Kardemommeby. En slags en.

- Norvege? Kardemommeby! De lokale marokkanerne har fått med seg at byen deres blir sammenliknet med Thorbjørn Egners eventyrby. Kjent og kjær for oss nordmenn med hvitmalte hus, Tobias-tårn og kameler i gatene. Den versjonen vi befinner oss i just nuh er imidlertid ikke no som den som ligger i Kristiansand. Gamlebyen her er så gammel at murpussen flasser av og ingenting er striglet. På det mest sjarmerende vis. Ryktene sier at Egner selv ble himmelfallen da han kom hit i 1964, ni år etter at han skrev Kardemommeby. Der var jo byen! I virkeligheten heter den Essaouira.

Frøken Kanin driver ikke bare og reiser på vinterferie med Karsten og Petra.

Det er kalde morgener her, og varme, laange dager. Jeg har om mulig blitt enda mer hektet på ull for sommerbruk. Alpakkagenseren som Herman har på her, så uendelig myk, kastes på når vi spiser frokost ute på kafe i morgentimene, og når han hutrer så leppene er blå etter timesvis på stranda.

Genser: Pierrot la Lune (samme type finnes i Norge her). Linshorts: Poppy Rose (fjorårets mest brukte er med igjen). Skinnsandaler: Pepe. Canvas-sekk: Zara.

Josefine har: Blå løskrage fra Pierrot la Lune (I Norge her). Lysegrå topp: Zara (mamma Siv kjøpte den i fjor, nok et eksempel på at a-formede klær varer i årevis i størrelse). Singlet fra Marmar Copenhagen. Blå shorts i cordfløyel: Noa Noa. Røde skinnsko kjøpt i Spania (liknende her).

// A city of colors it is. Essaouira, Morrocco. Herman, Josefine -  and the pink rabbit, of course.