• VENTETIDEN ER OVER: Ofte har barna nedtelling til den store dagen. Og ikke minst: Den store feiringen. Vi har fått stylist Jeanette Lunde til å gi oss noen tips til bursdagsselskapet.

Endelig er dagen her

You are here

Sommerfugler og lengtende blikk ut av kjøkkenvinduet. Kommer ikke gjestene snart? Endelig blir hun fem. Bare litt til nå, så kommer de …

BARNEBURSDAG:

MARSHMALLOWS PÅ TRÅD // (hovebildet) Hvite, søte puter på tråd, kan fristelsen bli noe større? Heng dem fra taket i buer og lag et lite magisk hjørne. Og når festen er over kan gjestene få med seg en liten overraskelse hjem.

ORD I GULL // Fine gullbokstaver som kan lage de vakreste ord. I dag ble det JIPPI & HURRA! Ekstra fint blir det i selskap med en liten sommerlig, grønn krans.

BETSEVENN // Det vakreste av alt er å ha en bestevenn, en å dele latter og små hemmeligheter med. Å få være prinsesse sammen og øve på ballettrinn. Å snurre lekent rundt så tyllskjørtet flagrer. Og nå! Hør! Nå kommer de!

TIL DEKKET BORD // Med hvit bomullsduk og søte, ferskenrosa asjetter pynter vi bordet. Tynne kvister med frodige, grønne blader, små glassflasker med hamphyssing og svevende ballonger fra taket. Det hele har en naturlig og harmonisk stil.

SVEVENDE BALLONGER // Ballonger som henger ned fra taket skaper en intim setting. Blås opp og fest én og én ballong i tråd og fest med tape i forskjellige høyder over bordet. De vil lekent blafre i luften når ungene finner plassene sine.

SERVIETTRING //Som en liten overraskelse, godteri ved siden av maten! Sukkertøykjeder i vakre farger er tredd rundt hvite papirservietter. Dekorativt og veldig populært.

Netboard will be here

SAFT PÅ FLASKER // Mange barn foretrekker saft (gjerne hjemmelaget!) fremfor brus, og det morsomste er å ha en helt egen flaske. Her har vi fylt opp små flasker fra Søstrene Grene, brettet hvitt silkepapir rundt og bundet på et lite hampsnøre. Enkelt, litt sunnere og veldig godt.

BALLONGKAKE // Det er alltid litt stas med det som er litt annerledes. Her har vi pyntet bursdagskaken med vannballonger – det vil si uten vann. De små ballongene er litt harde å blåse opp, så det kan være en fordel å ha en liten pumpe. Ferdig blåst opp limer du én og én ballong til en grillpinne.

Glasur
Det enkle er ofte det beste, og vi prøver vi så godt vi kan å unngå for mye e-stoffer. Denne glasuren passer til de fleste kaker og kan enkelt erstatte glasur med smør eller fløte i, for de som ikke tåler meieriprodukter.

Du trenger:
4 eggehviter
1/2 kg melis

Slik gjør du:
Visp eggehvitene og ha i melis, litt av gangen, til du får passende konsistens. Marengsen skal være helt stiv slik at du kan smøre den på kaken som om det er krem.
Tips! Glasuren gjør seg utmerket som muffinsglasur også. Bruk en sprøytepose og lag de fineste rosetter.

PARADIS // Innendørs moro i gangen. Her har vi tapet opp paradis med washitape. Superlettvint og gøy for ungene. Denne har fått lov til å bli værende igjen etter bursdagen og blir flittig brukt.

BURSDAGSKRONE // Ingen bursdagsbarn uten bursdagskrone! Disse er vi helt forelsket i. Her kommer bruksanvisningen:

Du trenger:
Tynn hårbøyle
Piperensere i to forskjellige farger – gjerne med glitter
Pomponger
Limpistol/Lim

Slik gjør du:
Start med å tvinne piperenserne rundt hårbøylen så det dekker helt. Deretter tar du en og en piperenser og bretter dem på midten, i alt fem stykker. Surr endene rundt hårbøylen to ganger og lag et mellomrom slik at du får plass til fem stykker. Til slutt limer du på pompongene.

FOTOTELT // Nydelig telt i lin fra Numero 74 kjøpt hos Mokkasin.com. Teltet kan også brukes som sengehimmel eller henge ned fra et tre i hagen. Et fint lite sted å forevige små øyeblikk og søte smil i løpet av dagen. Husk når du kjøper fra utlandet at du må betale toll når varene koster mer enn kr 200,-.

GODTEPOSER // Med små navnelapper, litt hyssing og litt grønne blader er posene klare til utdeling. De fine papirposene med vindu er kjøpt på Etsy.com – et eldorado for deg som ønsker noe utenom det vanlige. Ord som kan være lurt å søke på er «party supply».

Stats read: 
3 950
Stats like: 
3
↓ Artikkelen fortsetter under