Mannen i månen

På fransk heter han "Pierrot la Lune", og det er nettopp det som er navnet på dette splitter nye barnemerket.Bak står Købehavn-jenta Emilie Ventujol (37). Hun er mamma til Milos (snart 8) og Sylvia (6). Og gift med en franskmann. De fire har returnert hjem og bosatt seg i den vesle, danske byen Ry i Jylland etter mange år i India. Barna går på Steinerskolen, Emilie tegner og produserer klær og just i dag åpner mammaen sin første nettbutikk noensinne.

Men bilder av plaggene hennes har alt lenge gått sin seiersgang på nett og i magasiner. Den strikkede genseren med mønster er nesten allerede for en klassiker å regne.

- Kolleksjonen består av 25 plagg til både gutter og jenter. Genseren du nevner er i alpakka, håndstrikket av kvinner i Bolivia. Min venninne styrer fair trade-prosjektet og slik vet jeg at alt er under fullstendig ordnede forhold, forteller Emilie meg.

Jeg digger selvsagt at de gjør strikkegenser til en del av sommerkolleksjonen sin. Og Emilie har en tilsvarende lidenskap for nettopp strikken.

- Jeg har en mission og det er at alle barn (og foreldre) skal bruke ull hele året. Det er så deilig, bra og sunt. Og det aller peneste, sier Emilie og ler. Liker godt store-guttantrekket med den rillestrikkede jakka. Mange av Emilies klær er unisex.
Når man som barnemerke
skal nå ut i den store verden, betyr bildene alt. Atmosfæren, stylingen og kvaliteten skiller en fra en annen. Da hjelper det å ha en bror som er Paris-bosatt motefotograf og som har magasiner som Vogue og Elle på merittlista. Emilies bror, Rasmus Mogensen, har tatt disse bildene i Italia.
Pieces:
Faller pladask for den løse kragen og alpakkagenseren. Håndstrikken ligger på 799 danske kroner. Kanelfarget shorts på 299, krage på 129 kroner, kjole på 399 kroner. Jumpsuiten under: 499 kroner (elsker!)


// New, Danish brand Pierrot la Lune. Behind it is Emilie Ventujol (aged 37). The mom of two is married to a frenchman, has stayed several years in India and has a brother who happens to be a acclaimed fashion photographer. Rasmus Mogensen has shoot the photos for Emilies first collection ever. Can't wait to follow this brand over the next seasons.