• ALPEROM FOR BARN: Dette er rommet til Jasper (4), og snart flytter også lillesøster Edie inn.

  • NATUREN INN: Fototapeten Mountain Morning WG 211 ble bestilt på Uppsala fototapet. Bjørketreet ble kappet i hagen og sto og tørket noen uker i garasjen før det ble satt inn på rommet.

  • JASPERS FANTASIROM: Fireåringen elsker sitt spesialle barnerom.

  • EGEN GONDOL: Jasper har en egen gondolbane i miniatyr på rommet!

  • TEMA: Den gamle, klassiske værstasjonen fra Sør-Tyskland klarte ikke mammaen til Jasper å motstå da den dukket opp – pussig nok på et loppemarked utenfor Stockholm.

  • POLITI: Loppefunnet fra Tyskland, et gammelt Playmobil politihelikopter, ble festet i taket i alkoven med fiskesnøre.

Alpeinspirert barnerom på 7,3 kvadrat

You are here

INTERIØRTIPS: Med snødekte topper, en koselig sovealkove, bjørk fra hagen og en ørliten gondolbane ble det lille barnerommet forvandlet til en ekte fjellhytte.

Interiørtips til barnerom:

Det er med små barns lidenskap og interesser, som med blader i vinden. Den ene dagen er det drager og riddere som er mest gøy, og allerede dagen etter kan all oppmerksomhet blåse i retning av roboter, dinosaurer eller alver og prinsesser.

Det er ikke alltid lett å henge med i de raske svingene. Derfor ville foreldrene til Jasper skape et scenario i det lille barnerommet som kunne gi plass og rom for alle de fine fantasiverdenene.

De ville skape et lekerom som skulle trigge fantasien, og som kunne være åpent og med utsikt. Det fikk de ved å sette opp fototapet – noe som gjorde at rommet virket større med en gang.

KREATIVT OG LEKENT: Dette er rommet til Jasper (4), og snart flytter også lillesøster Edie inn. Mamma Pamela Pomplitz (39) er interiørarkitekt og pappa Jonas Clefström (41) er art director, og det er de kreative foreldrene som har pusset opp barnerommet. Familien bor i et hus fra 1939 litt utenfor Stockholm.

ALPETEMAET ER GJENNOMGÅENDE.
Å velge et fototapet med alpepanorama falt ganske naturlig siden Jasper er halvt tysk, og siden hans tyske mamma alltid har hatt en viss forkjærlighet for det rustikke, landlige og tidløse som følger med den klassiske alpestilen. De ville skape et koselig rom med mye tekstiler og farger uten å tenke i de tradisjonelle fargebanene som altfor ofte skiller jente- og gutterom.

Har man først begynt med et tema i et rom, er det lett å spinne videre på det. Stadig vekk vil man komme over ting som passer perfekt inn i den spesielle verdenen, og Jaspers mamma må legge bånd på seg for ikke å lesse på med for mye. Det er tross alt Jaspers rom.


TIL FJELLS: Alpefølelse på 7,3 kvadratmeter. For å få inn maksimalt med oppbevaring, ble det bygget en benk under vinduet. Midt imot benken ble det bygget en sovealkove med oppbevaring under sengen. Plassen mellom sengen og benken er fortsatt stort nok for lek og bygging. Den gamle ovnen ble gjemt bort bak en radiatorbeskytter som ble pimpet opp med store, umalte trekuler fra Panduro. Liftgardiner i bomull med håndsydde vimpler ble bestilt på mål. Fototapetet Mountain morning WG 211 ble bestilt fra Uppsala fototapet. Barnestolene er laget i plywood og ble bestilt og fraktet flatpakket fra Skoghall.

Netboard will be here

ET EKTE BJØRKETRE.
Med alpetapetet som utgangspunkt, ble et ekte bjørketre plassert i det ene hjørnet. Treet forsterker det scenografiske inntrykket ved at de sprikende grenene blir som en naturlig del av landskapstapetet.

Bjørketreet ble kappet i hagen og sto og tørket noen uker i garasjen før det ble satt inn på rommet. Det er fastklemt mellom tak og gulv.

Ekstra fint ble det da de kledde grenene med en lysslynge som henger på hele året, og morsom pynt i form av sopper og annet gøy. I desember pyntes treet også med julepynt.


KJEKK BENK: For å få inn maksimalt med oppbevaring, ble det bygget en benk under vinduet, med en stor oppbevaringskasse fra Ikea under. Benken rommer også flere kurver med leker i. Den plassbygde benken er laget av tykke mdf-plater. Den utgjør et hemmelig gjemmested bak forhenget, men først og fremst er benken en kjærkommen pult hvor barna kan sitte og tegne og pusle. Madrassen er bestilt på mål og kommer fra Båtdynsspesialisten, og har siden fått trekk sydd av stoff fra Designers Guild.

SMARTE LØSNINGER ER VIKTIG.
Det lille rommet måler ikke mer enn 7,3 kvadratmeter, derfor var det ekstra viktig å få maksimalt ut av oppbevaringsløsningene, uten å ta bort plass for lek. Den plassbygde benken under bjørketreet har derfor mange funksjoner. Benken, som ble laget av tykke mdf-plater, fyller tomrommet under vinduet, samtidig som den skjuler et hemmelig gjemmested bak det lille forhenget.

Men først og fremst er benken en høyt elsket pult. Drar man unna den blå oppbevaringskassen, kan opptil fire barn sitte der samtidig og male. Og visst går det fint å klatre opp på benken for så å hoppe ned i et hav av puter på gulvet nedenfor!

ROMMETS EGET KRYPINN.
På den andre siden av rommet ble det bygget en koselig sovealkove som understreker alpestilen i rommet. Ettersom tegnebenken og sovealkoven tar en del plass, var tanken at de kunne bli en del av barnas lek. For uansett om man er stor eller liten, så oppfattes en sovealkove alltid som et lite krypinn – en hytte eller hule som man kan gjemme seg bort i og stenge verden ute, for en liten stund.  

Stats read: 
8 903
Stats like: 
2
↓ Artikkelen fortsetter under