You are here

Mammagarderobe > Blogg

Mammagarderobe: getting colder

Vi driver og pakker. Men må nok belage oss på en koffert med litt mer substans enn ved reisen sist høst (strikk/kåpe versus shorts/sandaler).Vi fikk nemlig plutselig snodd oss likevel. En kveld sist uke ble det klart: Berlin it is. Flyprisene var lave, boprisene (via Air bnb) omtrent halvparten av dem i London. Og vi har så gruelig lyst på en minihøstferie. Så nå reiser vi på impuls.

Jeg har ikke vært i Berlin siden inter-rail som 18-åring, høsten 2000 og husker ikke så mye annet enn en by strakt ut over et vanvittig areal, og et forrykende uteliv. 14 år senere tipper jeg det blir en litt annen arena som utforskes. Det sies at lekeplassene i Berlin er i verdensklasse, bygget på ulike tema. Det finnes kafekjeder rettet mot småbarnsfamilier, med egne lekerom (fascinerende nok når man selv bor i en by hvor alle helst vil ha et "ungt, hipt og barnløst" publikum, med påfølgende fravær av barnestoler og barnevogn-forbud). Vi gleder oss til alt dette nye!

Vi elsker løveprintet på Mini Empires barneputer, Dashofmint.no.

I kofferten:

Jeg har sort kåpe i ullmiks, Lindex. Hvit herreskjorte, Filippa K (Lars sin). Sorte, vaskede jeans, Diesel. Boots: Zara.

Herman har genser i alpakka, laget av Anne Brimsø (som har designet til både Guttestrikkeboka og Strikk til mamma og mini). Sorte chinos, Gro Company. Koksgrå skjerf i ull: Okker-Gokker. Sort topplue i alpakka (fra Strikk til mamma og mini). Sorte chelseaboots: Bisgaard.Vi tar oss en ørliten skrivepause på blogg et par dager. Vil tro det kommer noen blinkskudd fra Berlin på Instagram!

// Packing. A bit heavier and more woolly than our trip (to Palma) last fall. Berlin, here we come.

Fra fjell til fest

Jeg ville så gjerne få fortelle litt om hvordan genseren min fra boka ble til. Islendere, akk, dem har jeg vært på knærne etter så lenge jeg kan huske. Husker til og med pappa hadde en på 1980-tallet (og det var jo lenge før politikvinnen Sarah Lund fra tv-serien "Forbrydelsen" løp rundt med designet fra Gudrun & Gudrun. Da holdt jeg forøvrig på på å dauve av begeistring - og endte til og med å kjøpe originalen.

Men denne gangen hadde jeg lyst på en genser uten "snøstjerner" eller sirlig strikkemønster. Men likevel med rundstrikket hals forankret i tradisjoner. Jeg trengte et moderne snitt og preg som gjorde at den kunne brukes til alt og så for meg en genser jeg kunne gå med like gjerne på jobben som på påskefjellet - eller på fest (uansett hvor fine de er får jeg ikke til å ta på meg "strikkestjerner" i selskap), og skal jeg bruke pengene (og egen eller andres tid) på et kvalitetsplagg til meg selv, ja da får det pokker meg duge til alt det ovenfornevnte. Tenkte jeg.

Til slutt føler jeg at denne ble en slik. Akkurat slik jeg tegnet den. Det kvadratiske, grafiske mønsteret gir meg den følelsen av trend som jeg var ute etter, mens rundfellingen og feelingen forsvarer den tradisjonelle forankringen. De høye vrangbordene på ermer og bole er likevel min favorittdetalj. De var jeg sikre på fra strek én.Til covergenseren valgte jeg en noe utradisjonell sammensetning. Til å være meg. Det er ingen tvil om at jeg er et sort-hvitt menneske. Men av og til er det på sin plass å utfordre seg selv. Gi klærne et mer spennende spill. Marineblått, rødt og brunt er komplementære farger som trives knallgodt sammen og i Punos litt melerte garnkvalitet får de en ekstra dimensjon.I sort: Men kunne ikke dy meg fra å gjøre en skikkelig Charlottsk versjon av den på trykk i bok. Oi oi, hvordan farger definerer et plagg og gir helt ulike versjoner.

Jeg ser at flere av dere der ute alt har begynt å strikke denne. Ei var ferdig på tre dager, så jeg tar det som et tegn på at de aller fleste vi finne den lettstrikket.

Alle foto: Helena Krekling. Mønster fra Strikk til mamma og mini.
Tusen takk til Monica Verholm for utvikling av mønster på mine skisser. You rock. Shit, du er god.

Og det igjen minner meg om å høre med dere (jeg har lovet):

Spanske Celia (som driver barnebutikken La Coqueta i London, dere vet den med verdens fineste jentesko), hun har forelsket seg i designet og lurer på om det kan være noen der ute som er interessert i å lage denne for henne? For folk ute i Europa er det ikke veldig vanlig å kjenne noen som strikker, og det er ingen tvil om at det som skjer i Norge nå over hele strikkelinja ikke går dem hus forbi. Hun spurte først om jeg visste om noen butikker som selger ferdigstrikket "scandi knits" som denne, og jeg sa jeg kunne høre om det var noen der ute som ville lage på bestilling. Kanskje har Celia både et og tre par små Mary Janes å avse in return? Om noen vil strikke den, ta kontakt med henne via feks Facebook.

// The story about how the sweater design from the book cover came to life.


Mammagarderobe

Du kan stå under paraplyen min:

Den er sort. Det er en batmanparaply. Så vet du det.


Høstdager varme som sommerdager. I vår sendte jeg ham i barnehagen i shorts snart det bikket 18 grader. Nå er det bukser, til tross for at det sniker seg opp mot 20. Man kjenner det, det draget i lufta som vitner om en ny årstid. Forleden leste vi "Karsten og Petras vinterbok" på sengekanten. De sang Luciasangen. Er det jul snart?, spurte han for 100. gang siden sist jul. Jepp, gutten min. Nå nærmer det seg. Før du vet ordet av det.

For jobbgarderoben er denne mellomsesongstiden en glede. Bare legger endelig er de sommerbrune! Bruk alle skjørtene, kjolene, lange dresshortsene du måtte ha en siste gang - og sleng blazeren over for en formell jobblook. Skyndt deg mens du kan!

Jeg har: Hvit kjole med lommer og trekvarte ermer, samt sorte boots i lakk med hvit såle: Zara. Solbriller: Ray Ban. Strikket dressjakke: Mønster i Strikk til mamma og mini.

Å finne barnehagesko til denne årstiden er det verste jeg vet. Ikke vil man at de skal være for vintertunge (den tid kommer tidsnok), og ikke er det alltid passende med sneakers. Jeg kom over disse i lær fra Angulus da jeg var i Danmark. MÅTTE vi snart få tak i alle modellene fra det merket her hjemme. Jeg er frelst i den hvite og grå sålen, en krysning mellom en chelseaboot og en joggesko. (Her hjemme har MyAgency Angulus-agenturet, hør med dem hvem som tar inn).

Herman har ny jakke i sort alpakka, mønster fra Guttestrikkeboka (det mønsteret kommer vi til å strikke hvert år til det ikke passer lenger. 1000 jakker i ett). Rutete skjorte fra Pierrot La Lune (her). Petrolfargede bukser: Kappahl (i fjor). Boots: Angulus.


// Bare legs. I wll enjoy as long as possible (not too long, knowing this country right). Brands me: Zara (dress and boots). Ray Ban (sunglasses). Knitted wool jacket, from by book. Brands H: Pierrot la Lune (shirt). Kappahl (trousers). Angulus (boots). Black alpaca jacket from my previous boys knit book.blog_tag: 

Pages