• BAD, SOL, FEEEEEEEERIE: Thailand med barn er en eksotisk drøm!

Reis til barnevennlige Thailand

You are here

REISE MED BARN TIL THAILAND: Koh Lanta er Thailand på sitt aller mest barnevennlige. Øya er stor nok til å romme spennende opplevelser, samtidig som den er fredelig. Et perfekt sted å rømme til for hele familien.

Reise med barn til Thailand:

Vi gynger PÅ passe store bølger mot Koh Lanta. I en gammel ferge, fulle av forventninger om paradiset. Fergen er strengt tatt litt mer shabby enn vi hadde forestilt oss, men samtidig har vi ønsket oss vekk fra Thailand på sitt mest glattpolerte og turistifiserte.
På Koh Lanta betyr ikke barnevennlig at øya har verdens lengste vannsklier, eller bamseklubber og pizzarestauranter på hvert hjørne. Men det betyr at barn er velkomne overalt; at strendene er mange, og lange, maten er deilig, prisene til å leve med – og at livet er akkurat så tilbakelent som du drømmer om når du halser ti minutter etter deg selv i en hektisk hverdag hjemme.

ENKELT Å REISE

 


Vi balanserer over en ferge, og en til, for å komme oss i land på kaia i Ban Saladan. Små barnehender tar tak i mannskapets hender og loses trygt av gårde. Det er enkelt å reise på egen hånd i Thailand. Selv om ikke alt har den standarden vi er vant til; går fergene når de skal, og det å få tak i billetter, steder å bo, finne ut av utflukter, få en hjelpende hånd, er veldig enkelt. Du trenger ikke bekymre deg for det. Alt ordner seg. Og det betyr ikke i morgen, men ganske så med en gang.
Ungene merker at vi er kommet unna luksusen i Phuket når de må på do, og det er stådoer på kaia. De yngste bryr seg ikke, mens Karla (10) og Martha (8) griner på nesa. Det har de strengt tatt bare godt av.
Vi og.

Vidunderlig og passe eksotisk

 

 

På båten har vi fått mange tilbud om steder å bo, med bilder og priser som er like gunstige som på nettet. Men siden vi har valgt oss desember, tok vi ikke sjansen på å vente, og bestilte bosteder hjemmefra. Ikke minst fordi vi ville ha basseng, og det fortsatt er mange av hotellene som ikke kan tilby den slags luksus.
Vi skal først bo på Narima, et lite bungalowsted langt sør på øya. Narima er vidunderlig og akkurat passe eksotisk, men vi er tre familier og ikke alle i følget er enige. Noen mener at bungalower i bushen betyr mange sultne mygg, selv med havbris. Narima har tre rekker med bungalower. Ellers består stedet av to små bassenger, en jacuzzi, en stor restaurant med TV/videokrok, et dykke- og snorklesenter, en strandbar og en privat strand, som både vi og ungene elsker.

ELEFANTSAFARI 

Etter hvert blir vi faktisk litt rastløse. Og vi må jo se mer av denne fantastiske øya. Vi bestemmer oss for elefantridning, som også lover jungeltur og fossefall. Å se elefanter på nært hold er fantastisk, og det er en opplevelse å ri på elefant, selv om det ikke nødvendigvis føles som en god opplevelse der og da. Barna bør være litt opp i alder for å ha glede av å gynge på toppen av det store dyret. At litt større barn har mest glede av enkelte utflukter gjelder også for snorkling. En tidlig morgen går turen til Koh Hai for åtteåringen og tiåringen, og det å suse av gårde over Andamanhavet sammen med en gjeng dykkere en tidlig morgen, er et lykkelig øyeblikk for både store og små.

Lange strender

Den siste halvdelen av oppholdet vårt på Koh Lanta skal vi være på en av de store strendene, Hat Khlong Dao, som ligger helt nord på øya, fem minutter fra fergebyen Saladan. Bostedet vi har valgt er fullt av barnefamilier, og har to bassenger. Royal Lanta Resort er en perfekt kombinasjon med Narima. Stor strand betyr flere barn, flere restauranter, og til og med noen butikker. Og markedet i Saladan, noen hundre meter unna, har masse fristende å by på, særlig klær, smykker og sko. På markedet er det oppe hele kvelden, og det er best å handle når solen har gått ned.

Matkurs for barn

En av restaurantene på stranda blir snart vår favoritt. Time for lime ligger i den andre enden av der vi bor, og drives av norske Junie Kovacks. Junie arrangerer også kokkekurs, og de eldste barna sa ja takk da vi spurte om de ville delta sammen med pappaene. Det var en suksess, selv om undervisningen var på engelsk, og det ga små ganer en sjanse til å smake mye forskjellig spennende mat.Og mens solen gikk ned satt mammaene på terrassen med hver sin thailandske øl mens vi holdt et øye med småsøsken som løp og lekte med Junies hunder på stranda. Den kvelden ble klokka nærmere midnatt før alle var i seng. Koh Lanta er ikke stedet for natteliv.
Men for et ferieliv! 

Slik kommer du til Koh Lanta

Du kan kjøre bil til Koh Lanta, med en 10 minutters overfart fra fastlandet med bilferge. Men de aller fleste kommer med ferge fra Phuket via Phi Phi, eller direkte fra Krabi. Fra Phuket må du regne fire timer med skifte av ferge, fra Krabi halvannen time.
Koh Lanta har cirka 20.000 innbyggere, og er en del av Krabi-distriktet, som består av 52 øyer. Befolkningen er en blanding av muslimer og sjøsigøynere, som bosatte seg her for 100 år siden.

HER BODDE VI

Royal Lanta Resort
www.royallanta.com
Narima Bungalower
http://www.narima-lanta.com/ 

GODE RESTAURANTER
Time for lime har fantastisk mat, drevet av norske Junie Kovacs. Her kan du også gå på kokkekurs. Ligger på stranda Hat Khlong Dao.
http://www.timeforlime.net/
Gong Grit ligger 100 meter fra Time for Lime, en av de beste thairestaurantene på øya, sammen med restauranten Same, same but different, som ligger sør på øya.
Red Snapper har fantastisk god mat, den ligger på nabostranda til Hat Khlong Dao, Ao Phra-Ae.
http://www.redsnapper-lanta.com/
Bryggen på Saladan har flere gode fiskerestauranter, på et par av dem kan du plukke fisken fersk i disk, og så velge hvordan den skal tilberedes.

LANGT OPPHOLD?
Lanta Sanuk School
http://www.svenskaskolan.se/

MER INFO

Stats read: 
2 003
Stats like: 
0
↓ Artikkelen fortsetter under