• OG HØYT I TOPPEN: Selvfølgelig har de et juletre på plass. Bare vent til mørket senker seg, og den fantastisk imponerende lyssettingen kommer til sin rett. Snakk om julestemning!

  • KJÆRE JULENISSEN: – I år ønsker jeg meg ... Et av høydepunktene for barna er å kunne personlig overrekke sine juleønsker til selveste julenissen!

  • RUNDT OG RUNDT: De kjente og kjære karusellene er åpne, og med dagspass kan man boltre seg i de herlige attraksjonenene Tivoli i København har å by på.

København: Julestemning i Tivoli

You are here

REISE MED BARN TIL TIVOLI I KØBENHAVN: Det er lys, russiske eventyrslott og hvin fra svingende karuseller. Det er fristende gaver og duften av gløgg og brente mandler – det er jul i Tivoli i København.

Reise med barn til tivoli i København:

Du kjenner det med én gang du er innenfor portene; skuldrene senker seg og det kiler forventningsfullt i magen. Selv om barna trekker i hver sin arm, og den ene vil bort og kikke på reinsdyret og den andre vil kjøre karusell, kan man ikke annet enn å la seg rive med av følelsen av julemagi i Tivoli i København.


RUSSISK JUL: Årets juleutstilling i Tivoli i København innehilder blant annet et russisk innslag, her med de kjente russiske kuplene.

EN EVENTYRVERDEN.
I år er det to tema som preger et julepyntet Tivoli: nordisk jul med granbar, lys, røde julehjerter og hvite trær, og et russisk tema med et slott med løkkupler, boder med fargerike fristelser og en miniutgave av den transsibirske jernbane.

Den virkelige magiske stemningen må man vente til etter mørkets frembrudd med å oppleve.

– Tivoli har tradisjon for en magisk lysstemning. Derfor setter vi enda mer fokus på lyset i år for å skape den helt egne klassiske julestemningen, sier utviklingssjef i Tivoli i København, Jacob Helenius.

For 20.ende år på rad er Tivoli i København åpent for publikum i førjulstiden. Det åpnet 15. november, og de holder det gående ut hele året med unntak av julaften og 1. juledag. I år er det for første gang også åpent på nyttårsaften der karusellene kjører hele dagen, restaurantene er åpne og det avsluttes med festfyrverkeri.


MORO FOR UNGA, MORO FOR MOR: Også mamma koser seg på Tivoli, her er det masse herlig juleshopping!

FOR HELE FAMILIEN.
For barna er et besøk i Tivoli selvfølgelig karuseller. Med et dagspass rundt armen, kan de kjøre så mye de vil, enten det er de klassiske karusellene som går rolig rundt, eller de mer fartsfylte attraksjonene.

Men det er ikke bare barna som kan kose seg i Tivoli. En vakkert pyntet park med blant annet 900 juletrær og 6600 svibler gjør det til en fin opplevelse for voksne også.

Dessuten kan man få unna mye av julegavehandelen i de nesten 50 bodene rundt i Haven i Tivoli. Her kan man kjøpe alt fra hjemmestrikkede sokker til håndlagde karameller og selvfølgelig julepynt i alle farger og fasonger.

DEILIG MAT.
Det er ingen grunn til å gå sulten fra et besøk i Tivoli i København. Man må absolutt stoppe opp i en av bodene og prøve danskenes julespesialitet æbleskiver, som dyppes i melis og syltetøy, og ta en kopp gløgg.

Her er det også mulighet til å sette seg ned og spise et bedre måltid på et av de mange spisestedene, enten du velger en klassisk dansk julefrokost eller går for asiatiske fristelser på Wagamama.

En av årets nyheter, er keramikkprodusenten Kähler, som har åpnet en lekkert innredet restaurant i Tivoli der de serverer salater, smørrebrød og middagsretter – og hvor du selvfølgelig kan kjøpe med deg den populære keramikken.

DAGSBESØK.
Det er riktignok om kvelden at Tivoli i København viser seg fra sin mest magiske side med tusenvis av funklende julelys. Men hvis du, som mange nordmenn, kommer med båten fra Oslo og bare har noen timer til rådighet i København, er det absolutt verdt å legge turen innom et julepyntet Tivoli. For barna er kanskje den beste opplevelsen å la seg snurre og slenge, og å få avlegge julegaveønsket helt personlig til julenissen, men for voksne er kanskje det beste at man faktisk klarer å legge av seg julestresset for en liten stund, og bare la seg rive med av førjulsstemningen.


TRADISJONEN TRO: Dette er det 20.ende året på rad at det åpnes juleutstilling i Tivoli i København, og det er stadig like populært!

↓ Artikkelen fortsetter under