Barndomskjolen

Jeg pleier innbille meg at om jeg hadde hatt ei jente, så hadde det ikke vært så mye rosa i skapet hennes. Det gjenstår å se. Men det jeg vet, er at denne kjolen hadde vært der. Og den hadde vært akkurat så deiligrosa som da jeg var liten.Jeg har vel knapt en venninne som ikke eide denne kjolen som barn. Den pryder det ene ettårsbildet etter det andre i hjemmene fra 1970 og - 80-tallet, også hos meg. Mønsteret kom i 1979.

HADDE DU DENNE SOM LITEN? Del bilde av den på Charlottpettersen på Facebook her!

For noen år siden, da Herman var liten, reiste vi på besøk til min barndomsvenn Jeanette. Hennes vesle Ameli løp rundt der i en strikket tunika som var noe av det fineste jeg noen gang hadde sett. Men var det ikke noe kjent med den?
- Det er jo kjolen fra da vi var små. Du hadde den jo også, sa Jeanette. Ameli på snart to år brukte ettårsstørrelsen til strikkede tights. Sammen ble det et av de mest delikate vinterjenteantrekkene jeg noen gang har sett. Klart det var naturlig å ta med denne vintageherligheten i Strikk til MAMMA og MINI.

I dag kan jeg jo ikke dy meg fra å vise hvor fine ting også kan bli når man velger sine egne farger. I hvitt, petrol og mint blir den en helt unik kjole. Ganske ulik den originale, rosa (se originalheftet sammen med kjolene over). Etter at boka kom ut har det strømmet på med bilder fra dere der hjemme som selv hadde den. Å, så mange fine! En med lys, lys tåkeblå som jeg fikk se i går. Sukk. Kjolen har superkort, vintagelengde og jeg slår et slag for at den skal være slik. Som skapt for finfine bleieshorts under.

Garntypen den var strikket i da vi var små var en akrylblanding. Slikt slipper vi helt i dag når vi kan bruke den reneste alpakka. I dag har Barndomskjolen også fått ny og matchende kyse til. Bleieshortsen er også i boka. Kledd på vesle Petra, får nok et vintagemønster med nydelig skjørtevidde nytt liv. Jammen er det kanskje en ny Petrakjole. Det har vært glede å finne mønsteret frem igjen! Får jeg tippe at den tar en ny generasjon mammaer med storm?

HADDE DU DENNE KJOLEN SOM LITEN? Del bilde av den på Charlottpettersen på Facebook her! Så gøy å se.

// My childhood dress. Half of every little girl in Norway had this during the early 1980s. It is about time this wonderful design gets new life. Pattern inStrikk til mamma og mini.