You are here

Strikkeklær > Blogg

Her er Nordic Leggings!

Etter en høst med bokpause er det på tide: Et nytt Ministrikkdesign er på plass! Herman og jeg tenker jo at ullbukser aldri blir det samme igjen nå. Endelig har vi et par longs i hus som ikke er laget for å gjemmes under vinterdressen.

Alle foto: Helena KreklingI flere år har jeg lengtet etter ullbukser med det lille ekstra til ham. Bevares, vi har jo greid oss lenge med grå, straite ribbelongs. Men hver vinter blir jeg på nytt overrasket over at disse nordboerbarna våre bor i lite annet enn ulltøyet gjennom syv måneder av året. (Kanskje burde investeringen min om høsten ligge i ullbukser heller enn vanlige guttebukser. Sistnevnte har knapt vært i bruk siden oktober?). Men så er det så kjeeedelig å bruke 500 kroner på gjennomsnittlige ull-longs. Slik har det blitt til at vi har holdt oss med ca to stykker i skapet gjennom vinteren. Slike som er gode og varme, men ikke stort mer.

Jeg ville ha et par funky, kule som duger til duffelcoaten på en lørdag og i barnehagen på any given day. Til både gutter og jenter. Den måtte ha smal passform, så den på ingen måte klumpet under dress og nedi støvler. Knyte vintersko med nye ullbukser oppi.

Her finner du oppskrift på Nordic Leggings:

  • I alpakka. Hermans her er grå og sorte, men man kan selvsagt gi dem akkurat den fargen man ønsker. Natur og lavendel til jentene, eller en lys grå/marineblå utgave (en nydelig kombi som står neste på lista hos meg) for variasjon. Mønster går fra str 6 mnd - 6/7 år.
  • Buksene har lik look som Nordic Shorts-mønsteret. Men mønsteret er ikke identisk. Størrelsene er justert for å få litt klær under, og beina har fått form for riktig design. Jeg har latt Hermans her gå kun til ankelen. Liker dem så godt når de er litt knappe i lengden.
  • Disse buksene skal være motiverende å strikke. Dere vet at jeg er glad i ensfarget, men det er klart mønsterrapporter hjelper på motivasjonen når to stykk bein i str 5 år skal lages...
  • Bruk til: Her hjemme vil vi bruke disse gjennom hele resten av vinteren. Jeg elsker den funky, tettsittende passformen til gutt. Ser for meg dem som kule bukser med trøye og sneakers til utover våren. Den tighte passformen gjør dem også strålende til jentenes kjoler og tunikaer i barnehagen. Å, ser gjerne den fargen Herman har her under en kort, mørkegrå Dansekjole.
  • Ministrikk vil nå starte opp med "Månedens mønster" igjen. Ett nytt og gjennomarbeidet design hver eneste måned. Stay tuned.

  • Strikk er sjeldent så skjønt som sammen med vanlige klær.

Herman har kamelfarget duffel i ullblanding, fra Zara til. Brune skinnboots, Bisgaard. Sort lue med stor dusk (mønster i Strikk til mamma og mini) og sort jakke (Guttestrikkeboka), begge i alpakka.
Så mange, fantastiske involverte denne gangen. Tusen takk til Kaja L. Kvernbakken, mine dyktige makkere Linda Hansen (Loop Knitting) og Helena Krekling (foto), samt en spesiell takk til Siri.E. Skotland. Ingenting duger som det skal uten dere.

// A new Ministrikk pattern is here. And oh, have we been longing for the Nordic Leggings! Styled with other knits (Guttestrikkeboka and Strikk til mamma og mini). Duffel (Zara) and boots (Bisgaard).

Strikk og strømper

Aaah, travle, fine førjulsdager. En av de fineste tidene gjennom hele året. Velkommen desember!Her hjemme går dagene med til å løpe inn og ut dørene hos naboene. Små og store henger sammen, spiser grøt og mekker julepynt. Og snart skal vi alle samle oss rundt bordet og sette i gang med pepperkakene. Jeg har ikke laget pepperkakehus siden jeg selv var liten. For en glede det var å dekke tak og vegger med snop og fylle pipa med små nisser (og for en tilsvarende skrekk det lå i å få det varme sukkerlimet på plass). Men nå er Herman blitt så stor at vi må våge oss ut på ett, synes jeg.

For litt siden hadde vi vesle nabo Elisabeth (1.5) på besøk. Hun har fått seg lyngfarget Dansekjole i alpakka til jul, og jeg kunne ikke gjøre stort annet enn å forevige det bedårende synet.Mamma Elise har valgt Sandnes mini alpakka til kjolen (fargen mørk lyng). Strømpebuksene er Ministrikks kullfargede (ikke enkelt å finne mørke strømpebukser til de små. Det som er så fint i jula! Flate, som jeg har lett etter slike til juleklærstylinger de siste årene. Når vi fikk sjansen måtte vi ta dem inn). Mary Janes-sko: La Coqueta.

Strikk og strømper:

Mens vi snakker og strømper og strikk. Ministrikk har atter en gang fått sårt trengt påfyll av strømpebukser og knestrømper (jepp, også den isblå fargen som blir revet bort hver gang). Så nå er det bare å sikre seg favorittfargen din!

Tips!: Gi bort strømper og strikkemønster til jul. Strømpene kommer i posten i løpet av 4 - 6 dager, og mønster kommer på PDF rett etter kjøpet. Print ut og legg i gaveeske til ei god venninne som elsker barneklær.

blog_tag: 

Mamma og mini: Christiane

Christiane var en av mine bloggleserer som fortsatte å dukke opp i tilfeldige, ulike barneklærsettinger. Vi mailet stadig om et eller annet bruktkupp som var å finne på Løkka, og omsider møttes vi på et arrangement for vintage barneklær. En gang sendte hun meg et bilde av datteren Marta med alle sine vintagekjoler, og jeg var solgt. Den unge tobarnsmammaen kombinerer gjerne rocka med norsk tradisjonsstrikk og har en helt distinkt barneklærsmak med øye for å bruke det man har igjen og igjen. Jeg ville så gjerne ha henne med i Strikk til mamma og mini.Christiane (27), ektemannen Filip og barna Marta (3) og Anker (2 mnd på bildene) har akkurat flyttet fra Oslo tilbake til Christianes hjemsted, Kragerø. Hjemme hos dem er det absolutt ikke minimalismen som råder. Psykologistudenten elsker farger og går bevisst for klær som kan arves videre. - Jeg tror mange av dagens mødre er lei av kjedenes masseproduserte klær, og at det er derfor vi vender tilbake til strikkepinnene. Flere enkle mønstre (med moderne snitt) gjør at flere blir motivert å prøve seg, sier Christiane og forteller at hun selv gjerne bruker internett for hjelp. - Jeg bruker det stadig for å lære meg nye teknikker når jeg står fast.Martas kjole med tvist, i deilig mint og maisgult. Mammaen synes dette er en søt kjole med 1960-tallsvibber som det går av å leke i.

Gammelt mønster: Jeg elsker passformen på Ankers vintage rillelue. Den kan varieres i det uendelige, for eksempel ved å sette en dusk i kontrastfarge på. Eller den kan strikkes med vertikale striper.
Knestrømper: Nydelige rillestrikkede knestrømper som kan lages i akkurat de fargene man trenger.Norsk tradisjon: Christianes skap er fullt av kofter som bæres til jeans og Converse. Fantastiske plagg for de dagene det finnes flest av: Hverdagene. Jeg selv er helt på knærne etter det turkise/blå mønstret og båthalsen på denne norske genseren fra 1950-tallet. Står høyt på ønskelista. For en skigenser i vinter.


Mønster på Christianes favoritter, samt hele intervjuet med henne, finnes i boken Strikk til Mamma og Mini. Her finner du Christiane og ungene på Instagram.

Boken sendes
fraktfritt her.

Alle foto: Helena Krekling

// Annen hver uke fremover presenterer jeg en ny mamma og mini som viser frem sin favorittstrikk. Dette er damer som ikke bare er dyktige med pinnene, men som kan vanvittig mye om klær generelt og barneklær spesielt. De vet hvordan de vil ha strikkeklærne til barna (og seg selv) just nu, og for meg er de slik med på å gjøre det enklere å velge i den enorme inspirasjonsjungelen som har vokst frem. I boka deler de ikke bare sine favorittmønstre, men også små historier som har fått meg til å le, tenke hardt - og av og til nesten felle en tåre. Å jobbe med Strikk til MAMMA og MINI har vært en særdeles givende prosjekt for meg som journalist.

Se også strikkeklærne til:

Mamma og mini: Marta

Mamma og mini: Silje Helen

Mamma og mini: Iselin

Mamma og mini: Siri

Mamma og mini: Siv

Mamma og mini: Bente Elise

Behind scenes: Boka// Look at this stack. Every other week I will present the talented knitting moms from my book, Strikk til MAMMA og MINI. Here by Christiane, young mom of two and a distinct eye kids style combinations.

blog_tag: 

Pages