Trender vi tror på i 2014

You are here

Her er de hotteste interiørtrendene dette året.

1) Lyst tre

Det er de lyse tresortene som vil dominere interiørbildet. Mørkt tre er på vei ut. Dette passer oss her oppe i nord godt, da lyst tre representerer skandinavisk design, noe vi er kjent med og som vi synes det er stas å ta i bruk.

2) Metall

Messing, kobber, gull og sølv – innslag av metall er hot. Vi kommer også til å se det i møbeldesign, i malte overflater og i tekstiler.

3) Café au lait

Vi trodde kanskje vi var ferdige med den, men den gang ei; café au lait-fargen har bitt seg fast på interiørfronten og kommer i forskjellige toner.
– Den femte hovedtrenden er noe dere nordmenn har sett i mange år allerede: Fargen café au lait er overalt! Den biter seg fast i markedet, og kommer i forskjellige toner, sier trendekspertekspert Jakob Søndergaard fra det danske trendinstituttet Pej Gruppen.

4) Klassikere

I skandinavisk design har klassikerne stått sterkt lenge. Nå er trenden også blitt internasjonal. Klassikerne gjenoppstår, ikke nødvendigvis som replikaer eller originaler, men at designerne henter inspirasjon og tilfører noe nytt.

5) Pasteller

De sarte pastellfargene har bitt seg fast, også på tvers av sesonger, så ingen grunn til å ikke pøse på med myke puter og andre pastelldetaljer.
– Dette var helt tydelig på messen i Milano. Pastellfargene er kommet for å bli, og det på tvers av sesonger, sier Søndergaard.

6) Neon

Vi har sett dem en stund, de knallfargede detaljene i interiøret. Og det ble ikke en døgnflue, for neonfargene kommer til å vare en stund. De vil fremdeles dominere interiøret et par år fremover, i form av skarpe, kontrastfylte innslag sammen med for eksempel café au lait eller det lyse treverket. 

7) Fargerikt

Ikke bare svart/hvitt og dempet natur. Vi elsker farger, og tør bruke dem – også på sofaer og større møbler.
– Den siste trenden er den vi har valgt å kalle «in full colour». Dette fordi vi tør å bruke mer farger i hjemmene våre. Vi er modigere, og det er ikke lenger absurd å ha en sofa i en sterk og klar farge, som det ville vært for bare få år siden, sier Jakob Søndergaard fra Pej Gruppen.

Stats read: 
6 248
Stats like: 
2
↓ Artikkelen fortsetter under