Dilla på farger

You are here

Huset er stramt, hvitt og moderne – et blant ark som Marlene Ullum kan fargelegge med sine egne historier. Akkurat som når hun designer barneklær.

Da Marlene var barn, samlet hun på godteripapir. Hun puttet dem i en skuff og tok dem frem fra tid til annen bare for å se på dem.
– Sukkertøypapiret kunne jo ikke brukes til noe, men jeg samlet på det fordi det var så blankt og fargerikt. Jeg ser jo hvor viktig farger fortsatt er for meg.
For selv om huset som er tegnet i samarbeid med en venn som er arkitekt, er stramt, hvitt og modernistisk, kan ikke Marlene dy seg for å fargelegge.
– Jeg tilsetter farger, noen gamle ting, puter og heklede sengetepper. Jeg klarer bare ikke å la være

DET ER LITT SOM MED EJ SIKKE LEJ, barneklesmerket hun designer, det er farger og historier og elementer fra den gangen hun selv var barn.
– Mange forbinder Ej sikke lej med 70-tallet, men for meg er det ikke et typisk retromerke. Ja, det er fargesterkt, men vi tenker vel mer modernistisk hippie.

Hippiestilen er litt barbeint, fargerik, avslappet og bohemaktig, og ved første øyekast er det nye huset til Marlene og familien alt annet enn det. Men når du tar av deg skoene og går inn, skjønner du at dette, dette er Marlene. Gulvflisene og de brede gulvplankene er myke og gode å gå på. De heklede sengeteppene gir både lunhet og farge, og Acapulco-stolene i 50-tallsdesign gir et akkurat passe avslappet og kult inntrykk. Her utenfor sentrum av København bor klesdesigneren Marlene Ullum sammen med mannen Thorvald og barna Olivia (7), Theodor (5) og Dagmar (1).


STORT OG ÅPENT: At alle kan være sammen er noe av det Marlene er mest glad for i det nye huset. Hyllen som går helt til taket har broren hennes bygd. Den lyseblå 50-tallsstolen heter Acapulco. Olivia har en tilsvarende i barnestørrelse på sitt rom.

MANGE TIL BORDS: Bordet har mannen Thorvald laget av de samme gulvplankene som i stuen. Stolene er fra Ray & Charles Eames og er kjøpt på auksjon. Lampene over kjøkkenbenken er danske og heter Caravaggio.

BESTEMORS LYSEKRONE: Lysekronen bryter mot de stramme linjene. Marlene har arvet den etter bestemoren sin.

ENKLE FARGEKLATTER: Theodor (5) gleder seg like mye som mamma over at alle kan være sammen hele tiden i det store allrommet. – Jeg velger ikke bevisst dansk design, men det finnes jo så mye fint, sier Marlene. De fargerike krusene er fra Kähler. Ditte Fischer har designet muggene, og den turkise bollen er fra Anne Black. Dansk alt sammen.

FRODIG INNE OG UTE: Ved den lange vindusrekken ut mot hagen står både et digert gummitre og et tre med sitroner.
– Rommet er fylt av lys, og det er morsomt å kunne ha trær som vokser inne, sier Marlene.

ET FARGERIKT UNIVERS: De store puslebrikkene fra Ej sikke lej er brukt på en messe.

NOE PÅ GANG: I gangen med overlysvinduer står en kirkebenk fra hjemstedet til Thorvald. Olivia i kjole fra Ej sikke lej og Dagmar på pappas fang. Inne på vaskerommet har Theodor fått bilbanen mamma lovet ham da de flyttet. Den er klistret rett på gulvet, og det er bare å hente lekekassen med småbiler. Guttelus har lignende klistremerke.

ROM FOR KREATIVITET: Olivia liker å tegne, male og perle. Kommoden er fra oldemor. Småting samler hun i settekassen i pleksiglass fra Hay.

NYTT OG GAMMELT: Sengen på Olivias rom er gammel. Mamma Marlene samler på heklede sengetepper. De gir farge i alt det hvite. Klistremerket på veggen er fra Ej sikke lejs kolleksjon.

LEKENT: Barnerommene ligger samlet i den ene enden av huset med tanke på at barna blir større og en dag synes det er ok å ha nærmest en egen fløy. Den gule Acapulco-stolen ble tegnet på 50-tallet. Både Olivia og Theodor har på seg klær fra mammas kolleksjon.

SKUMLE FYRER: Theodor er en samler, akkurat som mamma Marlene. Han samler på Gormiti-figurer og har 23 stykker så langt.

LEK PÅ GULVET: Hyllen på Theodors rom er fra en barnehage. Mamma og pappa fant den på låven hjemme hos pappas foreldre. De brukte møblene er noe av det Marlene er mest glad i. Trøyen med romfartøy og klistremerket på veggen er fra Ej sikke lejs kolleksjon.

BARNEROMMET: På Dagmars rom er det svalt og rolig. Sengen er den klassiske Juno-sengen som nå er satt i produksjon igjen.

DAGMARS LEKEKASSE: Lille Dagmar er oppkalt etter Marlenes bestemor Dagmar.

KORT VEI MELLOM UTE OG INNE: Trampolinen er gravd ned i gressmatten og er morsom både for Olivia, Theo og pappa Thorvald.

STRAM ARKITEKTUR: Huset, som er tegnet av en arkitektvenn av dem, er stramt og moderne utvendig og fargerikt og lyst innvendig. Den flate plenen er en super fotballbane.

Stats read: 
1 432
Stats like: 
0
↓ Artikkelen fortsetter under