Vennemiddag

Noe av det beste med å lage middag hver sin kveld, når man henger mange par sammen i flere dager, er jo at man får med seg noen sårt trengte, nye impulser til middagsmaten med seg hjem i kofferten. Som kraftige salater med avocado og mozarella eller med bacon, melon og cashewnøtter - og rødbetsuppe. Strålende sommermat. Og nå er det jo attpåtil helg!

Min venn Siv elsker kokeboka til Sophie Dahl (det britiske modellbarnebarnet til Roald Dahl som skapte overskrifter som plus size-undertøysmodell for H&M på 90-tallet).

Den tidligere modellen skriver lidenskapelig om mat og rødbetsuppa er en av Sivs favoritter. Herved også min. Den kan serveres varm eller kald (den perfekte sommermat) og selv om den er en suppe er det ingen fare for å ikke bli mett. Man kan ha hva man vil til. Vi hadde kokte egg i. Gode baguetter med olje og havsalt og fylt tagliatelle. Og creme fraiche oppi. Da kan man sitte der og plukke lenge. Visste du at rødbeter er proppfull av antioksidanter, b-vitaminer og jern?

Det finnes mange oppskrifter på nett på en slik suppe. Som denne her. (Men det skal sies at Miss Sophie Dahl lager den med en dæsj vodka. Det gjør ingen av dem på nett ).

Foto fra Sophie Dahls kokebok.