Min nye bok er her!

Å forberede bryllup tar tid. Men det er ingenting sammenliknet med å lage bok. Her hjemme må all bryllupsreise bare fare, for nå er den her:

STRIKK TIL MAMMA OG MINI!

Noen av dere har så vidt spottet den i hyllene i helga. Den kom før vi fikk sukk for oss. Ett helt års jobb er tilbakelagt og endelig kan jeg vise frem Strikk til MAMMA og MINI. Det vil si vi kan vise frem. For denne gangen er jeg ikke alene.

Søren, for en drøm det har vært å lage bok med noen av de dyktigste og mest inspirerende mammaene jeg vet om der ute.

Jeg har altså fått med meg noen av Norges fremste strikke-/barneklærmammaer, som alle deler sine favorittoppskrifter til mor og barn. Over 50 mønstre fra mødre over hele landet er samlet. Vi snakker strikkekjoler (slike som mange av oss husker fra vår egen barndom), om drømmestrikk til mamma - og bøtter og spann av små kyser, pixieluer, kragegensere, kortbukser, rompere og skjørt. Mange av disse oppskriftene er helt nye og aldri gitt ut noe sted før. Endelig kommer mønsteret på Martinus sin etterlengtede spisslue. Mormor Anne Brimsø har laget 1940-tallets klassiske pixieluer i årevis og funnet den perfekte passformen.
Mamma og mini. Klare for høstkulda i fineste alpakka.- Hva ER det med dere norske mammaer og strikkeklær? Dere er jo hel ville! Hvordan har dere lært dere dette? , slike henvendelser får jeg ukentlig via jobben min. Utlandet lurer på hva som skjer i Norge akkurat nå. Hvordan i all verden så mange nordmenn har blitt så flinke på å lage klærne selv. Norske mødre er aller fremst i den internasjonale strikkeklassen, og det blir lagt merke til i utlandet. Det er klart denne nye, norske strikken måtte foreviges mellom to, tykke permer.

Med meg er damer som mange av dere allerede kjenner fra blogg og Instagram, men også andre, mindre profilerte. De er psykologer, sykepleiere og hjemmeværende. En gruppe vanlige mammaer, men med en spesiell evne med pinnene - og med barneklær spesielt. Trebarnsmamma og Nord Design-eier Marta Frantzen (33) kjenner mange av dere til. Likeså Silje Helen (33) bak bloggen Morsinehjerter , Siri Hoftun (34) fra Paelas, Iselin Fundingsland (34) fra @abc123stop, barneklærdesigner Bente Elise How Lode (42) samt vintageelskerene Siv Veråsdal (38) og Christiane Hasseleid (27). Alle sammen. Dere vil ikke tro hva disse har funnet frem og designet selv gjennom måneder med knallhard jobbing. Marta: Hun kan ikke forstå at alle kortbukser og rompere skal stoppe på størrelse baby. Lillebror Aiden på 2 år har fått høstens kanskje vakreste med seler.

Barndomskjolen: Husker? Anyone? Denne gangen er ikke jentene glemt. Oi oi, det er rene jentestrikkeboka. Silje Helen: Morsinehjerter har alltid vært uovertruffen på sammensetninger til barna Hannah (2) og Jonas (5). I Strikk til MAMMA og MINI er hun råere enn noen gang.Siri: Gründeren bak strikkesuksessen Paelas har designet helt egne barneklær for Strikk til MAMMA og MINI. Ja, også flere mønstre til mamma, da. Denne høsten skal også mor kunne unne seg luksusen hjemmestrikk! Med mønstre som er overkommelige for de aller fleste.Christiane: Tar den blåturkise fargetrenden nå helt hjem. Jeg er like svak for den tradisjonsgenseren som hun er. Lille Ankers guttelue har en strålende babypassform. Bleibuksene som går helt opp til tre år. Godt for små stumper til strikkekjoler i høstkulda. Og ja, sa jeg det: strikkede KNESTRØMPER til de minste.Bente Elise: Klaffelue... jeg var alltid på jakt etter den perfekte da Herman var liten. Nå har Vega den. Og den går jammen opp til 9 år. Mitt høstprosjekt.

Siv: Ville ha en babydrakt som matchet storesøsters nydelige kjole med vintagesnitt, Og slik ble det. Høstens vinter-romper til baby er her. Helt opp til 18 mnd. Så mange muligheter.

Iselin: Firebarnsmamma Iselin vet alt om hva som rører seg ute i barneklærverdenen. Hun har vært min inspirator i årevis. I Strikk til MAMMA og MINI deler hun nye mønstre til alle sine barn. Og til seg selv, så klart. Her er Martinus i en helt ny og guttete variant av kragegenserne som har vært så populære de siste årene. Ååå, jeg er svak for muligheten for to krager. (Sjekk den rosa blusekrageversjonen...)
Hermansen: Vi stiller mannsterke. Med vesle Petra også i Barndomskjolen. Genseren min er av typen som gir meg følelsen av en klassisk islender, men med moderne fashion over seg. En som ALLE mammaer der hjemme kan strikke. Nesten på 1-2-3. Garnet er tykt og vidunderlig og den sitter på. Herman har på lommejakka som de fleste har sett de siste dagene. Velbrukt lenge før bryllupet, for å si det slik. De må jo bruke strikken mens den passer!

Som nevnt spottet noen av dere boken i hyllene allerede i helga (noen ganger kommer de bøkene kjappere i butikk enn forfatteren selv greier å registrere). Jeg har allerede fått mange hyggelige mail av typen "Ååå, er den ny?". "Hva handler den om?". Ny er den! Og spekket er den. Takket være disse mammaene som har delt av hjertens lyst av det de er så inderlig gode på. Hope you love it!Boka er gitt ut på Juritzen forlag. Foto cover og bok: Helena Krekling. Øvrige foto: Silje Helen Halleraker og Kjetil Nordø.

Strikk til MAMMA og MINI finnes nå i alle bokhandlere og på nett, blant annet her (med fri frakt, det er deilig).

// My new book is finally here. Actually, I don't want to call it mine at all. This time I've got the pleasure of presenting a range of Norwegian knitting-moms (and we all know Norwegian knittings moms are just awesome with their needles, don't we?). In "Strikk til mamma og mini" (Knits for mom & mini) we're sharing the best knit patterns we can think of, for ourselves, and for our little ones.

blog_tag: