Forleng sommeren: Ta med barna på spontanferie!

You are here

Ferieturen er over, men fortsatt er det en stund til skolestart. Her er tips til hva dere kan finne på for å forlenge ferien.

Reise med barn på spontanferie:

Svipptur til Sverige

Jada, vi vet at det betyr Godisfabriken og harryhandel for de fleste, men nabolandet vårt har mye annet spennende å by på.

Hva med å prøve ut en av de mange unike strendene? En av Sveriges største og vakreste strender med pastellfargede hus og kritthvit sand er Skanör Falsterbo i Skåne. En annen perle er Byske Havsbad i Nord-Sverige. Din nærmeste svenske strand finner du på visitsweeden.com.


HOS SØTA BROR: Finn roen på en av Sveriges fine badestrender.
Netboard will be here

Gå på museum

I sommerferien er det fint å gjøre sånt man aldri får tid til ellers. Å gå på museum er en av dem. Og hvis det blir formidlet riktig, skal du ikke bli overrasket over at kunst og gamle gjenstander fenger ungene like mye som nærmeste lekeland. Mange museer har egne opplegg for barn, deriblant Munch-museet som har spennende aktiviteter for barn i sommer.

Del opp familien

Vi kan godt late som om vi har gått knirkefritt gjennom ferien helt uten å krangle, men helt ærlig så vet vi at det ikke er sant. En liten utflukt med bare en av foreldrene og ett barn kan fungere som en luftfrisker på klam stemning. Vi drømmer egentlig om en storbyweekend til London eller København, men det er godt mulig feriekassen kun holder til en kaffe på en benk i nærmeste by.

Ut i skogen

En natt i telt er et lite eventyr i seg selv. Tenk å sitte sammen rundt bålet i skumringen før man kryper inn i soveposen i teltet, og sovner i summingen fra skogen. Det er en gylden – og helt gratis – opplevelse for hele familien. Og synes du overnatting i skogen blir litt for ambisiøst, er det ingen som sier at dere ikke kan få nesten samme stemningen med en telttur i hagen.

Flere tips: 

  • Ta med matpakken ut og spis den i nærmeste park eller på en benk utenfor jobben.
  • Hent barna i barnehagen på sykkel og dra rett til nærmeste park eller badeplass og spis middagen der.
  • Sov i telt i hagen.
  • Inviter dere selv på hytta til noen venner en helg, eller ta med små og store venner på egen hytte.
  • Send barna til besteforeldre, slekt eller venner og lag en skikkelig romantisk kveld hjemme for mamma og pappa.
  • Dropp tv-tittingen om kvelden. Sett dere heller ut og prat sammen.
Stats read: 
1 229
Stats like: 
0
↓ Artikkelen fortsetter under