• CRUISE ER CRUISE: Ikke råd til å ta med hele familien på cruise til Karibia? Vel, hva med et minicruise til København? Vi storkoste oss!

Minicruise til København

You are here

REISE MED BARN TIL KØBENHAVN: Vi skulle gjerne ha reist på cruise i Karibia, men pengene holder ikke helt dit. En liten flukt fra hverdagen kan vi likevel finne tid og penger til. Bli med mamma og mini på cruise til København .

– Wow, båten er jo kjempestor!  Hvordan kan den flyte på vannet?

Vi står på Vippetangen og skal gå om bord på båten som skal ta oss til København. Jakob (9) er imponert over dimensjonene på den digre båten, og også bittelitt engstelig for hvordan den store doningen faktisk kan vippe lett på bølgene.

Et annet barn i innsjekkingskøen har tydeligvis også tenkt den samme tanken.
– La oss bare si at det er som et hotell, bare at det flyter på vannet.

LES OM DEN FAMILIEVENNLIGE OVERFARTEN TIL KIEL: En showbåt med mange muligheter.

NESTEN SOM ET HOTELL.
Hotellfølelsen kommer til oss voksne også når vi finner frem til vår lugar. Vi har kostet på oss luksuslugar, Commodore de Luxe, og den ser akkurat som et hotellrom med stor dobbeltseng, sittegruppe, tv og bad. Sjokolade, frukt og musserende vin ligger også klart til oss, samt en velfylt minibar.

Siden vi er en familie på fire, må vi ha to lugarer, noe som føles litt unødvendig siden det hadde vært plass til en sovesofa til barna på den ene.

Når man bor i de dyreste lugarene, har man også tilgang til en egen lounge med gratis drikke (brus, øl, vin, kaffe) og snacks, noe som kan være greit når man reiser med barn som til stadighet er tørste, eller bare har lyst på en kjeks til.


KLAR FOR KØBEN: Jakob (9) tester ut sengen om bord på båten til København. 

Cruise til København

DFDS seiler daglig mellom Oslo og København med to skip, Peral Seaways og Crown Seaways. Begge de to skipene har nå gjennomgått en omfattende fornyelse.
Lugarer med plass til barnefamilier på fem, er en av endringene. Adventure Club med basseng og lekeplass er også utvidet og tilbyr mat og drikke for foreldrene. Det er også kommet en ny pizza- og pastarestaurant. Pearl Seaways bygges ut med ekstra luksuslugarer. Ombyggingen gjennomføres i januar og mars 2014.
MERK: Reportasjen er skrevet før båten ble ombygget.

EN KJÆRKOMMEN HVERDAGSFLUKT.
– Er det ikke digg? Vi kan sitte her og se ut på havet.

Guttene har rigget seg til i de brede vinduskarmene på lugaren der de kan sitte og titte ut på sjøen. Når de trekker for gardinene, får de sin egen lille hule der de leker, prater og koser seg.

Vi voksne slapper av med et glass bobler og gjør oss klare til middag. Det er ikke mer enn to timer siden vi dro hjemmefra, men nå kjenner vi at den deilige følelsen av luksus kommer sigende.

Dette er akkurat den hverdagsflukten vi trenger, og de trange lugarene fra vår forrige København-tur blir bare et svett minne.

Men selv om vi har fine lugarer, kan man ikke bli sittende der hele kvelden. Til det har båten altfor mye spennende å by på. Første stopp blir ballrommet, det har lillebror bestemt. Han finner straks tonen med de andre barna der inne, og vi voksne kan ikke annet enn å dra på smilebåndet når vi overhører samtalen dem imellom:

– Skal du til København?
– Ja!
– Kult, det skal vi også – til Danmark altså!
– Hei, mamma, den gutten der skal også til København!

Det er dit vi skal, alle mann. For selv om båtturen er en stor del av ferieopplevelsen, er den store fordelen med å velge minicruise med DFDS at vi får åtte timer i København. Det rekker til både et besøk i Tivoli, litt shopping og en lunsj på en hyggelig kafé.

Netboard will be here

GODE SHOPPINGMULIGHETER OM BORD.

Shoppingen kan forresten begynne allerede på båten. For taxfreebutikken har mer enn nok fristelser både for små godtegriser og for mammaer med sansen for dansk design og andre godbiter.

Her finner du klær fra blant andre by Malene Birger og St. Tropez, keramikk fra Kähler, designklassikere fra Bojesen og et utvalg av fine barneklær. Converse til tweenen, en tøff skjorte til pappa og Lego til lillebror. Og ennå er vi ikke kommet inn i parfymeavdelingen og godteriet …

Det skal godt gjøres å komme ut derfra uten et par poser, som plasseres på lugaren før det er på tide med middag.


NOK Å VELGE MELLOM: Det bugner av alternativer til alle måltider, og jammen er det ikke minibar på lugaren også. Dette er skikkelig feriefølelse! 

Underholdning for barn:

  • Bubble Zone: Nyoppusset barneavdeling, som er klar på begge skipene våren 2014. Her er det som tidligere var Kidz Club, et lekerom med ballrom, Duplo, lekeapparater og tegnefilmer og badelandet Adventure Club slått sammen til et samlet leke- og badeområde.
  • Lounge: Det er bygget en ny loungeavdeling der lekerommet tidligere lå. Her er det gratis wifi, og et perfekt sted for tweens.
  • Piratklubben: Barneklubb med underholdning, skattejakt og ulike aktiviteter hver dag hele året. Jack the Pirate: Maskoten som elsker å seile, men hater vann, og hans venner havfruen Stella, trollmannen Ali Kazam, sjøormen Zee Wee og matrosen Jack.
  • Barneklippekort: Klippekort på gøyale opplevelser for barn samt is og brus. Yongster´s Card for de eldre barna.
  • I skoleferiene er barneprogrammet ytterligere utvidet.

FLERE GODE SPISESTEDER.
Det er flere restauranter å velge mellom, noen kun for voksne og andre der man kan få barnemeny. Men det mest populære for barnefamilier på København-cruise er buffetrestauranten. Der kan alle selv velge hva de vil spise fra en bugnende buffet der mamma og pappa, som ikke bare har positive opplevelser med slike buffetrestauranter, er enige om at maten var overraskende god.

En kokk skjærer nygrillet kjøtt i skiver, det er friske salater, skalldyr og danske spesialiteter. Barna kan velge sine favoritter fra en egen barnebuffet, og det store høydepunktet er desserten, som de selv kan hente fra softismaskinen og overdrysse med strøssel i alle former og farger.

Middagen kan med fordel bestilles hjemmefra samtidig med reisen, da sparer dere penger og kan velge det tidspunktet dere selv ønsker å spise. En del av opplevelsen er å spise godt, og når små rastløse ben kan ta seg en svipptur bortom ballrommet mellom middag og dessert (eller var det mellom dessert nummer en og to?), føler mamma og pappa at vi kan slappe litt av og kose oss med middagen – som faktisk varte   i over en time, og ikke ti kjappe minutter som det ofte blir hjemme.

Faktisk satt vi så overraskende lenge, at vi gikk glipp av hele skattejakten – og bassenget og spillrommet. Jammen godt vi har en kveld til på båten.

DANSEFOT OG SJØBEIN.

Danseorkester og en svingom er ikke hverdagskost før leggetid, men er man på cruise, så er man på cruise. Det er flere småbarn som svinser rundt på dansegulvet innimellom de stilige trinnene til noen pene pensjonistpar, som slett ikke har glemt gamle kunster.

Det er barnefamiliene og de eldre som dominerer så tidlig på kvelden, og vi føler oss slett ikke som uansvarlige foreldre selv om lillebror rocker kvelden inn til «Blue Hawaii» og storebror står i baren med en fargerik barnedrink.

Men, kvelden blir uansett ikke sen, for vi trenger å samle krefter til å besøke København dagen etter. Dessuten kjenner vi at vinterstormen allerede begynner å ta kraftig tak, slik at vi må sette sjøbein på vei til lugaren. Mens de vuggende bølgene har en umiddelbar søvndyssende effekt på barna, ligger vi voksne og holder oss fast i sengene og minner oss selv på at båten takler uværet adskillig bedre enn oss landkrabber.


STORBYTUR: Åtte timer i København rekker til shopping, en tur i tivoli og kafébesøk. Jakob og Isak målte seg også mot verdens høyeste mann på Strøget. 


Tips!
 I tillegg til nye 5-sengslugarer med tv, finnes det også luksuslugarer med mulighet til å re opp ekstrasenger eller lugarer med dør imellom, som er svært familievennlige. Ring helst ved bestilling for å høre hva som er tilgjengelig.

VI NÅR MÅLET: KONGENS BY.
– Pannekakene var gode, og baconet var digg, er Jakobs umiddelbare kommentar etter frokosten, som er inkludert i prisen og serveres i egen restaurant for Commodore-gjester.

Vi voksne bifaller. Dette er en av de bedre hotellfrokostene vi har fått. Et bugnende utvalg av ferskt brød og frukt, eggerøre og yoghurt med müsli i delikate små glass, ferskpresset juice og deilige smoothier gir oss akkurat den energien vi trenger for å innta København.

Åtte timer er ikke mye i en by som har så mye fristende å by på, men samtidig nok til
å få gjort en hel del.
Gratis busser tar oss fra fergekaien til Kongens Nytorv. Derfra er det bare å rusle oppover Strøget, og la seg fange inn av alle de fine butikkene der og i sidegatene, eller som oss, med kurs for Tivoli.

Når man reiser med barn, er det kanskje best å legge bort forventningene om timevis i spennende småbutikker, og heller legge opp på barnas premisser (så kan kanskje mamma og pappa ta en kjærestetur en annen gang?). Og her er mange fristelser for de små. På Strøget ligger Disney Consept Store og Lego Consept Store, som begge absolutt er verdt et besøk. Her ligger også Guinness World Records-museum som fenger barnas oppmerksomhet. Det samme gjør de fantastiske vindusutstillingene hos Illums, og oppe ved Tivoli ligger lekebutikken Hamley´s, der barna kan teste ut radiostyrte biler og flyvende kuer, eller ta et bilde sammen med Ironman.

Høydepunktet er Tivoli, der man kan rusle rundt og se det vakre parkanlegget, som når vi er der er vakkert vinterpyntet, og barna kan prøve ut alt fra nostalgiske karuseller som går sakte i ring, til fartsfylte attraksjoner, alt etter alder og mot.

Vi rekker også å spise en deilig lunsj i Kongens by, før vi må sette kursen tilbake til båten. De 24 timene siden vi låste ytterdøren hjemme er allerede så spekket med opplevelser at vi føler vi har vært borte i mange dager. Og fortsatt venter barnas skattejakt, en dupp i bassenget, litt shopping, en god middag, en god natt i myke senger og en deilig frokost før vi er hjemme i hverdagen igjen.

Stats read: 
6 540
Stats like: 
12
↓ Artikkelen fortsetter under