er damer som ikke bare er dyktige med pinnene, men som kan vanvittig mye om klær generelt og barneklær spesielt. De vet hvordan de vil ha strikkeklærne til barna (og seg selv) just nu, og for meg er de slik med på å gjøre det enklere å velge i den enorme inspirasjonsjungelen som har vokst frem. I boka deler de ikke bare sine favorittmønstre, men også små historier som har fått meg til å le, tenke hardt - og av og til nesten felle en tåre. Å jobbe med Strikk til MAMMA og MINI har vært en særdeles givende prosjekt for meg som journalist.

Se også strikkeklærne til:

Mamma og mini: Marta

Mamma og Mini: Silje Helen

Mamma og mini: Iselin

Mamma og mini: Siri

Mamma og mini: Siv

Behind scenes: Boka// Every other week I will present the talented knitting moms from my book, Strikk til MAMMA og MINI. Here by Bente Elise, mom of three, and a woman that very rarely sits still doing nothing. Her little alpaca Vega-hat has already turned an Instagram-hit!

blog_tag: 

Pages