Kjendisenes beste barneboktips

You are here

Pinnsvin, bæsj og ”Brødrene Løvehjerte”. Se hva kjendismammaer og pappaer gjerne leser for barna sine. 


Anna Bache-Wiig (33)
Forfatter og skuespiller.
Mamma til Helga (18 mnd.)
Foto: Marit Anna Evanger   


“Ronja Røverdatter”, Astrid Lindgrens beste bok og min barndoms største leseropplevelse. Jeg har spilt Ronja på scenen og har et sterkt forhold til historien. I tillegg liker vi godt ”Reven og grisungen” av Bjørn F. Rørvik og Per Dybvig. En rikt illustrert bok som Helga har fått veldig ”fot på”. Hun er foreløpig bare kommet til bildene, men jeg har lest den, og teksten er også kjempegod.


 
Cathrine Grøndahl (40)
Forfatter og jurist
Mamma til Selma (5) og Sigurd (2)
Foto: Arne S.Gjone


”Pinnsvinmamma" av Kari Saanum/Gry Moursund er en av barnas favoritter. Vi leser med skrekkblandet fryd om mammaen som går hen og blir et pinnsvin, og tegningene til Gry Moursund er halve moroa. 


 

  

Bernhard Arnø (37)
Skuespiller
Pappa til Oscar (4)
Foto: Nationaltheatret


”Brødrene Løvehjerte” av Astrid Lindgren er en bok jeg har lest mye. Da jeg var liten hadde jeg en magisk opplevelse av historien som hørespill på radioen. Jeg liker barnekultur som tar barn på alvor, og denne tar for seg de store temaene: Kjærlighet, livet og døden. Oscar er fortsatt litt for ung, men jeg kommer stadig tilbake til den selv.Nils Ivar Martila (33)
Vokalist og låtskriver i dødsmetallbandet Claymords. 
Pappa til Martine (2) og en datter født i oktober
Foto: Copyright Claymords 


Martine er veldig glad i bøker. ”Thomas”-bøkene (Gunilla Wold) er populære, og bøkene om ”Ludde” (Ulf Løfgren). De synes jeg er utrolig kjedelige. ”Ludde” holder på å ta livet av meg. Jeg skulle ønske Martine kunne forklart meg hva det er med ”Ludde”-bøkene som gjør at hun liker dem, for da kunne jeg kanskje peilet henne inn på noe annet. Jeg tror det må være de enkle historiene som treffer henne som en ball i hodet.


 

 


Christine Sandtorv (33)
Vokalist i bandet Ephemera
Mamma til Anna (2)
Foto: Dyveke Sandtorv Nilssen


”Haust-vrimlebok” av Rotraut Susanne Berner. En utrolig fin billedbok, med enormt mange detaljer. Den er kjempekoselig både for barn og voksne, og varianten finnes også i de andre årstidene. Utgis på Samlaget.Cecilie Mosli (36)
Skuespiller
Mamma til Olea Jensine (5 1/2) og Lina Josefine (2 1/2). Bonusmamma til Tieran Alexander (13).
Foto/Copyright: SF Norge/ Monster Film

   

Døtrene mine er veldig opptatt av Andrea Bræin Hovigs ”Ville Wilma” nå for tiden. I tillegg har minstejenta fått en bok som heter ”Bæsj” som er utrolig bra. Så morsom! Den er skrevet av Stephanie Blake, og tar brodden av bæsjeperioden som alle barn går gjennom.


 
Henrik Hovland (43)
Forfatter, krigsreporter og nybakt pappa
Foto: Marit Anna Evanger

Jonathan Swifts ”Gullivers reiser”. Den ble skrevet som en satire for voksne lesere, men er også spennende som barnebok. Jeg skiller ikke mellom barnebøker og bøker for voksne, men stiller de samme kravene til språklig presisjon og litterære kvaliteter. Gode barnebøker har ingen aldersgrense oppad eller nedad.


 


Henriette Steenstrup (35)
Skuespiller
Mamma til Ebba (2)
Foto: Gisle Bjørneby

 
Jeg kan ikke annet enn å glede meg til at Ebba (2) blir mottagelig for ”Brødrene Løvehjerte”. Eksistensialisme for alle, og vidunderlig vakkert om kjærlighet mellom menn og om døden. 

Les anmeldelsene av over 30 av de beste barnebøkene i 2009.

Stats read: 
1 203
Stats like: 
0
↓ Artikkelen fortsetter under