Skulle tøffe seg under fødselen

You are here

Hvis det hadde vært opp til Marianne Furevold-Boland hadde hun født i skinnjakke.

– Jeg skulle tøffe meg litt.

– Under fødselen?

– Jeg tok på meg skinnjakke og tights og dro til sykehuset. Jeg ville være en sånn annerledes og tøff fødende.
– Det varte ikke så lenge.

Marianne Furevold-Boland er hun som går med svarte klær i barne-tv. Det gjør hun privat, og det gjør hun på tv. Og det gjør hun tydeligvis når hun skal føde også.
Hun så sikkert tøff ut der hun sto på fødestua i svart skinnjakke og sa til jordmora at nå var det bare å sette i gang med denne fødselen, det var bare å kjøre på, hun var klar. Men så var det bare det at fødselen ikke var i gang ennå, så Marianne og mannen Erik fikk beskjed om at de bare kunne reise hjem igjen. Da knakk den tøffe dama i skinnjakka sammen i gråt. Akkurat som en helt vanlig fødende. Det endte med at hun fikk bli likevel, jakka ble hengt på knaggen, og 20 timer etterpå var Marianne blitt mamma til lille Odin.

– Det å bli mamma var stort! Endelig var han her. Og endelig var jeg ikke gravid lenger. Det var jo så flaut!

– Flaut?

– Dritflaut!

– Det ble så mye kropp. Stor mage og store pupper. Det ble liksom så personlig. Helt ærlig, så var jeg bare glad for å få igjen kroppen min etter fødselen.


EN FIN GJENG: Marianne er mamma til Odin (3) og bonusmamma til Agnes (10) og Conrad (6).

MEN NÅ BEGYNTE en helt ny type oppmerksomhet; mammafokuset. Folk så annerledes på henne. De snakket om mammating. Pludret med babyen. Så gikk de igjen. Det holdt ikke for Marianne.

– Jeg er så stolt av å være mamma, og jeg er utrolig glad i Odin. Men jeg var Marianne i 34 år før han ble født, og jeg vil gjerne fortsette å være meg selv framover også. Etter at man får barn flyttes nesten alt fokuset over på mammarollen. Å få barn i vårt samfunn er jo blitt som et statussymbol. Får du ikke barn er det liksom noe gær’nt med deg. Jeg reagerer sterkt på dem som synes det er så koooselig med barn og anbefaler alle andre rundt seg til å også få barn. Jeg tror man kan være like lykkelig som barnløs, hvis man velger det selv.

HOS FAMILIEN FUREVOLD-BOLAND er hjemmet fylt med kos, latter, rollespill og tulling. Fysisk fostring derimot er de ikke like sterke på. Du treffer ikke Marianne, Erik og barna i matchende allværsjakker i skisporet tidlig søndag formiddag. Da er de sannsynligvis inne og ser på tv. Og det får være greit, synes Marianne.

Jeg slår et slag for lat- og gladmammaen! Jeg er ikke en aktiv mamma. Jeg ruller ikke rundt med Odin i snøen. Men vi leker mye sammen likevel. Familier skal få lov til å være forskjellige. Vi bryter sikkert mange av de uskrevne reglene. Jeg lager ikke grønnsaksgrateng, vi ser sikkert for mye på tv og vi går ikke så mye på ski. Men vi har det veldig bra likevel. Odin får bare godta at han har en slaaapp mamma.

I LEILIGHETEN BOR IKKE BARE Marianne og Erik og Odin i leiligheten på Majorstua. Det er Agnes (10) og Conrad (6) også. Bonusbarna til Marianne. 40 prosent av tiden bor de sammen. Foreløpig deler barna ett rom.

– Jeg tenker mer på meg selv som en bonusmor. Det høres hyggeligere ut enn stemor. Det har ikke vært bare, bare å gå inn i den, men vi er rett og slett blitt en skikkelig fin gjeng. Vi er veldig glad i hverandre.

– Hva er hemmeligheten?

– Man må vel bare erkjenne at det ikke er så lett i begynnelsen, hverken for barn eller voksne. Vi har vært tålmodige, og vi har gitt hverandre rom. Og så hjelper det veldig at mammaen til Agnes og Conrad er en bra og klok dame.

Marianne Furevold-Boland (38)
Jobber som: programleder på Supermorgen
Mamma til: Odin (3)
Gift med Erik
Bonusmamma til: Agnes (10) og Conrad (6)Bor: på Majorstua i Oslo

 

Stats read: 
2 419
Stats like: 
2
↓ Artikkelen fortsetter under