Strikkesøndag

Det får ikke hjelpe at det 1. juli i morgen. Jeg tenker visst på strikk omlag hver dag, året rundt, likevel. Nå er det på tide med en strikkesøndag igjen på bloggen. Altfor lenge siden sist. Amerikanske Kristen Rengren jobbet i vintagebutikk og kom over så mange, gamle mønstre at hun til slutt ble strikkedesigner. Hun står bak boka Vintage Baby Knits, en bok med oppskrifter fra 1920 - frem til 1950-tallet. Bildene er fra strikkenettstedet Ravelry.com som deler mange gratis mønstre, men akkurat disse finnes primært i boka (som nok kan skaffes på engelsk via Amazon her). Selv har jeg vært og besøke en liten, nyfødt i dag. Og gjett om jeg hadde med noe fint til ham. Gleder meg til å vise dere. Og mens jeg fortsetter på egne, enkle(re) strikkeprosjekter drømmer jeg meg bort i bildene fra Kristens bok. Tenker at innen vinteren skal jeg vel være så drevet at jeg gyver løs på mønstre på engelsk også. Bare trikser og fikser litt der jeg ikke helt skjønner hva de mener. Ikke sant? :)Store trendstrikkemerker, som Misha & Puff, har gjort kysene med topp og knyting skikkelig poppis igjen. Denne på bildet over, etter en oppskrift fra 1944, kan du strikke selv. Mønsteret er gratis via Ravelry.
Slettes ikke ulik knestrømpene fra Misha & Puff's kommende vinterkolleksjon og et stjerneeksempel av en jakke på at små gutter kan pynte, pynte, pynte seg i strikk. Me love. Kardigan, strømper og pledd etter et mønster fra 1959, fra Vintage baby Knits-boka.

Elsker, elsker, elsker den melerte sennepsfargen. Måtte den være å se i hver en strikkebutikk i treige Norge snart. Mønsteret er laget av samme damen det også, fås tak i via her.Bleietruser fra 1943. Tips: Strikker du etter gamle mønstre du har funnet hjemme, kan det være verdt å merke seg at ungene den gangen brukte tøybleier og at oppskriftene ofte er aaaltfor store for våre Pampersunger. Da kan det lønne seg å gå ned en størrelse. Dette mønsteret er også fra den engelske boken, men det finnes en del gratis om man søker "soakers" på for eksempel Ravelry.com.

.// I'm in love with Kristen Rengrens knits from "Vintage baby knit"-book

blog_tag: