Baby i bæresjal

You are here

Fra hallelujastemning på nettet til en omfattende trend. Babybærerne er ikke lenger bare noen få fanatikere.

"Å BÆRE ER SOM EN LAAANG KLEM. Jeg elsker det!” sier en trebarnsmamma på forumet til nettstedet Tett inntil. Med sunn fornuft og variasjon er babybæring en trend fysioterapeutene ønsker hjertelig velkommen.
– Vi fysioterapeuter er opptatt av variasjon, så det er viktig at barnet også får lagt seg ned, strukket ut kroppen og beveget seg på gulvet, sier spesialfysioterapeut Christina Kjærgaard ved Slagen Helsestasjon i Tønsberg. Hun er positiv til at foreldre bærer barna i sjal eller andre bæreinnretninger, så lenge barnet har god støtte og ikke blir sittende for lenge. Selv har hun to barn på åtte og fem år – som ikke ble båret i sjal.
– Det er først etter at de var babyer at det er kommet for fullt, sier hun.

KJÆRGAARD OPPLEVER AT BARN FÅR GOD STØTTE når de bæres i sjal, og at det er mindre belastende for foreldrenes rygg, skuldre og hofter enn for eksempel en bæresele.
– Å bære i sjal er positivt på grunn av den fine kontakten barnet får med foreldrene. Det er en fin måte å bære på fordi man har hendene fri. Men det er viktig at barnet har god støtte, at det ikke blir sittende og vagle, og at hodet er støttet så lenge de er små.
Hun forstår at sjalet kan oppleves som redningen for mange med urolige barn, men er opptatt av at foreldrene bruker sunn fornuft i forhold til hvor mye barna bæres.
– Det må være en balansegang. Et sjal gir så mye støtte at jeg er redd stillingen kan pasifisere den motoriske utviklingen til barnet dersom sjalet brukes for mye. Det må bevegelse til for at barna skal utvikle seg, sier fysioterapeuten.
Slik bærer du babyen

Bildetekster:
OGSÅ FOR STORE BARN (bildet på denne siden): Etter å ha gått langt på tur, er det godt for Elvira (3) å få sitte litt på ryggen. Mamma Pernilla Høie synes det er langt enklere å putte en meitai eller et sjal i sekken, enn å dra med seg en stor bæremeis.

PÅ BÆRETUR (forsidebildet): Baby på magen, toåring på ryggen, vognen parat. Når Bente Pernilla Høie (foran) og Majala Bjørnsen Tamber er på tur med barna, er mulighetene mange.

Stats read: 
525
Stats like: 
0
↓ Artikkelen fortsetter under