Nytt i Norge til barna

You are here

Hipt, eksklusivt eller økologisk – eller alt på en gang. Her er åtte nye barnemerker på det norske markedet. Disse rocker klesskapet til kidsa.

Louise Fredriksen, damen bak det danske merket LOUIE LOUIS (bildet over), var opprinnelig en del av duoen som designet Molo. I 2007 startet hun opp for seg selv, og resultatet er blitt et merke med særpreg. Jane Fonda, filmen ”Man on a Wire” og en hel masse, magiske dyr har inspirert høstens kolleksjon. Vi i Mamma-redaksjonen utroper den herved til en av sesongens beste. Barneklær skal underbygge barnas identitet, mener Louise, ikke diktere den. Hør, hør!

Louie Louis selges blant annet hos: To i spann i Kristiansand, Englebarn i Sandvika og Lillestrøm og hos Muffeladden og Minimikki.

 

TOPP fra Ziestha (t.v.) kr 369,-. JAKKE fra Woolrich (t.h.) kr 1.690,-.

Eventyret ZIESTHA begynte med noen helt spesielle puter som ble solgt i utvalgte butikker i København. De ble så populære at designer Anja Haugsbyrdt bestemte seg for å lage klær til både gutt, pike og mamma i tillegg. Fantastiske farger og komfortable plagg gjør at de funker like bra i barnehagen som i bursdag.

Ziestha selges blant annet hos: Lykkeliten i Fredrikstad, Farmor Ingvarda i Ålesund, Høyer i Kragerø og på Guttelus.

I 1927 lagde WOOLRICH den originale parkasen som har berget oss gjennom mang en kald vintermorgen. Fra i høst får du kjøpt barneklær fra Woolrich i Norge, og her snakker vi eksklusive saker – krympede versjoner av de flotte voksenparkasene, samt basisplagg som skjorter, gensere og bukser. Produksjonen foregår nå i Italia, men stilen er umiskjennelig nordamerikansk.
Woolrich selges hos: Soup Store og Tante Pose i Oslo.

 

SPARKEDRESS i kasjmir (nede til v.) fra Bonnie Baby til kr 800,-. GENSER med klart budskap (i midten) fra Green Cotton til kr 299,-. STRIKKET KJOLE med hjertelommer (t.h.) fra Bock Cph til kr 599,-. 

Sarah Jessica Parker, Gwyneth Paltrow og prinsesse Mary av Danmark er bare noen av dem som har kledd opp nurkene sine i kasjmir fra BONNIE BABY. Designeren Tracy Samuel har bakgrunn fra Sonia Rykiel, noe som har resultert i nusselige kjoler, kardiganjakker og stripete sparkedresser for de minste. Kolleksjonen lages blant annet i ”Cuddle me cashmere”, og prisene er deretter.

Bonnie baby selges blant hos: En gul knapp i Bergen, 2 i spann i Kristiansand og hos Armer og ben.

En hel kolleksjon i 100 % sertifisert økologisk bomull fra MY WORLD BY GREEN COTTON, som er navnet på selskapets barnekolleksjon. Dette er plagg myke som en nattaklem, og helt fri for alt som lukter av kjemi. Kjoler, koseplagg og kjempefine bukser og gensere – og spesielt mye fint til gutta, synes vi. Og til hyggelige priser.

Green cotton selges blant annet hos: Småkryp i Oslo, Lille Engel i Trondheim og hos Tre bjørner.

Made by heart er slagordet til BOCK CPH som lager klassiske, myke strikkeplagg for barn fra null til åtte år. Fin merinoull blandet med bomull gjør at vi mammaer blir rent misunnelige. Kjoler, gensere, ponchoer og strikkejakker er med i utvalget, og ja, de koster litt, men dette er plagg som lillebror og lillesøster kan arve.

Bock cph selges blant annet hos: En gul knapp i Bergen, Lille Engel i Trondheim og hos Guttelus.


HETTEJAKKE med kaniner i økologisk bomull til kr 849,- fra Tiny Doe.

Bak merket TINY DOE som ble lansert i fjor, står norske Elise Kleiva Ugland og Silje Øygarden, to unge jenter uten barn. De fikk ideen til et barneklesmerke for jenter da de var på utveksling ved designskolen Central Saint Martin i London, og vips, så var Tiny Doe et faktum. Resultatet er kule, morsomme, men samtidig komfortable klær til jenter i alderen 2–10. Bønn fra Mamma-redaksjonen: kan vi få noe til gutta også?

Tiny doe selges blant annet hos: Rakkerungene og Barna på Hjørnet i Oslo, En Gul Knapp og Berthas Oldebarn i Bergen, Englebarn i Sandvika og Lille Engel i Trondheim., samt i egen nettbutikk på hjemmesiden.


GENSER kr 549,- og JEANS kr 599,-, begge fra Kids Case.

KIDS CASE er merket for de virkelig superkule kidsa. Kids Case ble grunnlagt i Amsterdam i 2000 av to trendbevisste damer. Designet er tidløst, og har likevel det lille ekstra som frembringer en rekke ”hvor har dere kjøpt den?” på lekeplassen. Hvem andre lager fuskepels og 70-tallsinspirerte skidresser til barn, liksom?

Kids case selges blant annet hos: Soup Store i Oslo og En gul knapp i Bergen.

 

 

Stats read: 
529
Stats like: 
0
↓ Artikkelen fortsetter under