- Jeg bruker alle pengene på ungene mine

Sjeldent har jeg sett noe liknende av bloggen til vesle Vivi og Oliver. Første gang jeg kom over den sperret jeg øynene opp. Hvem var disse to skjønningene? Og hvem i all verden stod bak? Jeg måtte ta en prat med mamma Kasia (29). Kasia er alene med tvillingene Vivienne og Oliver (2). For ett år siden startet den polske mammaen bloggen som allerede har fått stor oppmerksomhet. Bildene av hennes to, små moteløver deles flittig på Pinterest og flere og flere internasjonale barnemerker tar kontakt og vil være med på siden hennes. Kasia forteller at hun har omlag 2000 lesere innom hver dag.

- Jeg har alltid vært glad i mote, men etter at Vivi og Oli kom, og snudde livet mitt hodet, var det barneklær som tok over den delen av lidenskapen. Jeg begynte å ta bilder av dem da de var små, men det tok litt tid før jeg opprettet bloggen. Jeg tenkte at jeg kunne lage en for å inspirere andre mødre, men hadde aldri trodd at den skulle bli så populær, forteller Kasia. (Flere bilder av barnas antrekk nederst i innlegget).

Kasi er kunstner og har blant annet jobbet som keramiker og malelærer. I dag ønsker hun å satse 100 prosent på bloggen og drømmer om sitt eget barnemerke.

- Jeg er alene med ungene, men for meg er det ingen unnskyldning til å gi opp det jeg elsker. Det man liker finner man tid til. Jeg er med dem hele dagen og det betyr veldig mye, men jeg er mer enn mamma også. Jeg liker å være på farten og elsker å skape. Gjennom bloggen får jeg levd ut lidenskapen min og samtidig vært med ungene mine. Men jeg kan jo ikke leve av den og driver også et firma som selger smykker, møbler og kunst, sammen med min mor.

Bloggmammaen sier hun jobber mens ungene har luren sin midt på dagen, samt om kvelden etter at de har lagt seg. I bloggbildene legger hun vekt på å skape en helhetlig setting, bildene er langt fra tilfeldige. Vivi og Oli må alltid være sammen på bildene og skal matche hverandre. Med andre ord: Fotoene er nøye planlagt.

- Av og til ser jeg et fint sted og setter jeg sammen tøy som matcher omgivelsene. Det er ikke alltid så lett. Vi har jo ikke akkurat tilgang på et hav av klær og jeg føler alltid at jeg mangler noe for å gjøre bildet komplett, sier hun.

Favorittmerker er spanske Nanos, franske Bonpoint, Ralph Lauren, JacadiParis, Dior, Burberry og kupp fra bruktbutikker, men på bloggen ser man for det meste rimelige klær fra Zara, H&M og Name It. Vi Skandinaviere vil også kjenne igjen mange av hodeplaggene fra svenske CTH Mini på bildene hennes. Lønnsnivået i Polen ligger en del under det vi har her hjemme, men Kasia legger ned det hun kan i tøyet til barna.

- Når noe koster er det ofte ikke uten grunn. Jeg føler det gir mer kvalitet, bedre stoffer og noen ganger betyr det at klærne er håndlaget, noe som er så dyrebart men ofte lite verdsatt! Klær er ikke det viktigste i verden, men jeg føler at de hjelper folk til å uttrykke seg selv. Jeg bruker alle pengene på ungene mine og lar heller være å kjøpe ting til meg selv. Slik at de kan ha det aller beste.

Her er noen av Vivienne og Olivers antrekk fra bloggen:

Vivi har støvler fra Hunter, skjorte fra H&M og shorts fra Zara. Oliver i støvler fra samme, second hand skjorte og seleshorts fra Zara. Hatt fra CTH Mini.

Vivi har brun kjole og kyse laget av mammaen. Sko og strømpebukser fra Zara. Oli har skjorte laget av mamma. Brune shorts fra Zara. Strømpebukser fra H&M og sko fra 5.10.15.

Vivi har hvit jakke og boots fra Zara, shorts fra Next og strømpebukser fra Calzedonia. Oli har hvit duffelcoat fra Burberry, mokkasiner fra Next, lue fra Zara.

(Jeg ELSKER dette antrekket. Lua, sukk. Husker det gikk sin seiersgang på Pinterest). Blå strømpebukser fra H&M og lakkboots, shorts, bluse og cardigan fra Zara, blå kyse laget av bestemor Ala.Cape fra Baby Gap. Kyse fra Zara.

På øverste bildet i innlegget (han i kortbukser og hun i cape), har de på: Oli i blazer fra Zara, skjorte med rund krage fra Next, grå shorts fra Name it, sorte knestrømper fra Calzedonia, boots fra 5.10.15 og sixpence fra CTH Mini. Vivi: Cape fra baby Gap, grå shorts fra Next, knestrømper fra samme som broren, ballerinasko fra Zara og sort alpelue fra CTH Mini.

// I had a chat with Kasia (aged 29). Mom behind Polish kids style blog, Vivi&Oli. Kasia is a single mom who started the blog, feauturing her adorable twins Vivi and Oliver (aged two), one year ago. Her photos are widely shared via Pinterest and other chanels and Kasia tells me that little is left to chance in her photos and her kids' outfits.