Lesernes jenter i guttestrikk!

Det finnes en sak som er omtrent like inspirerende for meg som å se små gutter i strikk. Det er å se jentene i lesernes egen versjon av tøyet fra Guttestrikkeboka mi:

Har dere sett på maken? Dette vesle sukkertøyet heter Hannah (1.5) og har fått sin helt egen utgave av matrosgenseren fra boka (til høyre til kyse fra Poppy Rose). Trenger jeg si at jeg elsker mintfargen? Mamma Silje Helen forteller på sin blogg at de har fått en ny favorittgenser i alpakka (Sandnes Garn) i hus "Når jeg ser strikkeoppskrifter ser jeg muligheter. Vrien på matrosdressen er altså slik: I den opprinnelige oppskriften er det en mønster rad nederst på kragen. Denne har vi brukt på hele, minus to rillerader nederst. Samme mønster nederst på armene over ca. 4 cm, slik at om armene brettes opp, vises også mønsteret", skriver hun på Morsinehjerter-bloggen.

Jentegensere: Mammaen til Selma på to år og Emmely på fire er en racer med pinenne! Oioi, for noen mengder hun har tryllet frem på kort tid. Her er vesle Selma på vei i barnehagen med løveungen under armen, og islending fra Guttestrikkeboka på. Digger at mamma velger brunt til jenta. Storesøster vil ha innslag av rosa, og lite er vel finere sammen med nettopp brunt enn den fargen.
Jeg er helt på knærne etter guttestrikkantrekket til Malin Ulvangs vesle Amilia. Herman har samme lue, jakke og mokkasiner og antrekket her er et stjerneeksempel på at samme tøy virkelig kan se så ulikt ut fra jente til gutt. Og fantastisk gjennomført (merk kragen under 70-tallsjakka). Krageblusen er fra H&M her. Knebuksene i alpakka er fra merket Waddler. Mokkasinene fra Lindex.

Malin lagrer også strikk til babydatteren sin (klær t.v på bildet under). Romper, knestrømper og knebukser. Og dere har helt rett! Svært mange av mønstrene i Den store guttestrikkeboka er unisex. Fra en tid der man ikke skilte mellom gutte- og jenteklær. Det dere viser meg nå understreker det hele. I LOVE! Til høyre på bildet mamma Ninas vesle prinsesse. Til å spise opp i stripete, okergul 70-tallsjakke og med den småblomstrete krageblusen under (Tar jeg helt feil om jeg sier sistnevnte er fra Pomp de Lux?). Perfecto.
Det begynner altså å samle seg opp som bare det med strikk under taggen #guttestrikkeboka på Instagram. Jeg har store problemer med å velge ut og blir nødt til å kjøre flere av denne typen innlegg på bloggen med jevne mellomrom fremover. For å få vist frem hva dere mammaene faktisk sitter der hjemme og lager med deres egne hender. Akk!

I mellomtiden: Del din guttestrikk også!

Den store Guttestrikkeboka får du på nett her.

blog_tag: