Ekle, skumle oppkrifter

You are here

Den 31. oktober er det halloween, og det er duket for en grusomt festlig kveld. Her finner du massevis av morsomme og gyselige ideer som får selv de skumleste spøkelser til å skjelve av frykt og fryd.

«Knask eller knep?» Eller kanskje: «Hva skal det bli, grøss eller godteri?» Mange barn skal feire halloween i slutten av oktober. Det gjelder å skape en passe skummel og morsom kveld. En halloweenfest er ingen dum idé.

Kule kostymer til halloween


Ormeguff

Det kravler og kryper, det er til å få gåsehud av. Men smaken minner mistenkelig om gummigodteri …

1 pakke appelsingelé
1 pose vingummislanger
8 plastglass og plastskjeer

1. Lag gelé etter anvisning på pakken. Avkjøl og hell geleen i glassene.
2. Fordel vingummislangene i plastglassene. Dekk med plastfolie. Sett glassene kjølig til geleen er stivnet. Stikk en plastskje i hvert glass.

Tarm- og øyesaft
Skål! Dette er Frankensteins egen oppskrift.
(8 pers.)

4 dl appelsinsaft
2 dl grenadin
runde gummiøyne eller annet skummelt godteri, f.eks. ormer.
1 pose røde lakrissnorer
Pynt: svarte plastedderkopper og dobbeltsidig tape

1. Bland saft, vann og grenadin i en bolle. Ha i godteriet.
2. Pynt kanten av bollen med svarte plastedderkopper. Fest dem godt med dobbeltsidig tape.


Edderkopper

Disse kakene ser kjempeskumle ut! Men så godt de smaker! (Cirka 10 stk.)

300 g smør
300 g sukker
4 egg
250 g mel
5 ss kakao
2 ts vaniljesukker
4 ts bakepulver
1 dl fløte
1 dl melk

Glasur:
300 g melis
1 ss kakao vann
Pynt:
Lakrissnorer, lakristopper og gule lakrispinner

1. Rør smør og sukker godt sammen til det blir mykt.
2. Rør i eggene ett om gangen, og rør godt etter hvert egg.
3. Bland mel, kakao, vaniljesukker og bakepulver sammen. Ha det i røren sammen med fløten og melken.
4. Legg bakepapir i en stor langpanne (25 x 40 cm), og hell i røren. Bak kaken i forvarmet ovn ved cirka 180 grader i cirka 50 minutter, til den har hevet og er gyllen. Avkjøl kaken helt.
5. Stikk ut runde kaker med en kakeutstikker eller et stort glass. Rør glasuren sammen og smør den utover kakene. Pynt dem slik at de ligner på edderkopper.


Slikkmunn

Gresskaret er mer søtt enn skummelt! Ungene vil garantert være med på å pynte det.

1 stort gresskar

godteri, for eksempel kjærligheter, skumbananer, lakris m.m.
syl
tannpirkere

Stikk hull i gresskaret med sylen, og putt kjærligheter på pinne i disse. Fest det øvrige godteriet med tannpirkere.

Flaggermusepler
Disse eplene er karamelliserte og satt på pinner. Stikk dem ned i et gresskar, så står de spiseklare til barna kommer.
(8 pers.)

1 gresskar
8 små, røde epler
250 g sukker strøssel kraftig ispinne eller grillspyd i tre

1. Stikk åtte hull øverst på gresskaret med en syl. Vask og tørk eplene grundig. Stikk dem på hver sin pinne.
2. Smelt sukkeret i en panne og vend eplene i sukkeret til de er dekket med karamell. Dypp eplene i strøssel med en gang. Stikk dem fast i hullene i gresskaret.


Edderkoppkyss
Kanskje blir man forvandlet til en kjempeedderkopp hvis man spiser disse? Har du ikke tid til å bake marengsene, kan du pakke inn ferdigkjøpt marengs i stedet.
(Minst 40 stk.)

4 eggehviter
250 g sukker
1 ts maisenna
litt konditorfarge
små cellofanposer/cellofanpapir
silkebånd
plastedderkopper

1. Pisk eggehvitene stive, og tilsett 3 ss sukker – én spiseskje av gangen. Pisk resten av sukkeret sammen med konditorfargen.
2. Vend forsiktig maisenna i sukkermassen. Ha massen i en pose. Klipp hull i det ene hjørnet og sett små marengstopper på bakepapir på et stekebrett. Bak marengsene i forvarmet ovn på 130 grader i cirka 40 minutter. Åpne ovnsdøren og la marengsene avkjøles mens de står i ovnen.
3. Pakk marengsene i små cellofanposer eller klipp en sirkel av cellofanpapir, legg ved en plastedderkopp og knytt på silkebåndet.

 

--

Stats read: 
412
Stats like: 
0
↓ Artikkelen fortsetter under