Lekre barneklær av gamle gardiner!

You are here

Du kobler et 5 stjerners hotell, 350 meter med avlagte gardiner og en kreativ designer. Resultatet du får er haute couture – for barn - på norsk!

Norske Marianne Hildeng Vigneau er bosatt i Paris. Til daglig skaper hun og chilenske Andrea Fuentealba utrolig søte barneklær av avlagte tekstiler. Vanligvis finner de tekstilene i bruktbutikker, på loppemarkeder eller hjemme i skapet hos venner. Denne gangen kom det tilbud om meter på meter med flotte bomullsstoffer fra litt mer fasjonable omgivelser.

Utgangspunktet var at Hotel Continental i Oslo (bildet) begynte å pusse opp 23 rom i høst. Her har gjester som Bill Clinton og Gwyneth Paltrow krøpet under sengeteppene – hver for seg vel å merke. (Hotel Continental er svært diskret og røper ingen kjendisnavn, men noen kjenner vi jo til.) Og da noen av rommene og enkelte av suitene skulle gjøres om, stod ledelsen der altså med 350 meter gardiner og sengetepper som de ikke helt visste hva de skulle gjøre med. Det var da hotelldirektør Siv Lunde Kolrud kom på den geniale ideen å donere dem til en designer.

GARDINSØM: Ena (t.v.) i blomstrete kjole og Mathilde i jakke med hette. Kjempekult til tøffe støvler.

– Siv hadde kjøpt en kåpe til datteren sin fra meg tidligere. Den var sydd av en gammel gardin. Sånn fikk hun ideen om å kontakte meg. Nå har jeg har 80 kg stoff stående på bakrommet! Ler Marianne og vet at det blir mange timer foran symaskinen fremover.
Imens har Hotel Continental sørget for å gjenbruke stoffene og drive miljøvern på en kreativ måte.

LITEN PRINSESSE: Amanda i rosa kjole med rysjer.

M.A. GARDEROBE (M for Marianne, A for Andrea og ”garde robe” betyr ”ta vare på kjolen” på fransk) har laget en kolleksjon med 40 unike plagg til jenter. Det er kjoler, skjørt, overdeler, shorts, vester og ytterplagg i kremfarget brokade, flotte blomstertrykk og glade farger. Kolleksjonen har de kalt ”5 étoiles” – 5 stjerner – ettersom Hotel Continental er et 5 stjerners hotell. Men selv om det drysser litt stjernestøv over plaggene, er Marianne opptatt av at de skal kunne brukes. Alt M.A. Garderobe lager skal være godt å ha på seg og enkelt å vaske i maskinen.

SCENEKLARE: Hedda (f.v.), Amanda og Ena (med ryggen til) er klare for catwalken.

Mandag 15. februar 2010 ble kolleksjonen for første gang vist på cat walken på Hotel Continental. Ble du helt forelsket? Kolleksjonen er egentlig for høst/vinter 2010, men M.A. Garderobe syr på bestilling allerede nå. Send en mail til Marianne.  Hos M.A. Garderobe finner du også andre unike plagg.  
Og prisene? Absolutt ikke avskrekkende for håndlagde og unike ting:
– Skjørt og shortser fra kr 240,- til 350,-
– Overdeler fra kr 300,- til 400,-
– Kjoler fra kr 390,- til 620,-
– Jakker fra kr 400,- til 500,-
– Kåper fra kr 600,- til 850,-

NORSK DESIGN: Marianne Hildeng Vigneau med Amanda (t.v.) og Hedda på visningen på Hotel Continental.

M.A. Garderobe er et samarbeid mellom Marianne Hildeng Vigneau og Andrea Fuentealba. De elsker å tråle bruktbutikker og loppemarkeder i jakten på klær og stoffer. Av disse syr de nye plagg til barn – og til voksne når de finner stoffer som passer. Her snakker vi både gjenbruk og sosial samvittighet. Etter hvert er nemlig pågangen etter klærne deres blitt så stor at de er gått inn på et samarbeid med en systue på Madagaskar. Plaggene er fremdeles designet og klippet i Paris av Marianne og Andrea, men noe av monteringen gjøres der. Systuen på Madagaskar sysselsetter rundt 20 kvinner og tar sosialt ansvar for medarbeiderne. Kvinnene har regulert arbeidstid og får servert et varmt måltid hver dag finansiert av bedriften. Ammende mødre får tilbud om barnepass, og småbarnsmødre som bor langt unna kan så langt det er mulig, utføre arbeidet hjemme hos seg selv.

TRAMPEKLAPP: "Gullshortsene" som Karoline hadde på seg var en klar vinner på catwalken. 

Se flere bilder fra M.A.Garderobes Hotel Continental-kolleksjon.

Stats read: 
832
Stats like: 
0
↓ Artikkelen fortsetter under