You are here

EasyTran > Blogg

Abrakadabra

Prinsesse Pernille tryller basseluskene bort: Aah, fordi man går mot vår tenker jeg et øyeblikk at alle vinterens barnesykdommer slipper taket. Og hver gang blir jeg overrasket over at det er nå det begynner... Omgangssyke, forkjølelse og feber har herjet rundt hos venners barn den siste uken. Her hjemme har ungen hatt nattlige hostekuler i mange dager nå. Måtte det bare bli med det...

Vår EasyMed Kids er her og henger nå i landets apoteker. I grevens tid for bamsen, som har blitt skikkelig syk. Pernille og Herman har proppet ham full med flytende medisiner:


Hendene fulle. Vi føler med deg, Prinsesse Pernille. Vet akkurat hvordan det er å ha ungen i en hånd, fire ulike medisiner i den andre og generelt altfor få hender.


Hey, basselusker. Jeg har en tryllestav. Med hjerte på. Tryller dere bort. Så det, så.

Forleden fikk jeg en melding på Instagram, fra en tobarnsmamma: "Da er vi på penicillinkjøret igjen. Både storesøster og lillebror", skrev hun og fortalte at denne gangen hadde de EasyMed med på laget. Det var kult å høre. De første pakkene er akkurat sendt ut og jeg visste ikke at apotekene hadde fått dem opp alt. Det har de altså, ergo måtte jeg selvsagt ta turen innom ett av dem for å snike i går.

Det er så fjernt! Jeg blir aldri vant til å se vårt eget produkt henge der i hyllene. Veldig rart at det du bare har hatt bilder av på PC'n, snakket om og planlagt, plutselig er der ute blant folk. Utrolig merkelig, og moro.
Forøvrig har Pernillerosa krone i cordfløyel fra norske Jumina. Sommerbohemtopp fra Marmar Copenhagen. Alpakkatights fra William & Waldemar og mokkasiner fra Lindex. Herman har alpakkajakken fra William & Waldemar. Trøye fra Marmar Copenhagen, lue fra Livly og bukser fra Serendipity.

Vårt nye barneprodukt

Akkurat pakket opp: Mitt og Lindas nye produkt! Dette har vi jobbet mye med. Nesten like mye som med å få i forkjøla unger medisiner...EasyMed Kids: For å gi medisiner på en enklere, og litt morsommere måte. Har du noen gang slitt med å få i barnet mer enn bare tran? Medisiner, flytende smertestillende og kanskje hardest av alt: Den oransje Penicillinen (den som skal smake appelsin, men i beste fall som en svært gammel en)? Vi og.

Det er nå 2.5 år siden vi to lanserte EasyTran. De som har lest bloggen lenge vet at Linda og jeg møttes på barselgruppa, og at EasyTran ble til fordi vi slet med å få i babyene tran. Mens barna vokste dukket nye behov opp. Ungene begynte i barnehage, ble syke og forkjølet og i perioder skulle de ha flere doser med medisiner, smertestillende eller hostesaft. Jeg husker den vinteren da Herman var syk fem ganger før jul (alle har et slikt år, hvor ungene får absolutt alt på én gang, ikke sant?). Da han fikk ørebetennelse måtte det to voksne mennesker til for å få i ham antibiotika tre ganger daglig. Da var det ikke spesielt kult å stå der med en "måleskje"... Den slo han lett bort før vi fikk sukk for oss.Vi har fått mange ønsker fra foreldre der ute om å lage en "stor EasyTran" - en som er rettet mot å gi medisiner til litt større barn. Endelig kan vi presentere EasyMed Kids.

En rosa og en blå, som skal gjøre det litt bedre å være liten og syk. Å få medisiner og annet vondt på en litt lettere og gøyere måte. Den rommer 5 ml og Herman har alt erklært at han vil ha den rosa neste gang han er syk. Så det så. Pernille er overbevist om at den "er en tryllestav som tryller bort basseluskene".

Å lage produkter er imidlertid ingen lek. Forleden fikk jeg spørsmål om hva som er hovedjobben min. Hva jeg jobber mest med. Jeg tror mange vil bli overrasket når jeg sier at arbeidet med EasyTran faktisk er mitt aller største, store deler av året. Produktene henger nå i samtlige av landets apotekkjeder og det krever hard jobbing. Det er ikke det som vises best daglig på bloggen - medisinsprøyter er noe uenfor temaet her (selv om jeg pleier spøke med at det var min forkjærlighet for barneklær som bragte EasyTran på banen. Å sette en stopper for ødelagte klær), men det ligger altså mange, lange arbeidstimer bak dette for oss.

En liten samtale fra virkeligheten som illustrerer ( de mindre alvorlige) utfordringene ved å lage saker:

Charlott og Linda til fabrikken: "Vi ønsker en bil på den blå sprøyta. Den bør være formet som en fin, gammeldags boble".

Fabrikken i Frankrike sender over det ene løsningsforslaget etter det andre. Og vi kan ikke begripe hvorfor hvert bidrag er så langt og smalt? Hvorfor ser bilen så rar ut? Hvorfor er den ikke slik rund og fin? Frustrert Charlott viser tegning nummer 1000 til samboeren.

Lars: "Det der er jo en fransk boble"

Ok. Godt man har menn i huset. Tilbake til fransk fabrikk.

"We need a German beetle".

Mulig det var noe historisk forankret, såret stolthet ute og gikk etter det. Men omsider fikk vi da folkevogna vår. Og den ble akkurat slik vi ville ha den. Og nå er den snart på vei ut i apotekene. Poeng med storyen? Om du har en idé du tenker har livets rett: Sats! Det ligger mange, lang og tunge timer bak å starte for seg selv, men så mange givende også.

Vi gleder oss og håper småbarnsforeldre med forkjøla unger over hele landet gjør det samme!

I norske apoteker, straks.

PS: For tran til spebarn og babyer anbefaler vi EasyTran.

// Mine and Linda's second kids' product will soon be in Norwegian pharmacies. Would you belive me if I told you I work as much with this every week, as I do with kids style and articles? I do. We met, and started our business during maternity leave three years ago. The world has a strange way of founding your path in life.

Maria er vår EasyTran-baby

Si hei til lille Maria, hele Norges nye tranunge! Jakten på EasyTran-babyen er nå avsluttet og det er dette vesle sjarmtrollet på snart ti måneder som blir å se på våre pakninger.Over 170 000 stemmer har kommet inn og flere hundre barn har vært med. Maria stakk av med 5789 stemmer og endte blant topp 20-finalistene. Juryen syntes at bildet, som mamma Therese hadde sendt inn (nederst i innlegget), fikk frem et skikkelig tranansikt med livlig og sunn krabat. Mamma kan da også fortelle at det er nettopp det Maria er.

- Bildet i konkurransen ble tatt på stellebordet da hun var fem måneder. Vesla er en liten apekatt og det en utfordring å ta "normale" foto av henne, hun er en skjønn propell som setter huset på hodet fra morgen til kveld. Aldri i ro, men alltid sjarmerende rampete og med et smil og en latter som sitter løst, sier mammaen og ler.Vesla bor på tettstedet Råholt i Eidsvoll kommune sammen med mamma'n sin og storebror Marcus på 11 år. Pappa Kjetil bor i Oslo. Storebroren til Maria har autisme og mamma var veldig spent på hvordan han ville ta det å få en lillesøster.

- Jeg hadde visst ingenting å grue meg til. Han har forgudet søsteren sin fra første gang han så henne! Han passer på og er den store beskytteren hennes. Selv liker han ikke kos eller kjærtegn, og mamma får knapt et par klemmer i året. Men han knuger Maria inntil seg og jeg hører ham hviske at "storebror elsker deg". Gjett om hun får mange koser! De er helskjønne sammen. Maria gjengjelder følelsene og viser alt voldsom beundring for broren sin, sier Therese.

Mammaen oppdaget EasyTran-konkurransen via Facebook og en bekjent som hadde meldt på sitt barn også. Hun var inne for å stemme på ham og tenkte at hun ville hive seg med hun også.

- Maria får (litt motvillig) tran hver dag, sier mammaen. Hun er jo blitt 10 måneder nå, men vi hadde ikke klart å få det i henne uten EasyTran! Den er også gull verdt når vi må ta medisiner.
Her er bildet som mamma Therese sendte inn. Jeg og Linda gratulerer Maria så mye med seieren! Og gleder oss som bare det til å få en ekte baby på pakningen vår. Til høsten har også kjeden Boots tatt inn EasyTran, og det betyr at Maria blir å se i samtlige apotekkjeder i Norge. Hjertelig takk til absolutt alle som har blitt med i konkurransen. Dette må gjentas.

 

Pages