• Preget av barnesjeler: Se hvordan familien har latt barna sette preg på interiøret. Trykk pilen til høyre for flere bilder!

 • Luftige løsninger: Allrommet består av stue og kjøkken, og utgjør store deler av andre etasje. Legg merke til den egendesignede peisen som fungerer perfekt som romdeler.

 • En av hver: Enkle trestoler har fått hver sin farge, og skaper en unik spiseplass.

 • Hele familien: I Kopervik bor Line, Øystein og barna Andreas (5) og Mia (2).

 • Grafisk: Svart-hvitt bildekollasje og en stor kalender tilfører grafiske elementer i interiøret.

 • Kreative løsninger: Dette hjemmekontoret er det perfekte eksempel på at fine løsninger ikke nødvendigvis er eksklusive. Bordet er fra Ikea, stolen et loppemarkedfunn, og veggdekoren består av små plakater, bilder og egne prosjekter.

 • Gjesterom: Loftstuen har blitt innredet med dobbeltseng for å kunne huse gjester.

 • Et pust i bakken: En dagsofa med deilige saueskinn og flotte puter.

 • Lyst og lekkert: Barnerommet fremstår som både lyst og lekkert! Line er opptatt av å ha en gjennomgående stil – også på barnerommene. Det har hun løst ved å blande elementer fra naturen med barnas leker.

 • Gutterommet: Andreas leser bok på sengekanten.

 • Delikate detaljer: Badet har fliser av marmor. Da Line så flisene til 70 prosent rabatt var hun ikke i tvil: Disse skulle hun ha, selv om hun ikke hadde sett om de passet inn. Heldigvis ble resultatet vellykket!

Lever lekent

You are here

Nesten alt i dette hjemmet er inspirert av barna. De har laget alt fra puter til kopper og kar. 

I Kopervik, en tjue minutters kjøretur fra Haugesund, bor Line sammen med mannen Øystein og barna Andreas (5) og Mia (2). For halvannet år siden flyttet de inn i et hus fra begynnelsen av 70-tallet. Hadde det ikke vært for at huset var «one of a kind», hadde de nok ventet i noen år til, men i dag er de skjønt enige om at resultatet ikke kunne blitt mer vellykket.

– Dette er barndomshjemmet til Øystein, og selv om han ikke har bodd her på 15 år, har han et sterkt forhold til både huset og stedet. At det ble lagt ut for salg da vi begynte å tenke på å kjøpe noe større er jo unikt i seg selv! Vi falt begge pladask for både huset og området, så valget var ikke vanskelig, forteller Line.

Det tok ikke lang tid før Line, som kommer fra en familie som er over gjennomsnittet opptatt av farger og innredning, begynte å få et tydelig bilde av det som skulle bli det nye drømmehjemmet. I dag er nesten samtlige rom oppusset – og planen er å bli ferdig med alle i løpet av neste år. En smule overambisiøst? Ikke om vi skal tro Line. Hun er den første til å skrive under på at det tar tid (og energi!) å totalrenovere et hus, men hun kan ikke fordra evighetsprosjekter, og tror det er viktig å komme i mål mens overskuddet fremdeles er til stede.

– Jeg er opptatt av å bli ferdig så raskt som mulig, sånn at vi kan begynne å nyte hverdagen her for fullt. Selv om vi har gjort mye innvendig, er huset helt unikt, og helt klart et kupp, men det kan være vanskelig å se det hvis en bor i en haug av støv og materialer.

Selv om Line er hjernen bak de fleste ideene, legger hun ikke skjul på at mannen har gjort mesteparten av jobben. Han er nemlig litt av en handyman. Han river, snekrer, legger gulv og lister, ikke engang maling sliter hun med alene. Sa vi heldiggris?  

Huset er totalt blottet for dyre kunstverk og fancy designmøbler. Både Øystein og Line kommer fra kreative familier – en egenskap de selv har arvet, og som de ønsker å føre videre til barna. Av den grunn er det (nesten) ikke en eneste ting Andreas og Maria ikke får lov å male og tegne på. Puter, bilder, tavletegninger, kopper og kar – barna har satt signaturen sin på det meste.

Line Aarvik (28) bor sammen med mannen Øystein (28) og barna Andreas (5) og Mia (2) i en 200 kvadratmeter stor enebolig fra midten av 1970-tallet som (snart) er totaloppusset. Huset er Øysteins barndomshjem, og ble tilfeldigvis lagt ut for salg akkurat idet Line og Øystein begynte å se seg om etter noe større. Line jobber som sykepleier og Øystein er lærer, og familien bor i Kopervik, et tettsted knappe tjue minutters kjøretur fra Haugesund.

BARNA FÅR VÆRE KUNSTNERE.

– Det er noe særegent med barnas kunst. Den er personlig, ærlig og herlig uperfekt. Noe av det vakreste jeg omgir meg med er de enkle og søte strektegningene. Noen synes kanskje det blir for personlig, men jeg vil at hjemmet skal være fylt av ting som hele

familien har formet, sier Line.

 

Regelen om at leker skal ryddes ut av stua er ikke-eksisterende i huset i Kopervik. Barna har sitt eget lekeloft, og både lekebiler, dukker og andre ting blir stadig brukt som dekor i stua. Lekebilene var det ikke bare barna som falt pladask for. Den første kjøpte hun med godkjennelse fra mannen, men da nummer to kom satte han foten ned. Heldigvis hadde de snille besteforeldre. Bil nummer tre kom også inn i huset etter ønske fra Line.

– Barna liker dem kjempegodt, men jeg er helt klart fan nummer én. De som har vært inne på bloggen min har nok sett bilene på mange av bildene, ler hun. 

SKANDINAVISK FARGESKALA.

Hvite gulv og vegger utgjør en perfekt kontrast til grafisk dekor og røffe elementer fra naturen. For de fleste er det naturlig å ta utgangspunkt i en lys base, og Line legger ikke skjul på at hun er glad for at hun ikke var for kreativ da hun valgte grunnfarge. Med et lyst utgangspunkt er det enkelt å ta inn farger og glamorøse innspill av sølv og gull uten at resultatet blir for mye av det gode.

– Stilen min tar utgangspunkt i en skandinavisk fargeskala, og det skal mye til for at den forandrer seg. Men det er superfint å ha en base som gir et hav av muligheter. Man skal tross alt aldri si aldri, og hvem vet hva vi inspireres av 10-15 år?

Selv badene er lyse. Et bevisst valg, og Line kunne ikke vært mer fornøyd med resultatet. Heldigvis, kan hun fortelle, flisene på hovedbadet kjøpte hun nemlig usett. De er ekte marmor, og man sier ikke nei takk når man får mulighet til å kjøpe det med 70 prosent rabatt. Likevel legger hun ikke skjul på at det var nervepirrende å vente på resultatet. Tenk om de ikke passet inn …

– Jeg hadde et utrolig fint bilde i hodet, men man kan jo aldri bli hundre prosent sikker før man har sett resultatet. Dere kan tro jeg pustet lettet ut når rommet sto ferdig. Det ble superlekkert! Jeg elsker at ett av rommene har et hint av glam, sier hun.

Og mer glam skal det bli. Line har hengt seg på gulltrenden, og fryder seg over å pynte med alt fra sølvkuler til glitrende puter. 

Tips:

 1. La barna lage kunsten selv. Ikke bare sparer du et hav av penger – du får også unike kunstverk.
 2. Ta igjen stilen på barnerommet! La for eksempel barnet velge farger og leker, og selv plukke ut møbler som går i ett med resten av stilen.
 3. Mal stolene rundt spisebordet i ulike farger. Ikke bare gir det rommet farge og personlighet – det gjør det også mulig å blande nytt og gammelt og ulike materialer uten at det ser lite gjennomført ut.
 4. Ta igjen stilen i alle rom – også i stua. Et tre behøver ikke være et juletre. Det kan for eksempel fungere perfekt som oppheng til kort,  påskeegg eller som her, fuglekasser.
Stats read: 
2 620
Stats like: 
1
↓ Artikkelen fortsetter under