• KOSER SEG OM BORD: Kaisa (3) koste seg veldig på Kiel-båten. – Sjåvvet var best, men lekingen, maten, dansingen og alt var sååå gøy!

Familievennlig showbåt

You are here

REISE MED BARN TIL KIEL: Kiel i seg selv er ingen turistattraksjon, men båtturen dit er en familievennlig minireise.

– Jeg er ikke redd for sjø jeg, mamma, proklamerer Kaisa (3).

Utsagnet kommer etter at vi har fått en væroppdatering fra skipsguiden på Color Magic – eller Kiel-båten, som vi nordmenn ofte kaller den. Det kunne nemlig godt bli litt bølger på overfarten. For vi skal på tur fra Oslo til Kiel, og den enorme båten Color Magic ligger og venter på oss ved kaia.

– Men mamma, det er jo ikke noen dør på den.

– Nei, denne båten har ikke sånn inngang du er vant til.

– Men mamma, det er jo sånn vi går inn i når vi skal på fly!


PÅ VEI UT OSLOFJORDEN: Mamma og Kaisa gleder seg til tur, og har akkurat oppdaget at senga på lugaren er helt tipp topp og hoppe i! 

LUKSUS-CAMPING PÅ LUGAREN.
Vi stiger rett inn i promenadegaten, som er et imponerende syn. Det er jo en handlegate midt på dekk! Med fakler (ikke helt ekte altså) på store stenger og forskjellige figurer hengende fra taket, føles det som å være i en handlegate i en liten by.

– Skal vi spise der eller der i dag? lurer Kaisa, og ser seg rundt med store øyne.

Et godt spørsmål, for her er det mange alternativer å velge mellom! Midt i handlegaten er det et pizzeria, en deilig «gatekafé», en pub og en kiosk – som vi oppdager at faktisk har åpent 24 timer i døgnet. I hver ende av skipet ligger intet mindre enn tre andre spisesteder, i tillegg til en burgerbar. Pluss at vi kan bestille lunsjboks i resepsjonen hvis vi vil ta den med i land når vi ankommer Kiel – eller om vi vil spise litt på rommet. Vi skal nok ikke sulte på denne turen!

Vi har bestilt en firestjerners lugar med havutsikt. Med en dobbeltseng og en ekstraseng formet som en stol (som personalet kommer og rer opp når vi er ute og spiser middag), er det plass til tre personer i vår lugar, akkurat passe for mamma, Kaisa og tante Marianne.

Innredningen kan minne litt om en luksuriøs variant av en campingvogn, uten at det gjør noe – det positive er nemlig at det er mange finurlige løsninger på liten plass. Et stort klesskap med både oppheng, hyller og safe finnes, en buksepresse (ok, kanskje ikke det en barnefamilie har mest brukt for), en minibar, fire småskap med hyller og en sminkebenk/skrivepult med et stort speil. Du føler at du er på et hotell. Og det beste er det runde, store vinduet (eller kuøyet, som det heter til sjøs) som gir fantastisk utsikt når vi seiler ut Oslofjorden.

Netboard will be here

Underholdning for barn:

  • Kids Corner: Lekerom med barnesklie, byggeklossputer, tv-skjerm, tegnekrok etc.
  • Adventure Planet: Spillehall, husk mynter.
  • Teen´s Plaza: Dansegulv, Wii, Singstar/PS3, Karaoke, Guitar Hero, dart og i skoleferiene er det mulighet for å kjøpe snacks, popcorn, slush.
  • Captain Kid: Maskoten er på plass i alle skolens ferier, og arrangerer blant annet tegnekonkurranser, rebusløp, lesestund og ballongskole.
  • Aqualand: Badeland for store og små, med boblebad, babybasseng, vannsklier og motstrømsbasseng.

MASSER AV TILBUD TIL BARNA.
Kaisa har en plan, og det er å finne lekerommet raskest mulig. Hun har nemlig fått det for seg at der finnes det en ballbinge. Men den gang ei.

– Ballbingen er fjernet fra Kid´s corner av helsemessige årsaker, ettersom det er en skikkelig bakteriebombe, forklarer vår skipsguide.

Skuffelsen varer ikke så lenge, for det finnes både en sklie, masse puter til å bygge tårn med, barne-tv, tegnesaker og andre kule ting for en treåring. Lekerommet passer nok best for barn opp til fem, seks år, men det finnes flust av alternativer for de større barna også.

Adventure Planet er en spillehall med bilspill, videospill, lufthockey og mer til. For dem som liker å spille Playstation og Wii, er Teen´s Plaza det rette stedet å gå. Her blir det også arrangert disco for barna i skoleferier. I feriene dukker også Color Lines egen maskot, Captein Kid opp – og har underholdning for de små om bord.

Badelandet er forlokkende for skipets yngre passasjerer. Her er det flunkende nytt, med et stort basseng og flere små badekulper. I tillegg er det en stor vannsklie for de aller tøffeste, og en liten for dem som foretrekker spenning i litt mindre skala. Et eget spa og treningssenter finnes også på skipet. Du kan få en deilig massasje, fikse håret hos frisøren eller ta solarium.

LES OM MINICRUISE TIL KØBENHAVN HER: Hverdagsluksus med storbybonus.

MIDDAG MED MINISHOW.
Den italienske pizzarestauranten blir kveldens naturlige førstevalg, rett og slett fordi den ligger vis-à-vis lekerommet. Dersom du klarer å få et av de ytterste bordene i restauranten, har du mer enn god oversikt over poden som leker rett over veien.

– Kommer du og henter meg når maten er ferdig hos kokken? lurer Kaisa.

Jeg forsikrer henne om at hun ikke skal gå glipp av maten, og at hun kan løpe av gårde med Patrick, Helene og et par tyske barn vi ikke klarte å snappe opp navnet på. Men barn bryr seg hverken om navn eller språkforskjeller, så lenge alle skjønner køkulturen på sklia.

Dessuten var både maten og servicen upåklagelig. Som gluten- og melkeallergikere er ikke nødvendigvis en pizzarestaurant det naturlige valget, men jammen disket de opp både herlige forretter og nydelig pizza som vi kunne spise!

– Og så har de cola!

Treåringen var i himmelen, med andre ord.

Under middagen ble vi overrasket med at lyset ble dempet i hele promenadegaten, og sangere dukket dansende opp på den ene broen til full applaus. En teaser før kveldens show. Og vi lot oss friste.

Ved å velge kveldens første show klokken 19, rakk vi det også før leggetid. Og treåringen var mer enn klar. Hun satt med store, kulerunde øyne gjennom hele det snaue en time lange showet. Med flotte kostymer, sang og dans bergtok artistene de små i salen, og vi var flere voksne som måtte synge litt med til tider.

På vei gjennom promenadegaten var det en treåring som følte seg så inspirert at hun danset til livemusikken fra puben hele veien tilbake til lugaren.


MANGE MULIGHETER: Båten har mange muligheter når det kommer til aktiviteter, spisesteder og shopping.


Cruise til Kiel

Color Line kjører Oslo-Kiel hver dag hele uken, og har to båter på strekningen: Color Fantasy (fra 2004) og vår båt, Color Magic (fra 2007). Den siste er ganske nylig pusset opp, samt at bassengområdet er helt nyoppusset i 2014.

LITE SØVN, MEN NYDELIG FROKOST.
Å sovne til små dønninger er beroligende for noen, men for Kaisa var det så spennende med nytt sted, nye lyder og bevegelser, at det skulle ta et par timer før hun sovnet. Men hva gjør vel det når man er på tur?

Dagen etter ville mamma prøve ut treningssenteret, og var oppe klokken sju
om morgenen. Jeg hadde hørt at det var så fantastisk fint å løpe på tredemøllen og se på utsikten – treningssenteret ligger nemlig helt bak i båten med store vinduer over en hel vegg, men om vinteren er det jo ganske mørkt klokken sju, så beundring av utsikten måtte vente til etter treningsøkten.

Etter en rask dusj, ventet en herlig frokostbuffet, og Kaisa kunne gladelig konstatere at de hadde både yoghurt, Biola og knekkebrød, som hun er vant til hjemme. Gledeshylet kom først da hun oppdaget havet av andre alternativer! Egg i alle former, kjøttboller, pølser, bacon, laks, frokostblandinger, nøtter, frukt – ja, her var det bare å glemme hverdagsfrokosten. Bor du på firestjerners lugar, er det en egen frokostbuffet helt bakerst i skipet, og vi kunne sitte og nyte frokosten og kaffen med panoramautsikt over havet, (og på vei hjem, indre Oslofjord – vakkert!).

FIRE TIMER I KIEL ER MER ENN NOK.
Så var vi klare for Kiel – en liten havneby nord i Tyskland. Det skal sies at det ikke er flust av ting å finne på i Kiel, og de aller fleste velger å gå til nærmeste kjøpesenter i sentrum. Vi hadde hørt at et annet kjøpesenter var mye større og finere, tok en taxi (som vi måtte vente på i 20 minutter), og steg inn på Citti Park med høye forventninger og brennende lommebøker.

Men vi ble skuffet, og endte opp med å handle på H&M. Fire timer i Kiel er derfor mer enn nok. De fleste var tilbake på båten i mer enn god nok tid før avgang, da shoppingmulighetene rett og slett er mer attraktive om bord!

Med to ulike klesbutikker – hvor den ene hadde kombinert leke-, interiør- og duppedingsavdeling i tillegg, en separat veske- og smykkebutikk, en med kun kosmetikk, i tillegg til den sedvanlige taxfreebutikken, var det ikke problemer å få lommepengene til å forsvinne. Og midt i handlingen kunne vi stoppe og ta oss en kaffe latte!


STOR STAS: Høydepunktet for Kaisa var definitivt kveldsshowene, og treåringen ble inspirert til å danse i timesvis! Og fant vi et speil i en butikk, fikk mamma shoppe i fred, den nye dansedronningen kunne nemlig beundre seg selv ...

EN KOMMENDE ENTERTAINER ER FØDT.
Planen var å ta middagen på hjemveien i buffetrestauranten der de har egen barnebuffet. Men å reise på tur med en treåring kan til tider være en utfordring, da meningene er mange (og sterke). Og siden det var en tur som skulle være i barnas ånd, fikk hun bestemme.

– Mamma, jeg VIL spise på pizza´n i dag også, for da kan jeg leke! var Kaisas klare beskjed.
Og etterpå ville hun på «sjåvv». Color Line arrangerer to ulike show, så vi benket oss igjen for et nytt.

– Jeg vil ha kos av han med det gule håret, mamma!
Midt under showet ville Kaisa opp på scenen. Hun følte hun var blitt såpass kjent med artistene, at det bare skulle mangle.

Spotlight-trangen fikk likevel utløp i baren på øverste dekk, hvor det var et liveband og dansemusikk. I en hel time showet hun for en stor gjeng pensjonister og et ungt forelsket par på tur. Da vi endelig klarte å få henne med oss, tok hun en runde rundt dansegulvet for å annonsere at hun nå skulle gå og legge seg. Hun bukket dypt, til rungende applaus fra et lattermildt publikum.

TIDEN FLYR TIL SJØS!
– Sjåvvet var det aller beste, mamma! Men dansingen og lekerommet og maten og heisene (glassheiser med fantastisk utsikt) var også skikkelig morsomt, var treåringens dom over Kiel-turen, som hun entusiastisk fortalte om til alle i barnehagen.

Vi voksne er kanskje litt skuffet over selve målet, men turen og båten i seg er super. Mest overrasket var vi over at tiden gikk så fort.

Vi trodde vi skulle rekke over alle tilbudene som fantes på båten, og i tillegg rekke å kjede oss litt innimellom, men nei – her var det noe å gjøre hele tiden, så både spa, kasino og jazzforestilling får vente til neste gang!


FAVORITTEN: Rett ovenfor pizzeriaen i handlegaten ligger Kid´s Corner, og her kunne Kaisa leke og bli kjent med nye venner mens mamma ventet på maten. Perfekt!

Stats read: 
13 394
Stats like: 
9
↓ Artikkelen fortsetter under