11 familieparkfavoritter i Danmark

You are here

Danmark er nordmenns feriefavoritt nummer én. Wienerbrød, strender, røde pølser og designshopping frister. Og ikke minst: Alle familieparkene!

REISE MED BARN TIL DANMARK: 

Karuseller, Legoland, deilige strender, duftende wienerbrød, slottsferie og fristende designshopping – er det rart at Danmark er en feriefavoritt for småbarnsfamilier? Her har vi samlet våre beste tips for at hele familien skal få en fin ferie.

Legoland

Alle fornøyelsesparkers mor står fortsatt sterkt blant de beste. Et besøk i Legoland må nesten regnes som en del av allmenndannelsen til stadig nye generasjoner. For legogale barn er en dag blant mer enn 50 millioner legoklosser det nærmeste de kan komme himmelriket, og det er slett ikke verst for nostalgiske foreldre heller. Indianeren som vi husker fra da vi var barn er der fortsatt, i tillegg til stadig mer fartsfylte og imponerende nyheter. Flotte, planter, blomster og parkanlegg, morsomme og fartsfylte attraksjoner og imponerende modeller av kjente byggverk gjør Legoland til en vinner. Når dagen avsluttes med en deilig middag i en av de hyggelige restaurantene, er det slett ikke bare barna som er fornøyde med dagen. Sett gjerne av to dager til besøket, for det er mye å se og oppleve.

ÅRETS NYHETER:

 • Ghost – the haunted house. Som navnet tilsier er dette et spøkelseshus med vampyrer, monstre og andre skumle greier.
 • Lego Friends har inntatt parken. Og småjentene blir sikkert ekstatiske over å finne sine kjente Lego-figurer i Heartlake city. Her kan du også ta et bilde sammen med de fem Friends-jentene.

legoland.dk 

Netboard will be here

Tivoli

Tivoli er ikke så mye større enn fornøyelsesparker andre steder, men det er mer ekte. Det går nesten ikke an å reise til København uten et besøk i Tivoli, enten man er liten eller stor. Her er det aktiviteter som passer for alle – også for dem som ikke bryr seg om å kjøre rundt og rundt med hodet opp ned. Det er lykter i trærne, bugnende blomsterbed og tett mellom sukkerspinnene.

Her går voksne for å ta en øl og et smørrebrød, ungdommer for å teste ut halsbrekkende karuseller, og de minste som synes det er mer moro i Rasmus Klumps verden eller et par runder på karusellen. Tivoli er rett og slett en herlig flik av Danmark man ikke må gå glipp av i ferien.

NYHET:

 • I fjor utvidet Tivoli med et helt nytt område, «Det muntre hjørnet» der karuseller og attraksjoner er inspirert av den danske astronomen Tycho Brahe. Den største attraksjonen er kun for voksne, men det blir også nyheter for barn og tweens.
 • I år feirer den store rutsjebanen 100 år!!

tivoli.dk 

 

Lalandia

Costa del barneland er kanskje den mest dekkende beskrivelsen av denne digre turistmaskinen. Et gedigent badeland, et lekeland og et «liksom-Syden-torg» under en kunstig himmel er det som lokker turistene hit – i tillegg til nærheten til Legoland, selvfølgelig. Aquadome er det store trekkplasteret i Lalandia med bølgebasseng, aktivitetsbasseng, sandstrand og massevis av spennende vannsklier – alt med en touch av Thailand.

En stor hyttelandsby med lyse, moderne hytter ligger i tilknytning til feriesenteret. Med nærheten til Legoland og alle aktivitetene i Lalandia er det fullt mulig å tilbringe noen aktivitetsspekkede dager her, men den danske feriehussjarmen kan du se langt etter. I tillegg til dette i Billund, ligger det et Lalandia i Rødby.

NYHET:

 • Det siste tilskuddet i Lalandia kom i 2012 – Winter World – et vinterland med innendørs akebakke, skibakke og skøytebane.

Foto: Lalandia

lalandia.dk 

 

Givskud Zoo

Løveparken er en klassiker i Danmark. Nå er det ikke lenger bare løver man treffer på når man kjører rundt i parken i egen bil. Sjiraffer, elefanter, gorillaer, sjimpanser, bøfler, kameler, flodhester og neshorn er blant dyrene dere kan se. Parken ligger i nærheten av Legoland, og ligger under paraplyen Billund Resort, som inkluderer Legoland, Lalandia, Givskud Zoo og de hyggelige byene Billund, Velje og Kolding.

Foto: Givskud Zoo

givskudzoo.dk 

 

Nordsøen Oceanarium

Hils på klumpfisken Anton, se seler på nært hold og la deg imponere av tusenvis av fisker som svømmer rundt bak en glassvegg på størrelse med et kinolerret. Det store akvariet i Hirtshals er et ypperlig sted å besøke mens dere venter på båten, eller som en kickstart på Danmarksferien. Et annet høydepunkt er seltunnelen der de klumpete dyrene svever over hodene våre som om tyngdekraften er opphevet.

ÅRET NYHET:

 • Skip O´hoy – en 5D action opplevelse, hvor du og familien kan seile en fiskeskute i all slags vær og vind. Her blir det høye bølger, og vannspruten må du regne med å få midt i fleisen!

nordsoenoceanarium.dk 

Den Blå planet

Et helt nytt akvarium åpnet dørene i et praktbygg ved Kastrup utenfor København i vår. Den Blå Planet er Nord-Europas største og mest moderne akvarium, med over 20 000 ulike fisk og havdyr fra hele verden. Nyhetens interesse fører til svært mange besøkende, så det er bare å smøre seg med tålmodighet og regne med lange køer både for å komme inn, for å komme bort til akvariene og for å betale parkering (17 mennesker foran oss i kø for parkeringsautomaten!). Det nye akvariet er imponerende og store glassvegger og en tunnel under akvariet gjør at man kommer tett på livet i havet.

denblaaplanet.dk 

 

Djurs Sommerland

Pirater, cowboyer og Tarzan gjør dette til topp moro for ungene, spesielt de minste. De virkelig store sug-i-magen-attraksjonene er til stede (inkludert fjorårets nyhet  Juvelen, Danmarks lengste berg-og-dal-bane med en toppfart på 85 km/timen), men på ingen måte dominerende. I stedet er parken full av grøntområder og lekeplasser, noe som gjør det mulig for mamma og pappa å slappe av på en benk i sola. I motsetning til i en del andre fornøyelsesparker, føler vi ikke at vi må stresse rundt for å rekke over alt. I stedet rusler vi rundt med en slags søndag-formiddag-i-parken-følelse som varer hele dagen, selv om vi er i Skandinavias største sommerland.

ÅRETS NYHET:

 • Drageskibet. Midt i Vikingland kan du ta denne hesblesende vikingskuta som går 20 meter rett til værs. Hold på hjelmen!
 • I Vikingtårnet heiser du deg opp åtte meter og får utsikt over hele parken!

djurssommerland.dk 

Randers Regnskog

I Randers Regnskog kan dere gå fritt rundt blant aper, øgler og slanger i et tropisk klima. Nærmere regnskogen kommer man ikke – i hvert fall ikke i Danmark. Det første man kjenner er varmen, og stadige drypp i hodet vitner om at luftfuktigheten er høy. Så hører man raslingen: «Er det ikke en ape oppe i treet der? Og se! En iguan!».

Et besøk her er som å gå i regnskogen på ordentlig. Og som ellers i naturen, gjelder det å ha øynene med seg. Mange av dyrene går nemlig fritt rundt, selv om de farligste dyrene heldigvis er bak gitter.

Klimaet i Randers Regnskog gjør det mulig å ha et helt annet utvalg av dyr enn det man vanligvis ser i dyreparker. Kakerlakker, dovendyr, afrikansk oksefrosk, maur, papegøyer og sjøkuer – listen er lang over dyr du kan få et svært nært kjennskap til.

regnskoven.dk 

 

Aalborg Zoo

En gjennomført dyrepark som ligger bare en halvtimes kjøring fra fergene i Hirtshals og Frederikshavn, og derfor et naturlig stopp for barnefamilier på biltur i Danmark. På små stier i en hyggelig park kan man rusle mellom aper, bjørner og elefanter. Aalborg Zoo, som åpnet allerede i 1935 og som er verdens første miljøsertifiserte zoologiske hage, har også en afrikansk landsby og et flott anlegg for isbjørner.

Ta gjerne med egen mat, for det er mange benker og bord i parken hvor dere kan spise. Det finnes til og med et eget kjølerom hvor dere kan sette inn maten mens dere går rundt i parken.

NYHET:

 • De kom for første gang i fjor, dinosaurene. Også i år blir det en stor dinosaurutstilling i Aalborg zoo.

aalborgzoo.dk 

Fårup Sommerland

En av Danmarks eldste fornøyelsesparker ligger vakkert til i skogen, og allerede ved inngangen blir dere møtt av snille skogstroll. Her finnes det aktiviteter for hele familien, fra enkel lek i sandkassen til skikkelig sug i magen. Fårup er kåret til Nordens beste sommerland og har over 50 forlystelser, en vannpark og fine piknikområder.

NYHET:

 • I fjor fikk de den splashende nyheten Orkanen – en vannrutsjebane som går over og UNDER vann!

faarupsommerland.dk 

Kattegattsenteret

Helt ute ved havet ligger Kattegatcenteret i sitt rette element. Mens selene boltrer seg i bølgene som slår over moloen, byr innsiden på enda heftigere opplevelser. Der kan dere komme så nær et haigap som dere forhåpentligvis aldri gjør igjen.

Haianlegget er den virkelig imponerende delen av akvariet. Det hele et bygget slik at man kan se haiene fra alle vinkler. Man kan stå over og se haifinnen kutte vannflaten, man kan stå foran en glassvegg og stirre haien i hvitøyet, og man kan gå under de fryktinngytende skapningene i haitunnelen.

Ekstra pluss for utendørs lekeplass der lekeapparatene er formet som blekkspruter og krabber. Et område er også satt av til vannlek der det renner små elver i rør i akkurat passe barnehøyde. Med sola i ansiktet og utsikt til Kattegat, er dette et fint sted å være for mamma og pappa også.

ÅRETS NYHET:

 • Tirsdager og torsdager i sommer kan du få være med å kjøre ribb - en båt som virkelig byr på fart, spenning og vind i håret.

kattegatcentret.dk 

Stats read: 
32 631
Stats like: 
22
↓ Artikkelen fortsetter under