• PÅ TUR MED FAMILIEN: Det er alltid hyggelig å reise på ferie med familien, men det er noen ekstra utfordringer å ta hensyn til når man reiser med barn.

10 tips når du reiser med barn

You are here

Å reise med barn behøver slett ikke bli slitsomt. Med den rette innstillingen og noen gode forberedelser, kan hele familien få en god start på ferien.

PAKK MER ENN DU TRENGER

Kosebamsen, smokken, yndlingsbilen, bleier og klesskift. Det er ikke småtterier som skal få plass i håndbagasjen når man reiser med barn. I tillegg skal det jo også være plass til mammas lipgloss og solbriller, så sørg for at vesken har plass til alt dere kan komme til å trenge. Når juicekartongen velter over minstemann og storebror er begynt å kjede seg allerede før flyet har tatt av, vil du prise deg lykkelig for at du pakket noen rene plagg og leker til adspredelse.

DATASPILL

Nintendo DS, nettbrett og andre håndholdte spillkonsoller er verd sin vekt i gull på reisen. Spillene holder barna engasjert og gir foreldrene en pustepause. De kan også åpne dører for barna som kan få nye venner selv om man ikke snakker samme språk. Før du vet ordet av det, har seksåringen funnet en venn å linke med et par flyrader bak. Sørg for at spillene er fulladet, og at de er slått av under takeoff og landing.

FORUNDRINGSPAKKE

Lange bilturer, venting og stillesitting på fly. Det er bare å innse at reisen kan bli kjedelig. Når du hører: «Mamma, er det langt igjen?» for tiende gang, er det gull verdt å ha små overraskelser i bakhånd. En matboks med overraskende innhold kan få barna til å tenke på noe annet, i hvert fall for en halvtimes tid. Lag en «forundringspakke» med noe smått å spise, små lekefigurer, fargestifter eller samlekort, så har barna noe å pusle med i baksetet.

BÆRESELE

Man blir fort sliten i armene av å bære små barn rundt på flyplasser eller i trange smågater med mange trapper. Da kan en bæresele, bæresjal eller lignende komme godt med i ferien. Med junior trygt plassert på magen eller ryggen, har man hendene fri til å bære vesker eller leie eldre søsken.

Netboard will be here

TRILLE

Ta den med selv om barnet streng tatt har vokst fra vognen. Det er ofte langt å gå på flyplasser, og den kan være god å ha når barna er trøtte før mamma og pappa har spist opp middagen på restauranten. På storbyferier kan det ofte være lange avstander å gå, og da kan det være godt også for treåringen eller fireåringen å ha mulighet til å hvile bena litt.

SNACKS

Jo lengre tid det tar å spise, jo bedre. Esker med rosiner, små, salte kjeks, druer eller lignende er lurt å ha i bakhånd. Bare sørg for at det ikke er altfor mye søtt. Et sukkerspeedet barn er det siste du ønsker på flyturen eller i baksetet 

FORBEREDELSE

Sørg for at barnet er forberedt på at reisen tar tid og at det kan bli litt kjedelig. Ofte snakker vi bare om alt det morsomme vi skal gjøre når vi kommer frem, og glemmer å fortelle at det tar litt tid før vi kommer dit. Bruk begreper som barnet forstår. «Flyturen tar like lang tid som å kjøre til bestemor og bestefar», «Vi må vente på flyplassen like lenge som barne-tv varer».

BEVAR ROEN

Stressa foreldre = grinete barn. Ikke fortvil om barnet gråter litt. Prøv å bevare roen og avlede minstemann. Medpassasjerer kan kanskje tåle litt barnegråt bare de slipper oppkavede og høylytte foreldre.

DEL OPP REISEN

Hvis dere skal reise langt, kan det være en fordel å forsøke å stykke opp reisen litt. Kanskje kan bilturen tas over to dager med en overnatting på veien? Kanskje kan dere legge inn en dag ekstra hvis flyet likevel må mellomlande? Det åpner for nye opplevelser og gjør selve reisen til en del av ferien.

LEGG LISTA LAVT

Det er bare å innse at å reise med barn er noe helt annet enn å reise som voksen. Selv om mamma og pappa gjerne vil rekke over så mye som mulig i løpet av ferien, blir det bare slitsomt med grinete unger på slep. En tommelfingerregel er en attraksjon eller aktivitet pr. dag. Da har dere tid til å la barna løpe etter duer, leke på lekeplassen eller plukke fine steiner. For alt man vet kan nettopp disse stundene være det som fester seg som gode sommerminner for barna.

Stats read: 
5 545
Stats like: 
7
↓ Artikkelen fortsetter under