You are here

Portefølje > Blogg

Mine Prosjekter

Strikk til MAMMA og MINI:Min splitter nye strikkebok. En smule mer rosa enn sist. Denne gangen har jeg med meg noen av Norges aller fremste inspiratorer på strikk- og barneklær. Norske mødres barnestrikk går som en farsott i sosiale medier og blir lagt merke til over hele linja akkurat nå. De er helt i strikketoppen internasjonalt. Over 50 mønstre fra mødre over hele landet er samlet. Vi snakker strikkekjoler (slike som mange av oss husker fra vår egen barndom), om drømmestrikk til mamma - og bøtter og spann av små kyser, pixieluer, kragegensere, kortbukser, rompere og skjørt. Mange av disse oppskriftene er helt nye og aldri gitt ut noe sted før.

Se flere bilder fra Strikk til MAMMA og MINI her.

I bokhandlere over hele landet nå. Den kan også bestilles på nett, f.eks her.

BRYLLUPET VÅRT: Ikke akkurat et av prosjektene mine, men flate så gøy det var.

Se alle bildene fra bryllupsfesten vår her.

MINISTRIKK.NO - Norges første reindyrka nettsted for strikk til barn:

Våren 2014 ble Ministrikk.no lansert. Noen av de aller fineste barneklærne lager man selv. Da kan man få dem akkurat slik man vil, i de beste kvalitetene. Ministrikk.no har mønstre som er helt i tråd med det som rører seg på barneklærfronten der ute til enhver tid. Jeg legger stor vekt på konkrete tips og råd til bruk, slik at klærne kan brukes om og om igjen.

Her finner du mønstre for de spesielle anledningene i et lite barns liv. Festkjolen, 17. maikysa eller hentesettet. Og alle kan brukes lenge etter at festen er over! Bruk og kast er ut.  Alle design: Charlott Pettersen.

GUTTESTRIKKEBOKA:

Guttemammaer vil også pynte!: Vi har ikke små kjoler og søte skjørt, men sannelig har vi kortbukser! Nikkers, knebukser og deilige shorts. Og masse mer! I "Den store guttestrikkeboka" finner du vakre, nostalgiske oppskrifter til moderne gutter. Jeg har lett i bestemødrenes skuffer etter mønster og inspirasjon for fine hverdagsklær, fra den tiden der gutteklær var fri for superhelter og kule trykk. Den store guttestrikkeboka har blitt en bestselger i Norge i høst og kommer ut på flere språk I år. Det tar jeg som et tegn på at jeg ikke er alene om å ville ha fine klær også til guttene våre.

Boka er hos bokhandlere over hele landet. Den kan også bestilles på nett, for eksempel her.

MAMMAGARDEROBE: Gjennom ett år har jeg hatt min egen motespalte i magasinet Mamma. Klart vi mammaer også skal få bry seg om hvordan vi ser ut (vi har bare litt mindre tid til å gjøre det på). Mine favoritter til både mamma og mini er også et fast element på Charlottpettersen.no. Les mer om min bakgrunn på "Om meg" her.

OM GUTTEKLÆR: Fine gutteklær har blitt en liten kampsak. Det kan være vanskelig å finne fine klær til guttene våre der ute. Bloggen har stort fokus på gutteklær - samt varige klær til alle barn.Foto: Helena Krekling

Martinus (9 mnd). Fra mitt intervju med den guttemammaen Iselin (se alle antrekkene hans her).


Om mammastylinger: har blitt et konsept jeg elsker å gjøre på bloggen min. Enda gøyere er det når disse flotte mammaene også er på trykk i magasin med sine hjerteknusere. Jeg lager også min egen serie "Mammagarderobe i farta" på bloggen med konkrete tips til hvordan man bedre gjør nytte av de klærne man alt har i skapet. Finn alle innleggene her.

Her er noen av de ekte mammaene jeg har kledd opp for magasinet:

Mamma Marte Garman (36) og hennes døtre Lea og Uma. Jeg ville gjøre en sort-hvit shoot og vise hvor enkelt det aller mest elegante kan bygges i en travel hverdag. Foto: Nina Ruud.
Mamma Mina (31) slet med babykiloene etter barn nummer to og skrev til bladet Mamma med ønske om hjelp til å kle seg. "Jeg vil fortsatt kle meg bra!", sa hun. Jeg fant frem hæler, skinny jeans og store øredobber. Dama har utstråling til 1000. En av mine favorittjobber. Les saken med Mina her. Foto: Nina Ruud.
Ikke hver dag man kler opp en pappa også. Jeg ble så glad i buksene jeg fant til pappa Lars her, at jeg måtte ut og skaffe de samme til min egen Lars etter shooten. Foto: Nina Ruud.Vesle Mathilda i et antrekk jeg henter frem bildet av sesong etter sesong bare for å titte på. Mamma Gørill og hennes to skjønninger var mine modeller for en dag. Foto: Nina Ruud.


Om EasyTran: Høsten 2011 lanserte min makker Linda og jeg EasyTran - hjelpemiddelet som skal gjøre det litt enklere å få i små barn tran. Vi to møttes på barselgruppa da vi var hjemme med henholdsvis Herman og Pernille. I dag henger EasyTran i samtlige apotekkjeder i Norge.

Sosiale medier: EasyTran har fått massiv medieoppmerksomhet og har vært en ydnling blant norske mammabloggere. Våren 2013 satte vi i gang "Jakten på EasyTran-babyen" via sosiale medier. Konkurransen brakte på kort tid inn over 160 000 stemmer.

Til slutt var det Maria på ni måneder som stakk av med seieren. Historien til Maria er en fin og litt annerledes en. Du finner hele her.

Februar 2014 ble vårt andre produkt, EasyMed Kids, lansert i norske apoteker. Det er kjipt å være liten og syk, ikke sant? EasyMed er til for å gi medisiner og annet vondt på en enklere og litt gøyere måte. Kommer som rosa "tryllestav" og blå med boblebil på. 5 ml.


LES "OM MEG" HER.

Test here;)