Like flott i størrelse XL

You are here

Mina sliter med å bli kvitt babykiloene, men hvem sier at man ikke kan se fantastisk ut også i størrelse XL?

For noen måneder siden fikk vi i Mamma en mail fra en av våre lesere. Der sto følgende:

«Hva med en artikkel om å kle seg som mamma, før babykiloene renner av? Jeg føler at alle nybakte mammaer spretter tilbake i buksene sine – bare ikke meg ... Magen henger og lårene, som så slanke ut da den store gravidmagen var der, er blitt større. Kanskje det er flere som meg, bare at jeg ikke ser dem? Å kle seg når jeg skal ut blant folk, eller sammen med alle de slanke barselvenninnene mine, er blitt en belastning. Jeg er Zumba­instruktør og trente diverse frem til uke 30. Alle sa at denne gangen ville jeg få tilbake kroppen min fort som bare det, så godt trent som jeg var. Men den gang ei. Nå trener jeg to–tre ganger i uken ved siden av trilleturer uten resultat (som jeg kan se ...). Jeg har lyst til å kle meg fint og moteriktig selv om jeg fortsatt har noen kilo for mye! Men det er demotiverende å shoppe når noen butikker ikke har klær som passer i det hele tatt. Jeg trenger hjelp! Optimistisk hilsen fra en not so yummy mummy»,

Minstegutten Jonah var bare tre måneder da Mina Mari Holmquist kontaktet oss, og vi var helt enige om at dette var et godt tema å dekke i en moteserie, da vi vet at Mina absolutt ikke er alene blant nybakte mammaer om å føle at kroppen ikke er helt som den skal. Og vi synes definitivt at man skal kunne kle seg flott og fint selv om man kanskje har som mål å komme tilbake til formen man var før svangerskapet – den berømmelige trivselsvekten.

STØRRELSEDELING STIGMATISERER.

Moteekspert og blogger Charlott Pettersen tok oppdraget på strak arm, og hadde klare tanker om Minas dilemma:

– Som generell kleselsker deler jeg Minas frustrasjon over inndelingen av egne avdelinger for «store former» hos kjedene. Selvsagt finnes det ulike snitt som er mer eller mindre flatterende for forskjellige kroppstyper, men i bunn og grunn ønsker man jo å ha et tilbud på lik linje med alle andre, uansett form. En ting er at det kan føles stigmatiserende å gå bort til den seksjonen hvor de ekstra store størrelsene henger, en annen ting er at utvalget der er en tragedie sammenlignet med det i resten av butikken. Det finnes en haug med klær som er like flotte i størrelse 44 som i 34, så hvorfor i all verden skal ikke alle størrelsene være representert på et og samme stativ? På et av bildene i moteserien har Mina på seg et par absolutt superkule, lyse jeans som jeg selv kunne tenkt meg. God pris også. Men de igjen, fantes kun i Generous-avdelingen, sier Charlott.

Mina selv er fornøyd med å få gode råd og innspill til hvordan hun kan kle seg enda litt flottere i hverdagen, og har allerede adoptert noen av Charlotts tips:

– Jeg har blant annet kjøpt meg mitt første par med høye hæler (høye i mine øyne). Det er jo slankende!! Dessuten har jeg lært at det ikke er nødvendig å kle seg i store klær for å skjule formene ..., sier den flotte Mamma-modellen.

Hun synes det var både skummelt og moro å bli stylet og fotografert. Selv bruker Mina bare sminke når hun skal på fest eller lignende, så hun syntes det var rart å se seg selv SÅ sminket og stylet.

– Spesielt tiden rett før bladet kom ut gikk det opp for meg at jeg skulle «komme ut av skapet» som en som sliter med vekta ... Men det var virkelig en skikkelig selvtillittsboost - både når jeg ble stylet av Charlott og se hvor fin jeg kunne være, men også de flotte reaksjonene jeg har fått etter bladet kom ut, sier Mina.

HOLD HODET HØYT!

Her er stylistens kjappe tips for å kamuflere babykiloene: 

  • Mange «gjemmer seg» i store plagg. En figursydd kjole viser frem formene og kan faktisk gjøre smalere! En vid, rett eller a-formet kjole vil fungere motsatt.
  • Et litt høyt plassert belte vil kunne gi mer former ved bruk av klær med volum.
  • En stor veske er med på å utjevne proporsjonene.
  • Høye hæler med lav skjæring gir ekstra lengde til beina og de virker smalere. Kilehæl er godt alternativ om man ikke orker pumps eller platå.
  • Åpen blazer eller kardigan. Ved å holde den åpen virker figuren smalere. Knepper man igjen, kan den fungere litt mot sin hensikt.
  • Skjorter med knepping gir følelse av lengde og slankende, i motsetning til for eksempel en stor collegegenser eller en høyhalset genser.
  • Bukser, kjoler eller skjørt med for eksempel kontraststriper i sidene, er med på å gjøre lengre og smalere.
  • Attitude: Selvtillit og rak rygg stjeler mange kilo. Mørke farger er som kjent forminskende, men store øredobber, make up og et par knallfargede pumps kan få enhver til å stråle.

YUMMY MUMMY: Mina Mari Holmquist (31). Mina bor i Ski sammen med datteren Ellinor (3), sønnen Jonah (5 mnd.) og mannen Per Andor (32). Hun jobber som lærer og har i tillegg vært Zumba-instruktør siden 2011.

Her er Mina kledd opp av stylist Charlott Pettersen, i klær som er både moteriktige og kledelig!

Mamma Mina har blå kardigan fra H&M kr 349,- (str. XS–L). Turkise skinnhansker med steiner kr 1095,- fra Odd Molly (S–M). Pastellblå veske i lakseskinn fra Cecilie Melli, kr 3500,-. Svart bluse kr 299,- (str. 36–44) og jeans kr 499,- (str. 44–52), begge fra Lindex.


Mina har marineblå kjole med peplumsnitt, kr 199,-, (str. S–L) og pumps med metalltå, kr 349,-, begge fra Lindex. Oransje strikkejakke i kasjmir kr 1699,- hos Benetton (XS–L). Gullfargede øredobber kr 49,- og skinnveske kr 999,-, begge fra H&M.

MINA OM ANTREKKET: «Jeg trodde aldri jeg ville kle denne kjolen! Jeg var sikker på at detaljene over magen ville gjøre meg større.»

Stylisten: Tvert imot! Peplumsnittet kler svært mange kroppstyper. Har man rund mage kan den skjule og utjevne. Er man smal, kan den gi inntrykk av mer former.

Her har Mina på seg en svart chiffonbluse kr 299,- (str. 36–44), jeans kr 499,- (str. 44–52), armbånd kr 99,- og gule pumps kr 299,-, alt fra Lindex. Skinnveske kr 999,- fra H&M.

MINA OM ANTREKKET: «Jeg går aldri i sko med hæler, jeg er 1.77 m høy og er redd for å bli altfor for lang.»

Stylisten: Man trenger sjeldent være redd for å bli for lang. Hæler er med på å gi holdning og forlenger ben og utjevner proporsjoner. Mina jobber som lærer, så pumps tilhører selvsagt festlige anledninger, men det finnes behagelige boots med kilehæl eller brede hæler å bruke til hverdags.

Mina har strikkelue fra Lindex kr 129,- (onesize), skinnhansker fra Lindex kr 299,- (str. S–L). Håndlaget cape i ullmiks kr 1199,- (onesize), fra Zara. Skjorte kr 399,- (str. S–L) fra Kappahl. Skinnbukser kr 1299,- (str. 36–48) og boots med snøring kr 699,-, begge fra Ellos. Øreringer er stylistens egne.

Her er noen bilder av Mina før Mamma stylet henne opp:

FØR: – Bildet med Mariusgenser er fra nyttårshelgen. Egentlig er jeg fornøyd med det bildet - det er et av de få som finnes av meg i helfigur fra det siste halvåret uten barn på fanget eller noe som skjuler kroppen. Hva gjelder sukkerspinnbildet, hater jeg det egentlig. Heldigvis er en baby på magen et lite «alibi». Sukkerspinn er vel ikke det man skal spise når man sliter med vekta, hehe ... Vi er i Kristiansand Dyrepark, her er det to måneder siden fødsel, men jeg går fortsatt i mammabukse ..., forteller Mina.

MED VOGN I FORKANT: – Bildet med vogna er fra Orlando i oktober, fire måneder  etter fødselen. Fra den ferien er det nesten bare bilder av meg med en vogn foran meg, ler Mina.

Stats read: 
1 384
Stats like: 
0
↓ Artikkelen fortsetter under