Bo lekent og fargerikt

You are here

Noe brukt. Noe nytt. Noe dyrt, noe billig. Og farger. Men ikke bare pasteller. Ingrid Erøy og familien synes det må være litt kræsj.

Da Ingrid Erøy, Remi Fagervik og lille Nora Mathea (4) kom til det lille huset på Ekeberg for to år siden, trengte de god fantasi for å se at huset i det hele tatt kunne bli beboelig. De gule eternittplatene som kledde veggene var langt fra innbydende, og på innsiden fantes knapt nok et skikkelig bad. Det var ikke gjort mye i huset fra 1926, bortsett fra at det var lagt varmekabler, parkett og linoleumsbelegg over de gamle tregulvene.

Et kupp

Men de skulle få det til en god pris, Remi var nevenyttig og de likte området. Det var egentlig ikke noe å tenke på. Det var rett og slett et kupp.
– Vi har totalrenovert hele huset. Da vi fjernet eternittplatene, var faktisk den gamle kledningen i perfekt stand under, og trengte bare litt maling. Men vi måtte bytte alle vinduer, alle rør, og vi har satt inn nytt kjøkken og bad. Vi har malt over alt og fjernet parketten og gulvbeleggene. Vi ville ha de fine, gamle tregulvene, forteller Remi.
– Det har tatt lang tid. Remi hadde jo ikke pusset opp et helt hus fra grunnen av før, så han har lært underveis og vært grundig. Bortsett fra litt håndverkerhjelp på badet, har han gjort det meste selv. Han har vært veldig flink, smiler Ingrid.

Dyrt og billig

De byttet om på rominndelingen. Der kjøkkenet var, ble det kontor. Der sofaen hadde stått før, ble det kjøkkenbenk, for der var det flest vinduer og masse lys.
Ingrid bestemte kjøkkeninnredning. Remi, husets kokk, bestemte hvitevarer.
– Vi valgte en forholdsvis rimelig kjøkkeninnredning fra Kvik, og så la vi litt mer penger i hvitevarene. Da får man for eksempel en komfyr som ikke blir varm på utsiden og en oppvaskmaskin som ikke bråker. Jeg synes det er verdt det, sier Remi.
– Det gjelder for andre ting i huset også. Vi kjøper mange ting billig, og så investerer vi heller i noen ordentlige, dyrere ting. Lamper er det vi skeier ut på, det kan vi godt legge litt penger i, sier Ingrid. 

Sterke meninger

Om Ingrid bestemte kjøkkeninnredningen, sier ikke det nødvendigvis noe om samarbeidet når det gjelder interiør generelt. Remi har nordnorske røtter, godt plantet i en familie hvor alle har sterke meninger om det meste, inkludert interiør. Tidligere var han tilhenger av en mer minimalistisk stil, men nå synes han det er stas når Ingrid kommer hjem med en knallgul plastmatte til kjøkkenet.
– Alt trenger ikke å matche. Jeg synes det er kult med litt forskjellige stoler og farger, sier Remi.
– Vi blir stort sett enige.
De er stort sett enige også når det gjelder familiebedriften, Blafre Design, hvor de begge er involvert. Fire år etter oppstarten finnes Blafre-produkter i 250 butikker i ti land. I tillegg til kort, lager de bilder, bokser, matbokser og drikkeflasker, alle med glade og fargesterke motiver av søte bambier, lubne elefanter, runde blomster og skumle haier. 

Brukt og fargerikt

Glade farger preger også hjemmet deres. Nøytrale vegger og gulv i hvitt og lysegrått blir rolig bakgrunn for grønne stoler, oransje puter, blomstrete lampeskjermer og røde krakker. Boller, vaser, krukker, kopper og skåler i alle farger står rundt omkring som små, deilige drops. Mange av tingene er kjøpt brukt, men verken Ingrid eller Remi er fanatiske loppegjengere.
På kjøkkenet samles familien rundt det rektangulære spisebordet som de fant på Finn.no. Lampen over bordet fikk Remi kjøpt en dag han tilfeldigvis gikk forbi en frisørsalong som skulle legge ned, hvor de solgte ut inventaret. Hyllen på veggen er fra husets tidligere kjøkken, stolene er kjøpt på bruktmarked. Mye gammelt, noe nytt.

INGRID ERØY (31) jobbet tidligere som journalist og nyhetsanker i TV Norge. Nå jobber hun som redaktør i Vårt Land ved siden av å designe Blafre-produkter. Hun bor i et gammelt, nyoppusset hus på Ekeberg sammen med mannen Remi Fagervik (36) og datteren Nora Mathea (4). Blafre Design finnes i 250 butikker i ti land, og er i ferd med å få solid innpass blant annet i København.

Stilen:

Stilen er en blanding av nytt og gammelt, det er variert og med innslag av farger. – Det kan ikke være bare pasteller, det må være litt kræsj. Når basisen er lys, kan man variere litt.

Viktigst når du bor med barn:

Det må være plass til å leke. Gulvplass. Derfor har vi blant annet ikke bord i stuen.
Nærhet til naturen.
Å ha plass til å leke ute rundt huset.
Å være litt avslappet. Vi er ikke så nøye med sikkerhetsordninger på bordhjørner og skapdører. Det går fint uten.
Ellers synes vi ikke vi har tatt så mange hensyn. Vår måte å leve på har ikke forandret seg så mye etter at vi fikk barn.

LYS OASE: Familien Erøy/Fagervik tilbringer mest tid på kjøkkenet. Tidligere lå kjøkkenet i en annen del av huset, men ble flyttet hit, hvor alt lyset var. Kjøkkenbordet ble kjøpt på Finn.no og malt hvitt. De grønne stolene er fra Brukthandel Sinsen. Lampen over kjøkkenbordet fikk Remi kjøpt da han en dag gikk forbi en frisørsalong som skulle legges ned, hvor de solgte inventaret. Tapetet på kjøkkenet er av Louise Body.

FARGEHARMONI: Hyggelige familiebilder, kort og tegninger og en gammel barnestol i hjørnet av kjøkkenet.

PRINSESSESENG: Noras seng er fra Ikea og bilpute i sengen er fra Mow living, kjøpt i butikken Riips i Grimstad.


HENG DET PÅ VEGGEN: Det skal synes at det bor barn i huset.

 FARGESTERKT: Gardinene har Ingrid sydd av et stoff hun kjøpte på nettbutikken Kitty-craft.com.

 

DESIGN I TAKET: Ingrid og Remi kjøper ofte billige, brukte ting til hjemmet. Men noen ting kan de gjerne legge litt penger i, som for eksempel lamper. I taket henger Verner Panton-lampen Flower pot. De gule og oransje putene er fra House Doctor, vasene er fra Kremmerhuset. De grønne putene i sofaen har Ingrid sydd av stoff fra Åhlens.Teppet i stua er fra Room.

FARGEKLATTER: Nøytrale vegger og gulv i hvitt og lysegrått gir en rolig bakgrunn for grønne puter, røde krakker, blomstrete lampeskjermer og boller og vaser i glade farger som står rundt omkring i huset som deilige, små drops.

BLOMSTERFEST: Ingrid elsker tapeter, og hadde først satt opp en sort tapet på den ene veggen på soverommet. Det ble litt dystert, så det måtte bli farger her også. Valget falt på dette Josef Frank-tapetet. Jefferson-lampen i taket er fra Room.

I BOKS: Når Nora Mathea skal i barnehagen, kan hun velge blant et helt arsenal av søte matbokser. Det er frynsegoden når man har foreldre som driver egen boksbusiness.

Stats read: 
1 148
Stats like: 
0
↓ Artikkelen fortsetter under