Slik får du barna med på tur

You are here

Endelig er det utetid, og vi vil gjerne gå tur i skog og mark med barna våre. Men det er ikke alltid de små er like entusiastiske. Her er tipsene for å få turglade barn.

Sørg for en god start!

Gjør klar termos, sekk, mat før du begynner å mase på barna. Ha klær på et lett tilgjengelig sted.

Ikke gi barna for mange valg

Ikke gi dem mulighet til å velge hvor turen skal gå – vær litt sjef – barn liker forutsigbarhet. Forbered gjerne barna på turen kvelden før eller ved frokostbordet.

Vær en god selger

Selg inn turideen din til barna og vær entusiastisk og tro mot ideen din.

Uten mat og drikke …

Ha med sunn og næringsrik mat og drikke. Brødmat, frukt, vann og varm drikke er fin turmat. Barn som kun får søtsaker og brus på tur, blir raskt slappe.

Vis at du er målrettet

Bestem deg for målet med turen. Er det for eksempel å være ute og leke, eller å komme fram til et spesielt sted, en topp eller lignende. Snakk med barna om dette.

Den som er med på leken

Vær med på leken når dere er ute. Tull med barna og tør å være litt barnslig.

Netboard will be here

Bli bedre kjent på tur

Prat også med barna mens dere går om smått og stort. De fleste foreldre kan med fordel snakke mer med barna sine. Ta gjerne en «tomannstur» innimellom, det er en fin måte å bli kjent med sine egne barn på.

Bruk ord og skryt!

Sett ord på turopplevelsene både på turen og i etterkant. «Husker du da vi klatret i de store trærne ved Trolltjern? Det var kjempegøy!» Skryt gjerne av felles opplevelser mens andre hører det.

Ikke dårlig vær, bare dårlige klær

Ha på gode uteklær. Vindtette og vanntette klær, heller flere tynne lag enn ett tykt under. Ingen har det gøy hvis de fryser, men husk å kle av barna hvis de blir for varme. Klærne bør være bevegelsesvennlige.

Kle deg selv etter forholdene også!

Kle deg selv godt og praktisk. Voksne som fryser og som ikke kan bli møkkete, er dårlig turselskap for barn.

(Kilde: mamma.no og Grethe Johansen, fagsjef i Barnas turlag)

Stats read: 
7 256
Stats like: 
18
↓ Artikkelen fortsetter under